E@H-Aktuální stav projektu
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
U me doma to vypada, ze Einstein skoncil. A byval to idealni projekt, vetsinou stahnul 100KB a mel praci na sedm hodin s deadline 2 tydny. Na to, ze doma pustim pocitac obcas, idealni. Navic chce nejmin pameti, rosetta se mi tam obcas ani nevesla (mam jen 256 MB). Ted jsem po zdlouhavem stahovani (40 kBps) natahnul dalsi jednotku, doba vypoctu 100 hodin (PIII 677) a deadline 2 tydny. To se neda stihnout.
Az se vychytaji nejake chybky soucasne aplikace, soustredi se na dalsi optimalizace. Muze to byt az 2x rychlejsi.
V kontextu ostatnich projektu (SETI nema dost prace, na CPDN padaji resuscitovane slab modely pod BOINC, neni misto na upload serveru etc.) ted prilis optimismu v hlavnich BOINC projektech neni.
V kontextu ostatnich projektu (SETI nema dost prace, na CPDN padaji resuscitovane slab modely pod BOINC, neni misto na upload serveru etc.) ted prilis optimismu v hlavnich BOINC projektech neni.
Je to blbe...
Co jsem zacinal s E@H tak ty doby byly na P3/600 kolem 28 hodin, ted je to tu znova a zda se ze dokonce 2x hur.
Bart 2600+ (1,9GHz) hlasi cca 25 hodin, P4/3,2GHz cca 20 hodin (doted byl bart rychlejsi nez P4 !) . To je opravdu dost. Na PC co mi bezi jen par hodin v tydnu to vidim kriticky, ale necham to tam.
Kdyby jelo LHC tak neco hodim tam, jine projekty me nezaujaly. Zatim ma ale i pan Dirac smulu, nic mu overovat nebudu :-/
Co jsem zacinal s E@H tak ty doby byly na P3/600 kolem 28 hodin, ted je to tu znova a zda se ze dokonce 2x hur.
Bart 2600+ (1,9GHz) hlasi cca 25 hodin, P4/3,2GHz cca 20 hodin (doted byl bart rychlejsi nez P4 !) . To je opravdu dost. Na PC co mi bezi jen par hodin v tydnu to vidim kriticky, ale necham to tam.
Kdyby jelo LHC tak neco hodim tam, jine projekty me nezaujaly. Zatim ma ale i pan Dirac smulu, nic mu overovat nebudu :-/
If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
Na odhady casu v BM bych se zas moc nespolehal. U Clima mi vytrvale ukazuje cislo 2000h (po 1000h vypoctu) u RAH mi ukazoval 15h a wu byla za 2h hotova.
S traficem jsem to uz psal dole. Zdvojnasobi se akorat pocatecni balik dat, WU imho stale zustavaji ~100KiB. Vzledem k delce by celkovy trafic mohl byt i mensi (je moznost si pocatecni balik stahnout treba v praci na flashdisk....).
Obecne bych nerval EAH na masinu pod 1GHz (myslen ekvivalent pentia) pri nonstop provozu a 2GHz jinak. Kdo ma dost pameti muze utect na rosettu, malaria, QMC... kdo ne musi se podivat po projektech typu SpinHenge, RCN....
S traficem jsem to uz psal dole. Zdvojnasobi se akorat pocatecni balik dat, WU imho stale zustavaji ~100KiB. Vzledem k delce by celkovy trafic mohl byt i mensi (je moznost si pocatecni balik stahnout treba v praci na flashdisk....).
Obecne bych nerval EAH na masinu pod 1GHz (myslen ekvivalent pentia) pri nonstop provozu a 2GHz jinak. Kdo ma dost pameti muze utect na rosettu, malaria, QMC... kdo ne musi se podivat po projektech typu SpinHenge, RCN....
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
Takze potvrzuji mnou uvedene casy.
Neni to moc povzbudive, ale jak rikam uz to tu bylo a nikomu to extra zily netrhalo.
Tem co z toho maji spatnou naladu doporucim toto:
http://server1.streaming.cesnet.cz:8080 ... -real10.rm
Jedna z nejlepsich (=jednoduchych a pritom obsahlych) prednasek co na AVC maji (stadia zaniku hvezd, slunce, neutronove hvezdy, pulzary, magnetary, gravitacni vlny, atd...).
Zapalte svice, otevrete lahev Beaujolais a nechte se unaset libimi tony a romantickymi texty ...
Osobne jsem otevrel 3 lahve PilsnerUrquell a zehlim pri tom pliny
Neni to moc povzbudive, ale jak rikam uz to tu bylo a nikomu to extra zily netrhalo.
Tem co z toho maji spatnou naladu doporucim toto:
http://server1.streaming.cesnet.cz:8080 ... -real10.rm
Jedna z nejlepsich (=jednoduchych a pritom obsahlych) prednasek co na AVC maji (stadia zaniku hvezd, slunce, neutronove hvezdy, pulzary, magnetary, gravitacni vlny, atd...).
Zapalte svice, otevrete lahev Beaujolais a nechte se unaset libimi tony a romantickymi texty ...
Osobne jsem otevrel 3 lahve PilsnerUrquell a zehlim pri tom pliny
If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Takže mi Xeon 2,4GHz (jádro Prestonia - zapnutý HT) dopočítal mou první jednotku S5R2. Čas 130 713 sec. nárokováno 255 kr.
Teď ještě čekám na domácí AMD A64 2800+ pod linuxem, po 14h 45m mám spočteno 56,9%.
Teď ještě čekám na domácí AMD A64 2800+ pod linuxem, po 14h 45m mám spočteno 56,9%.
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.ph ... :6082/.png
- Higgi
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
To je sice pravda, jenomze tedka si tam zvykli vypinat kompy a navic tam maj naky sileny aplikace, co si casto berou 100% ==> jednotky do deadline propadnou. Docela mě to mrzí. Škoda. Uvidím, otestuju Sphinhenge a pak zase na hlavním kompu nechám jet E@H. A upřimně...radši fouknu plnej výkon do rodícího se projektu, aby to motivovalo jeho tvůrce, než do dat již analyzovaných... Jo, malinko divná filosofie.shafa píše:Higgi:
a neodporuje to tomu co mas napsano pod carou ?![]()
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.
- Necroman
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Uz jsem spocital desitku tech novych WU a musim rict, celkem sila, prumery cas na mem pocitaci Core2Duo T7600 2,33 GHz je 8 hodin na dve jednotky paralelne (asi kratsi jednotky, viz zde)
Mam pocit, ze prave prodlouzeni jednotek ma za nasledek velky odliv pracovnich sil z Einsteina, pokud bezny uzivatel vidi, ze se mu na jeho starsi P4 spocita jedna, dve jednotky za den, radeji prejde na neco, kde to je deset jednotek za den. Snad se to zlepsi pripadnou optimalizovanou verzi.
Mam pocit, ze prave prodlouzeni jednotek ma za nasledek velky odliv pracovnich sil z Einsteina, pokud bezny uzivatel vidi, ze se mu na jeho starsi P4 spocita jedna, dve jednotky za den, radeji prejde na neco, kde to je deset jednotek za den. Snad se to zlepsi pripadnou optimalizovanou verzi.