Nejrychlejsi instalace BOINC

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Honza

Příspěvek od Honza »

vejpuste píše:Jenom se obavam, ze se novou verzi zrusi parametr return_results_immediately, kterej mam v remote_hosts.cfg.
Proto jsem na serveru take nechal tu 5.2.13, dokud nebude problem return_results_immediately a nefunkcni disable network vyresen :wink:
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Jo, return_results_immediately funguje i pres prikazovy radek, ale mam dojem, ze Windows u programu spoustenych jako sluzba cte jen jeden pridavny argument, takze nevim jestli to pujde. Co bych mohl udelat, je to, ze pridam nastavovani nejen pres glob_prefs a user_prefs, ale i pres puvodni remote_hosts.cfg, kvuli zpetne kompatibilite.
Blackkarel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackkarel »

Jo to by se mi fakt hodilo :lol: :lol: :lol:
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

Souhlasím, to by se líbilo i mě, kdyby nové verze braly i starý soubor remote_hosts.cfg :wink:
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Tak aktualizovany balicek uz je, ale narazil jsem na 2 problemy.
1. boincmgr lokalne nejde. Patrne je novy boincmgr nastaveny na port 31416. Nezjistil jsem, jak ho nastavit na puvodni 1043. Pokud to nepujde, tak by tam mozna mel byt starsi boincmgr.
2. Trux ve svych balickach ma vic souboru nez jenom EXE. Nahrazeni boinc.exe optimalizovanym nestaci, takze by tam mely byt spis cele balicky.

Navic jsem myslel, ze v tom balicku je jako zakladni boinc.exe ta nejuniverzalnejsi optimalizovana verze, ale asi je tam distribucni. Taky by nebylo spatne napsat nejake zakladni readme. Klidne neco spacham. Zaklad uz mam stejne popsany na zacatku tohoto vlakna.
Libor
Honza

Příspěvek od Honza »

BOINC core i magor je z standardni instalace BOINC a tak bych to nechal.
Misto ruznych BOINC core exes bych doporucil, aby ruzne optimalizace podle druhu CPU byly ve folderech nazvanych podle instrukci nebo vhodnosti pro CPU, ale vsechny se jmenovali boinc.exe
Za chybejici knihovny se omlouvam.

Predelal jsem balicek podle vyse uvedenych zasad, pripraveno k downluadu.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

AKTUALIZACE navodu na XP (W2K):
Ze stranky http://www.boinc.cz/download.php si stahnete posledni verzi balicku bez instalatoru. Nyni treba boinc536tx12.rar.
Predpoklada se rozbaleni do adresare C:\Program Files\BOINC. Pokud by byl BOINC rozbalen jinam, tak by nefungovalo pridani sluzby do registru a musel by se upravit adresar v registrech. Pokud netusite o cem mluvim, tak to dejte tam, kam ocekava.

[REMOTE]Rozbalte si ho a upravte soubory gui_rpc_auth.cfg, remote_hosts.cfg, boincFW.reg ktere jsou potreba pro vzdalenou spravu pocitacu. Pokud je nechcete, tak si jich nevsimejte.
Do souboru gui_rpc_auth.cfg si napiste heslo pro vzdaleny pristup.
Do souboru remote_hosts.cfg pridejte IP adresu pocitace ze ktereho budete vzdalene pristupovat.

[WIN XP]Stejnou IP adresu dejte i do souboru boincFW.reg. Priklad je v souboru, takze se ho drzte.
Pokud mate jiny FireWall nez MS v XP, tak si musite povolit pristup i v nem. [/WIN XP][/REMOTE]

Do adresare BOINC si nakopirujte soubor account_*.xml z fungujici instalace. Pak neni potreba projekt zaregistrovavat a spusti se sam.

[S@H]Pokud by nekdo chtel pouzivat optimalizovanou aplikaci seti, tak je potreba vytvorit v BOINC podadresar projects\setiathome.berkeley.edu a do nej nahrat optimalizovanou aplikaci seti se souborem app_info.xml [/S@H]

[Opti-CORE]Pokud chtete vyuzit optimalizovanou BOINC core, tak zkopirujte z prislusneho "_optimalized ....." adresare soubory do BOINC adresare. Pro S@H nejlepsi, kterou podporuje prislusny procesor, pro ostatni projekty spise _optimalized no_SSE[/Opti-CORE]

Tim mate vse pripraveno na rychlou instalaci.

################
Na pocitaci musi byt prihlasen Administrator nebo nekdo s jeho pravy, aby mohl zapisovat do registru.
Vlastni instalace pak znamena :
Nahrani adresare do prislusneho adresare, spusteni boinc.reg a boincFW.reg, restart.
################
Po restartu se stahne aplikace, prace a jede se.

Hodne uspechu.
Libor
Rampa
Expert
Expert

Příspěvek od Rampa »

už jste někdo zkoušel tohle BOINCpe vypadá to vcelku zajímavě
Obrázek
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Rampa píše:už jste někdo zkoušel tohle BOINCpe vypadá to vcelku zajímavě
Nevypadá to špatně, ale už jsem si zvykl na live cd linuxu a boinc mám na flash disku (na to abych si udělal live flash linuxu jsem moc líný)
Honza

Příspěvek od Honza »

Zajimavy pocin. Jeste by to chtelo 64-bit.
Odpovědět