Jen jsem stroze oznámil že vzniklo CNT o.s. a že lidé kteří trucovali a založili tento truc tým který neměl nikdy žádné jiné cíle než trucovat, že mají možnost se toho trucování zbavit a začít zase DC brát jako něco smysluplnějšího. O tom co je mrtvé se stačí podívat na fóra a weby obou týmů. Myslím že to každý zjistí velice rychle. Kdo chce být v týmu věčně uražených, má možnost, kdo chce být v týmu lidí kteří se snaží co mohou aby propagovali DC v naší republice a informovali o dění v něm, mají také možnost. Kdo nechce být v žádném týmu, má rovněž možnost.
Celé DC je o dobrovolnosti, nechápu že za ta léta má pro někoho smysl se neustále hádat o blbostech, to rozhodně není důvod proč je DC již dlouhá léta mým hlavním koníčkem.
CNT o.s. není o penězích jak píše Ford, peníze jsou potřeba na placení domény, hostingu a podobných věcí, které jsem dříve platil ze vé kapsy. Nyní je placeno ze členských příspěvků (300,-kč měsíčně) šesti lidí kteří jsou členy sdružení a tito do toho šli dobrovolně. Je to vyřešení letitého problému některých lidí a je tím zajištěna stabilita a budoucnost týmu. Dokud některý jedinec něco vlastnil, měl páku si dělat v určitých záležitostech co chtěl a měl na to i právo. Nyní patří všechno v CNT sdružení, vedení týmu je trojčlenné, všichni mají stejné pravomoce a veškeré činnosti se řídí stanovami. Je to čisté, průhledné a dle všech požadavků. Bohužel ani to některým lidem nestačí, protože prostě chtěli aby to bylo po jejich a to prostě v týmu moc nejde. Divím se že ta zloba i po létech v některých zde stále vězí. Mnoho lidí z boinc.cz se v rpůběhu času k CNT vrátilo. Byla to jejich volba a někteří mně psali jen že špatně pochopili co se dělo. Já se ani nedivím, k pochopení to moc není a hlavně jednání některých zde.
Kdo si chce přečíst v kostce jak to skutečně bylo, má možnost v tomto článku:
http://www.czechnationalteam.cz/view.ph ... 2006120008
Tahle historie CNT byla sice sepsaná mnou, ale i dle mnohých účastníků všeho toho dění je to podané tak jak to skutečně bylo a doplněné o veškeré připomínky. Závěr nechť si každý udělá sám, já jsem to znovu řešit nechtěl.
To Tawarus: Chápu že to nevyznívá pro nováčky moc dobře, ale podobným rozepřím se v mnohatisícové komunitě nevyhnou lidé v průběhu let asi nikde. Mně spíše zaráží že některým lidem stojí stále za to to nechávat otevřené a furt se v tom vrtat. Já to řešit nechtěl, jen poukázat na změnu ve sdílení v CNT, kterou před léty mnozí žádali a kterou by tedy měli přivítat spíše kladně, než tak jak reagují zde.