SETI na GPU

Fórum o projektu SETI@home

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

AlbiDC
Nováček

Re: SETI na GPU

Příspěvek od AlbiDC »

LiborA píše:Je to takové nestálé, někdy se dá pracovat naprosto bez problémů a jindy to vážně otravuje. V připravované verzi Boinc 6.7 má být možnost omezit výpočet GPU jen na dobu, kdy se s počítačem nepracuje, tak jako to lze nyný pro CPU.
Ahoj, tak to je dobrá zpráva, dík za ní.

Jináč mě napadlo, že bych Cudu mohl vypínat ručně, když zpomalení bude neúnosné a aktivoval jsem jí. Kupodivu počítač běží hladce, možná je to tím, že jsem taktnul z 2,33Ghz na 2,8Ghz, těžko říct. Astropulse mám zaškrtnutý, ale nestáhlo se mi, takže nevím jestli ten bug je i u mě. Mám takový dotaz, má cenu zaškrtávat obě Astropulse - normální i V5?
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

AlbiDC píše:Mám takový dotaz, má cenu zaškrtávat obě Astropulse - normální i V5?
To fakt nevím.

Jinak k tomu bugu, když jsem vyprázdnil zásobu stažených jednotek ze všehc projektů, tak mi to nakonec počítalo jak na CPU (všechna 4 jádra) tak na GPU, fakt je ale, že jsem na CPU (1 x astropulse) byl těsně před deadline a v zásobníku nebyly skoro jiné jednotky ani z ostatních projektů.
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

Me bohuzel nova verze boincu vubec nejede( 6.4.5 ) na mem hlavnim pc. Zrejme problem s GPU. Zamrzne mi PC. Na jinych dvou pc vsak jede bezproblemove.
AlbiDC
Nováček

Příspěvek od AlbiDC »

Tak jsem musel CUDU vypnout, počítač byl na 2,8Ghz nestabilní a při nižším taktu se vrátilo to děsné sekání, které nesnesu ani při jednoduché práci s okny.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

LiborA píše:Jinak k tomu bugu, když jsem vyprázdnil zásobu stažených jednotek ze všech projektů, tak mi to nakonec počítalo jak na CPU (všechna 4 jádra) tak na GPU, fakt je ale, že jsem na CPU (1 x astropulse) byl těsně před deadline a v zásobníku nebyly skoro jiné jednotky ani z ostatních projektů.
Vrátím se k tomu bugu, zjistil jsem, že to nebyl bug, ale počítač byl napaden dementním virem, proti kterému jej žádný antivir nedokázal ochránit :x . Virus bylo poměrně složité odhalit, protože se nacházel pro mne na naprosto nečekaném místě - za klávesnicí :Honza_doh .
Měl jsem na CPDN v global preferences nastaveny 4 CPU na multiprocesorové mašině a nedávno jsem šíboval s preferencemi a ta z CPDN se stala tou platnou. Proto Boinc zcela podle pravidel používal jen 4 jádra (buď 4x CPU nebo 3xCPU + 1xGPU).
Opět se potvrdila známá pravda (kterou říkával již pan Werich), že nejhorší je srážka s blbcem :wink: Ovšem pokud tím blbcem je člověk sám, pak prozření bývá občas bolestivé :) (ovšem pro někoho to může být též osvobozující :lol: )
® Radim ... ®
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ® Radim ... ® »

Ahoj vsem, tak po dlouhe dobe jsem opet zde :Honza_angel
Konecne jsem zprovoznil Seti pres grafiku a o prvni vysledky se muzu ted podelit.
Optimalizaci jsem dal z http://cid-8d83bf774a4a86f5.skydrive.live.com/home.aspx
Vysledky z mych vypoctu jsou zde http://setiathome.berkeley.edu/results. ... id=4162361

Jen musim zjistit kde je u mne zakopany pes, protoze nekteri se stejnou grafickou kartou maji lepsi vysledky o 1/3 casu nez to spocita ma grafika.

cau zas nekdy
Naposledy upravil(a) ® Radim ... ® dne sob kvě 16, 2009 5:08 pm, celkem upraveno 1 x.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

® Radim ... ® píše: Jen musim zjistit kde je u mne zakopany pes, protoze nekteri se stejnou grafickou kartou maji lepsi vysledky o 1/3 casu nez to spocita ma grafika.
Vzhledem k tomu, že čas hlášený při počítání přes GPU nesedí ani náhodou se skutečně stráveným časem výpočtu, tak si nejsem jist, zda má smysl porovnávat časy reportované jednotlivými počtáři
® Radim ... ®
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Ahoj, takze prvni dojmy jsou takove :
- nektere jednotky to pocita v pohode a jine ne. Problem nastava v tom , ze GPU pri vypoctu i kdyz nejede zadna aplikace co by graficky to omezovalo z nicehonic prestane pocitat na 3 vteriny pak to jede v pohode dalsich par sekund a pak zas se to kousne takze jednotka na me grafice pocita pres hodinu i kdyz ve vypisu na strankach Seti mam napsano neco okolo pres 200 sekund pri te stejne jednotce . Tohle fakt nechapu :? Pokud jednotka se pocita jakz takz, spocita se behem 12 minut pri 54 creditech v prumeru na ten cas coz je pekne, ale opet to vykazuje na strankach, ze to pocitalo pres 200 sekund coz by bylo pres 3 minuty , takze tohle nechapu taky :) Chce to hold lepsi oprimalizaci nez tu co pouzivam , vi nekdo o necem lepsim ?
Presne jak jsi psal neda se to srovnavat
LiborA píše:
® Radim ... ® píše: Vzhledem k tomu, že čas hlášený při počítání přes GPU nesedí ani náhodou se skutečně stráveným časem výpočtu, tak si nejsem jist, zda má smysl porovnávat časy reportované jednotlivými počtáři
Diky predem
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Problém dle mého není v optimalizaci (já sám žádnou nepoužívám), ale podle mého v ovladačích, když na počítači něco děláš, tak samozřejmě systém využívá grafiku pro zobrazení a ať chceš nebo ne, tak musí ovladače dát OS přednost před CUDA aplikací. To že hlásí boinc časy zcela jiné než je výpočet aplikace je podle mého (neověřená spekulace) dáno tím, že samotná CUDA aplikace vlastně nic nehlásí a hlášení času je zajištěno jinou aplikací, se kterou CUDa aplikace nějakým způsobem komunikuje.
® Radim ... ®
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Zdarec,
dnes jsem nainstaloval BOINC managera z verze 6.6.20 na 6.6.28 a musim konstatovat , ze konecne BM uz lip pracuje s ovladaci cuda a uz se nezasekava, takze me jednotky se spocitavaji v prumeru okolo 12 minut. Ze zacatku taky s verzi 6.6.20 slapalo den v pohode , vsak nechme se prekvapit. Ale je to znat vypocitat misto jedne jednotky -- pet jednotek uz za to stoji :wink:

PS : Kdyby to nekoho zajimalo tak ma sestava ma spotrebu 270-280 Wattu a to nepocitam v tom spotrebu monitoru jen case.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

® Radim ... ® píše: takze me jednotky se spocitavaji v prumeru okolo 12 minut.
Máš asi hodně silnou grafiku mně to na Quadro FX 1700 dělá okolo 1 a 1/4 hodiny. Nebo že bych také zkusil boinc.6.6.28?

Spíš si myslím, jestli to není ovladačema. nVidia teď vydala pro GeForce novou řadu ovladačů 185.x a k nim CUDA 2.2 (pro Quadro bohužel zatím stále zůstává řada 182.x)
® Radim ... ®
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Ahoj , tak jsem to zakrikl , Seti na GPU opet po restartu bezi pomalu , takze opet 1 hod 20 min jedna jednotka :? Ale dival jsem se na forum jednoho nejmenovanyho tymu a ti se potykaji taky s pomalym vypoctem :wink: Zkusim otestovat nekdy BM tak ze ho opet preinstaluji a uvidim vysledek, otazka je kde je zakopany pes. kdyztak o vykendu napisu jak to dopadlo. Cauvec :)

24.5.2009 : všiml jsem si , že výpočty přes grafiku se počítají rychleji, když BOINC je prostě v okně aktivní (na listě), než když počítá v uzavřeném okně v sys. tray. Ale možná se pletu, jen všiml si toho někdo ? :wink:
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Nejake nove zkusenosti ?
Trochu uvazuju, ze bych se to pokusil rozbehnout.
Libor
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Tak se mi podarilo rozbehnout seti CUDA na jednom Linuxu a trochu divne mi je, ze akoliv by se jednotka mela pocitat pomoci GPU, tak mi vytezuje jeden procesor na 100% :
PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND
4106 boinc 35 10 162m 98m 14m R 99.9 4.9 10:20.82 setiathome-CUDA
Tady je vysledek jednotky.
Vyzna se v tom nekdo?
Dik
Libor
vyzkumnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vyzkumnik »

zdravim dlouho sem tu nebyl :)
zkusil jsem GPU nahodit a jede to jak z praku 120cr za jednotku ktera se pocita 18 minut je masakr mam GF275 a po tydnu kdy jedu tak 12/den tak mam uz RAC 1200
celkem me prekvapila vyse kreditu mam pocit jestly to neprehanej za 5 dni 20k creditu to je narez
jinak me to pocita bez problemu
Odpovědět