BOINC - Alife@Home

Diskuse k ostatním BOINC projektům (beta, alpha verze atp.)

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Honza

BOINC - Alife@Home

Příspěvek od Honza »

A mame tady dalsi @Home project pod BOINC.
Oznacuji tento projekt (podobne jako Lattice) take jako neverejny, protoze na vetsi naval useru nejsou pripraveni. Ostatne - do Lattice je sice prihlasilo 21 lidi, ale pouze 5 aktivnich a z toho 90% kreditu tahnu stejne sam.
ALife@Home je zkratkou pro Artificial Life at Home, tedy umely zivot doma...

EDIT: oznacenim neverejny minim dodrzeni prosby, aby se "odkaz na tento projekt neobjevoval na znamych strankach", tako trebas homepage BOINC.cz 8)
Spocitani WU nejspis trva tak 4 hodiny na AMD64 a deadline je fakt tvrdej - 3 dny :roll:
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Re: BOINC - Alife@Home

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

Honza píše:- do Lattice je sice prihlasilo 21 lidi, ale pouze 5 aktivnich a z toho 90% kreditu tahnu stejne sam.
hmm....trochu mi to připadá, jako by sis chtěl ty nové projekty nechat pro sebe :-D , jak pořád upozorňuješ, že jsou neveřejné a sám je počítáš jak uvádíš třeba i jako jediný z pěti. Na druhou stranu je to určitě dobře, protože na tebe je celkem spoleh, s DC a BIONCem máš dost zkušeností, takže když se jim rozhodneš pomoct, tak od tebe mohou nejspíš čekat pravidelné výsledky a ne nějaké "podrazy" typu "jeje, teď jsem chtěl počítat tenhle projekt....no nic, tak já tuhle jednotku smažu a oni si najdou někoho jiného". Já jsem myslel, že si jenom "zažraný" počtář CPDN, ale jestli teda děláš i takovéhle podpůrné akce (jako že třeba táhneš 90% výkonu celého projektu - a co víc - celkem stabilně - ne že bys to jeden den zkusil a vykašlal ses na to - prostě takovéhle "nováčky" podporuješ), tak tím mi tedy dokazuješ, že se BOINCu a DC věnuješ víc než jsem čekal......fakt tě obdivuju - tohle dělá vcelku jen málo lidí - a vůbec když si vzpomenu na tu naši bandu puberťáků - jenom si říkám - co z nich jednou může být? Ti asi nikdy nebudou nějací špičkoví vědci.....prostě mám ztrach, že jednou na světě úplně vymizí inteligentní lidi, protože už si jenom budou užívat vyrobených a vynalezených věcí.....ale kdo to pak bude v další generaci dělat za ně? No nic.....sorry za menší off-topic.....jenom jsem se tak trochu zamyslel....
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Těch 21 lidí myslel Honza jen v našem týmu :lol:
Na Lattice dělá spousta lidí, kteří toho udělali o hodně víc než Honza on myslel výkon jen v rámco našeho týmu.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Honza

Příspěvek od Honza »

@Martin: myslim, ze jsi psal k veci.
Protoze forum u mne neni o statistikach, ale o pokecu o projektech a pomoci ostatnim s problemy atp.
Jsem presvedcen, ze boinc forum nabizi mnohem vic nez kdejake CZ stranky - a to napriklad diky tomu, ze vcas informuje o novych projektech a do vetsi hloubky informuje o projektech stabilne rozjetych (viz CPDN). Ano, preferuji CPDN - coz kazdy pozna podle poctu prispevku, ktere tomuto projektu venuji (nebo podle toho zatraceneho kreditu), ale o DC nebo BOINC se zajimam obecne...uz nejakou dobu.

Dany projekt samosebou chci zkusit - jinak nemuzu plne poznat, co prinasi a bez toho nelze napsat, o cem tak asi je. Nektere informace ze zakulisi si nechavam pro sebe, protoze jsem trebas dostal urcitou duveru, kterou nechci zklamat (napriklad aktualne veci kolem Einsteina). A nebo proste jenom respektuji to, ze projekt neni public (CPDN alfa) a link vubec nedavam nebo respektuji to, ze nejsou na napor novych lidi pripraveni, takze to nevystavuju na homepage, protoze by to zpomalilo vyvoj daneho projektu (davno resene otazky nezkusenych novacku, hadani se o kredit a jine ne moc podstatne veci v alfa/beta stadijich projektu).

Ale s cleny tymu, kteri ctou forum, se o to podelit muzu - urcite take chteji byt o novych projektech informovani a mit moznost si procist forum tech projektu atp. Budu rad, kdyz se dalsi lide do novych projektu aktivne zapoji - alespon v tom smyslu, jak jsi psal - ze nebudou zahazovat WUS, kdyz ej to prestane bavit.
Ucastnit se hodne projektu stoji hodne casu (lidskeho i vypocetniho) a s tim ze delam jenom na domacich strojich asi vic nezmuzu :wink:

A samosebou kazdy na foru muze informovat o novem BOINC projektu...neni to nici vysada.
Honza

Příspěvek od Honza »

forest píše:Tìch 21 lidí myslel Honza jen v našem týmu :lol:
Na Lattice dìlá spousta lidí, kteøí toho udìlali o hodnì víc než Honza on myslel výkon jen v rámco našeho týmu.
Ano, presne tak - narazel jsem na pomer registrovanych:aktivnich (21:5). Sam jsem tech vypoctu moc neudelal - jsem jenom na 4. miste a CNT je 6 :lol:
Na Lattice foru je dost jinych lidi, ktery projektu venuji cas a porozumeni.
zod
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zod »

Na webu projektu jsou uvedeny nasledujici informace co se vlastne pocita ( strucny preklad ):
Klient si stahne jakysi umely svet, ktery je posleze zaplnen umelymi zivocichy s vybavou umelych genomu, ktere budou rozvijet sve neuralni site v prubehu vlastni ontogeneze. Pote podstoupi umelou evoluci no a po case jsou statisticka data ohledne evolucniho pokroku zaroven s genomem nejodolnejsich a nejzdravejsich organismu odeslany zpet na server. :wink:
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

hmmmm....to by mohl být zajímavý projekt.....takové věci mě poslední dobou zajímají, protože chystám vlastní hru (do soutěže Unos-Game) a něco v tomhle smyslu je i částí toho příběhu.....
@Honza: no a k tomu Lattice.....no to jsem si nevšimnul, že jenom v našem týmu, ale i tak máš na poli DC a BOINCu myslím dost zásluh.....
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Screenshot

Příspěvek od fatbozz »

Screenshot
Ti žlutí "mravenci" jsou chcíplý
Fialová kolečka - Jídlo ??

Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

jo, a velky cerveny koleko je chyba vizualizace a cerveny ocasek je je neco na ukazovani vzdalenosti a smeru (potravy?).
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

ono se to nějak hýbe? To může být celkem zajímavé....jestli bude málo práce, tak možná někdy Lattice budu taky počítat.....to je ale zatím daleko, pač jen taktak stíhám einsteina....

Příspěvek od Honza »

4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:ono se to nìjak hýbe? To mùže být celkem zajímavé....jestli bude málo práce, tak možná nìkdy Lattice budu taky poèítat.....to je ale zatím daleko, paè jen taktak stíhám einsteina....
Jedna se o Alife; Lattice zatim grafiku nema.
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Honza píše:
4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:ono se to nějak hýbe? To může být celkem zajímavé....jestli bude málo práce, tak možná někdy Lattice budu taky počítat.....to je ale zatím daleko, pač jen taktak stíhám einsteina....
jj, jasně....spletl sem si to.....myslel jsem alive......no a ta grafika od alive - ono to "žije"? Nebo co ti "mravenci" dělají?
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fatbozz »

4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:
Honza píše:
4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:ono se to nějak hýbe? To může být celkem zajímavé....jestli bude málo práce, tak možná někdy Lattice budu taky počítat.....to je ale zatím daleko, pač jen taktak stíhám einsteina....
jj, jasně....spletl sem si to.....myslel jsem alive......no a ta grafika od alive - ono to "žije"? Nebo co ti "mravenci" dělají?
Mravenci běhají (hýbají nožičkama), papají(když stoupnou na jidlo kulička zmizí a hledají novou), umírají(dostanou žloutenku, asi)
fatbozz
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fatbozz »

Honza píše:jo, a velky cerveny koleko je chyba vizualizace a cerveny ocasek je je neco na ukazovani vzdalenosti a smeru (potravy?).
Ja bych rekl že ten červený ocásek, je směrový vektor jídla, a to kolečko neni chyba vizualizace, nybrz jak jsem cetl na alive webu, by to mel byt test interakce tri brabenců :) či co, prostě tri bodu.
Bugi
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bugi »

Konečně jsem dostal první jednotky. Co jsem tak chvíli pozoroval grafiku, tak můžu s určitostí říct, že ten velkej brouk v pravo je zvětšenina toho v červeném kruhu. Pokud je v kruhu více brouků, tak je to vždy jeden z nich. Jinačí význam jsem doposud nevypozoroval. Červený "ocásek" opravdu směřuje vždy k jednomu jídlu. Interakce mezi brouky je jediná. Zasekávají se o sebe a pak umírají hlady.
Odpovědět