@Martin: myslim, ze jsi psal k veci.
Protoze forum u mne neni o statistikach, ale o pokecu o projektech a pomoci ostatnim s problemy atp.
Jsem presvedcen, ze boinc forum nabizi mnohem vic nez kdejake CZ stranky - a to napriklad diky tomu, ze vcas informuje o novych projektech a do vetsi hloubky informuje o projektech stabilne rozjetych (viz CPDN). Ano, preferuji CPDN - coz kazdy pozna podle poctu prispevku, ktere tomuto projektu venuji (nebo podle toho zatraceneho kreditu), ale o DC nebo BOINC se zajimam obecne...uz nejakou dobu.
Dany projekt samosebou chci zkusit - jinak nemuzu plne poznat, co prinasi a bez toho nelze napsat, o cem tak asi je. Nektere informace ze zakulisi si nechavam pro sebe, protoze jsem trebas dostal urcitou duveru, kterou nechci zklamat (napriklad aktualne veci kolem Einsteina). A nebo proste jenom respektuji to, ze projekt neni public (CPDN alfa) a link vubec nedavam nebo respektuji to, ze nejsou na napor novych lidi pripraveni, takze to nevystavuju na homepage, protoze by to zpomalilo vyvoj daneho projektu (davno resene otazky nezkusenych novacku, hadani se o kredit a jine ne moc podstatne veci v alfa/beta stadijich projektu).
Ale s cleny tymu, kteri ctou forum, se o to podelit muzu - urcite take chteji byt o novych projektech informovani a mit moznost si procist forum tech projektu atp. Budu rad, kdyz se dalsi lide do novych projektu
aktivne zapoji - alespon v tom smyslu, jak jsi psal - ze nebudou zahazovat WUS, kdyz ej to prestane bavit.
Ucastnit se hodne projektu stoji hodne casu (lidskeho i vypocetniho) a s tim ze delam jenom na domacich strojich asi vic nezmuzu
A samosebou kazdy na foru muze informovat o novem BOINC projektu...neni to nici vysada.