SETI na GPU
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
SETI na GPU
Zkoušel už někdo rozjet SETI@home na grafikách NVIDIA? Já bohužel mám ATI, tak to nemůžu testnout. Link tady.
Re: SETI na GPU
Osobní zkušenost nemám (jedu také ATI), ale podle ohlasů na SETI foru a co diskutujeme na foru u nacionalistů, tak to není taková výhra, jak by se mohlo zdát...
- Necroman
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Ona to neni zadna sranda napsat to dobre v CUDA, graficka karta - to je hromada pomalejsich jednotek, kterych je ovsem k dispozici 'hodne', oproti 2-4 jadrum v CPU. Stejne tak vyuzivani sdilene pameti je docela veda, kazdopadne, jakmile se to podari napsat, je dost mozne dosahnout zrychleni klidne 10x ci vice, zalezi na konkretni aplikaci a problemu, viz Folding@home.Honza píše:Osobní zkušenost nemám (jedu také ATI), ale podle ohlasů na SETI foru a co diskutujeme na foru u nacionalistů, tak to není taková výhra, jak by se mohlo zdát...
u mé 9800gtx+ dávám výsledky okolo 5min, nevim co to zase ta Forestova banda keca.
Kdyby si chtěl někdo hrát a SETI CUDA optimalizovat - nebo třeba portovat na OpenCL - tady jsou zdrojáky
Docela hezké shrnutí zkušeností se SETI CUDA - věcné, bez zbytečných emocí.
Je to delší příspěvek, ale rozhodně stojí za přečtění.
Shrnutí je také celkem jasné - uspěchané vydání nedoladěné aplikace a nepřipravenosti BOINCu.
Je to delší příspěvek, ale rozhodně stojí za přečtění.
Shrnutí je také celkem jasné - uspěchané vydání nedoladěné aplikace a nepřipravenosti BOINCu.
The conclusions led me to decide that CUDA was not ready for prime time - I have to wonder if there was some pressure from nVidia PR which led to the premature release - and I have reverted the Monolith to "traditional" AK optimised applications until the CUDA implementation stabilises and becomes more flexible.
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Seti jsem zatím nezkoušel, pouze GPUGrid. Bohužel Seti jsem zaznamenal až v sobotu a nVidia grafiku mám jen v práci (doma jsem ATIfanatik
), takže vyzkouším až po Novém roce. Moje dosavadní zkušennosti GPGU nejsou ale moc dobré, jak GPUGrid tak F@H občas spadnou a pak zamrzne celý komp (bohužel moje Fujitsu-Siemens workstejšna nemá tlačítko reset a už jsme nějak zhýčkanej, takže držet pár sekund tlačítko Power považuji za vopruz
). GPUGrid nestíhám spočítat před deadline - přes den výpočet vypínám, protože se pak špatně pracuje na stroji
, když k tomu připočtu to, že to občas zapomenu na noc zapnout, nebo výpočet spadne, tak to prostě nestihnu.
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.ph ... :6082/.png
- forest
- Kontaktovat uživatele:
5minut CPU času, nebo GPU času? Je dost důležité psát opravdu relevantní výsledky, jinak jsou k ničemu. Pokud se koukáš jen na počet reportovaných sekund, na svém účtu, tak je to údaj v podstatě k ničemu, viz třeba odkaz na shrnutí který dával Honza.fatbozz píše:u mé 9800gtx+ dávám výsledky okolo 5min, nevim co to zase ta Forestova banda keca.
Nevím čím si CNT zasloužilo tvé označení, obzvláště s ohledem na dřívější spolupráci, ale členové našeho týmu alespoň o projektech informují, diskutují a předávají si zkušenosti, což na jiném DC fóru u nás nenajdeš.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
-
reALTom
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zkousel jsem v pondeli na domaci GTX 280 a jednu jednotku to spocitalo za 42s, prosla jako valid a kdyz jsem se dival na web, dalsi PC ji spocitalo za 3900s, byla to nejaka graf. v NB.
GPUGrid take jede, ale zdaji se mi kredity dost premrstene.
http://www.gpugrid.net/results.php?userid=13233
GPUGrid take jede, ale zdaji se mi kredity dost premrstene.
http://www.gpugrid.net/results.php?userid=13233
Koho zajímají kredity, tak je najde tady
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Opět musím upozornit na nepřesnosti. Ten počet sekund je jen doba kterou na WU pracoval CPU, nikoli GPU, to bohužel nikde udáváno není a můžeš si to zjistit jen když budeš tu dobu skutečně na mašině sledovat, nebo z výpisu BM. Pak zjistíš že až zas tak výnosné to není, či spíše že to s ohledem na spotřebu není výnosné vůbec.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
-
reALTom
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Spotreba neni ukazatel, co bych sledoval, to zere i pri Call of Duty
, ovsem kreditu pres 10k behem jednoho dne na jedny masine jsem si uz vsiml 
Koho zajímají kredity, tak je najde tady
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
A máte to stabilní? Mě u první jednotku nabíhaly procenta, ale cca na 50% spadla.U druhé nenabíhá nic tak uvidím jak to bude vypadat zítra. Jinak se mi velmi často stává, že se "rozsype" obraz tak, že nejsem, schopen ani restartovat počítač a musím použít tvrdý restart (proto asi spadla ta první jednotka). Používám Quadro FX1700 a ovladače řady 180.XX (CUDA 2.1)
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Hm, tak už mi to funguje bez zádrhelů, zatím jsem spočítal dvě jednotky (ještě nepošly validací). Časy byly 2h 48min (bez práce na PC) a 3h 17m s prací na PC. Časy jsou brány ze zpráv z manageru odečtem ukončení a zahájení výpočtu. Jsou spočteny na Quadro FX1700 (GPU G84/32Shaders/clock: GPU/MEM/Shaders 460/400/920MHz)
Jsou nějaké novinky v CUDA? Hlavně mě zajímá, jestli už to tolik nezpomaluje počítač. Chvíli jsem měl CUDA zapnuté, ale na počítači se nedalo normálně pracovat, i windows okna se vykreslovala jak na swapující 386ce.
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Je to takové nestálé, někdy se dá pracovat naprosto bez problémů a jindy to vážně otravuje. V připravované verzi Boinc 6.7 má být možnost omezit výpočet GPU jen na dobu, kdy se s počítačem nepracuje, tak jako to lze nyný pro CPU. Jinak pokud někdo počítá Seti i jinou verzi aplikace než pro GPU, pak jedno jádro CPU (aspoň u mne) není v takovém případě využito. Vypadá to na nějaký BUG, protože když počítám se Seti- GPU jiné projekty (např. MilkyWay) pak jedu na všech čtyřech jádrech CPU + GPU, když však se spustí výpočet Seti-Astropulse, tak jedu jen 3 jádra CPU + GPU.AlbiDC píše:Jsou nějaké novinky v CUDA? Hlavně mě zajímá, jestli už to tolik nezpomaluje počítač. Chvíli jsem měl CUDA zapnuté, ale na počítači se nedalo normálně pracovat, i windows okna se vykreslovala jak na swapující 386ce.