Nejrychlejsi instalace BOINC

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Nejrychlejsi instalace BOINC

Příspěvek od vejpuste »

Po zkusenostech s instalaci na ucebnach jsme sestavili zjednoduseny postup na instalaci.
Instalaci si muzete pripravit nekde v klidu a na pocitaci to pak trva par minut.
Zatim odzkouseno na Xpckach, kterych uz je ale bohuzel vetsina.
Pripravte si nainstalovanou verzi, idealne s Truxovo boinc.exe 5.3.1.
V gui_rpc_auth.cfg si ulozte heslo pro vzdaleny pristup.
V remote_hosts.cfg si napiste IP povolene adresy pro vzdaleny pristup a radek "# return_results_immediately"
Do boinc.reg si ulozte :
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\BOINC]
"Type"=dword:00000010
"Start"=dword:00000002
"ErrorControl"=dword:00000001
"ImagePath"=hex(2):22,00,43,00,3a,00,5c,00,50,00,72,00,6f,00,67,00,72,00,61,00,\
6d,00,20,00,46,00,69,00,6c,00,65,00,73,00,5c,00,42,00,4f,00,49,00,4e,00,43,\
00,5c,00,62,00,6f,00,69,00,6e,00,63,00,2e,00,65,00,78,00,65,00,22,00,20,00,\
2d,00,64,00,61,00,65,00,6d,00,6f,00,6e,00,00,00
"DisplayName"="BOINC"
"ObjectName"="LocalSystem"
"Description"="Provides all the infrastructure for BOINC to download workunits and process them without user interaction."

Do boincFW.reg ulozte :
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile\GloballyOpenPorts\List]
"1043:TCP"="1043:TCP:199.99.99.99/255.255.255.255,199.99.99.98/255.255.255.255:Enabled:BOINC"

V boincFW.reg si zadejte IP adresy oddelene carkou. Viz priklad.
Do adresare BOINC zkopirujte soubor account_*.xml pro prislusny projekt.
################
Instalace pak znamena :
Na pocitaci musi byt prihlasen Administrator, aby mohl zapisovat do registru.
Zkopirujte adresar BOINC do C:\Program Files\
Pak spustte boinc.reg a boincFW.reg.
################
Tim instalace konci a po restartu se zacne pocitat.
Libor
Honza

Příspěvek od Honza »

Dobry prispevek.
Dovolil jsem si doplnit nazev threadu a udelal z nej Stickie, protoze si to, myslim, zaslouzi.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Honza píše:Dobry prispevek.
Dovolil jsem si doplnit nazev threadu a udelal z nej Stickie, protoze si to, myslim, zaslouzi.
Mozna by nebylo spatne pridat ty 2 reg soubory do BOINCu bez instalatoru. Pokud je tam Truxuv BOINC 5.3.1, tak by tam mela byt co nejuniverzalnejsi verze.
Velikost minimalni a kdo bude chtit, tak to pouzije.
Pak by se do clanku mohl dat odkaz na balicek.
Libor
Honza

Příspěvek od Honza »

vejpuste píše:Mozna by nebylo spatne pridat ty 2 reg soubory do BOINCu bez instalatoru. Pokud je tam Truxuv BOINC 5.3.1, tak by tam mela byt co nejuniverzalnejsi verze.
Velikost minimalni a kdo bude chtit, tak to pouzije.
Pak by se do clanku mohl dat odkaz na balicek.
OK, do balicku hned pridam soubor BOINC.reg a BOINC_FW.reg; do clanky autorovi radsi nebudu hrabat...
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Honza píše:
vejpuste píše:Pak by se do clanku mohl dat odkaz na balicek.
OK, do balicku hned pridam soubor BOINC.reg a BOINC_FW.reg; do clanky autorovi radsi nebudu hrabat...
Autor jsem ja, klidne muzes ;-)
Libor
Blackkarel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackkarel »

Chtěl bych jenom upozornit, že v balíčku instalace je několik problémů reg soubory nefungují (pokud již nebylo změněno probíral jsem to přímo s Vejpustem) dále dneska jsem zjistil že Boinc.exe optimal. je alespoň pro verzi SSE 2 na mašině SSE mě to něšlo dokud jsem nezměnil boinc.exe.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Blackkarel píše:Chtěl bych jenom upozornit, že v balíčku instalace je několik problémů reg soubory nefungují (pokud již nebylo změněno probíral jsem to přímo s Vejpustem) dále dneska jsem zjistil že Boinc.exe optimal. je alespoň pro verzi SSE 2 na mašině SSE mě to něšlo dokud jsem nezměnil boinc.exe.
V balicku REG soubory Honza dnes opravil, takze by mely byt spravne. Jaky je tam boinc.exe nevim, ale asi by bylo nejlepsi, aby tam byl co nejuniverzalnejsi, aby to fungovalo co nejvic lidem. Kdyz bude chtit, tak si muze na vlastni riziko pouzit specializovanejsi, ale k tomu uz musi mit aspon trochu znalosti. Vetsina si to necha a nemelo by to vadit.
Libor
Honza

Příspěvek od Honza »

Ano, nove .reg soubory jsem vcera opravil. Je pravdou, ze je tam BOINC na trochu modernejsi stroje. Vubec se nebranim tomu tam dat jiny - dohodnete se, ktery tam chcete.
Blackkarel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackkarel »

V podstatě mě osobně to tak nevadí (starý Boinc harcovník si poradí) ale myslím si, že ten balíček je opravdu velice užitečnej z důvodů rychlejší instalace, a je tady docela zapomenutej. Teprve po týdnu (od slavného hospodského setkání) jsem se předevčírem dostal k tomu ho použít a zjistil že vlastně nefunguje správně a byl jsem asi první kdo ho použil. :lol: :roll: :lol:
Honza

Příspěvek od Honza »

V downloadech je jako prvni, v Novinkach take byl, tenhle thread jsem udelal Stickie.
Mozna ze to tolik lidi nenapadne - a pritom je to velmi sikovny napad, se kterym se vejpuste docela dobre popral.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Honza píše:Ano, nove .reg soubory jsem vcera opravil. Je pravdou, ze je tam BOINC na trochu modernejsi stroje. Vubec se nebranim tomu tam dat jiny - dohodnete se, ktery tam chcete.
Den sem, den tam. Kdo se v tom ma vyznat, kdyz se to porad meni....

Osobne bych tam dal tu uplne nejjednodussi, ktera by snad mela fungovat takrka vsude : Pentium II and III, no SSE ( http://boinc.truxoft.com/download/v5.3. ... /boinc.exe ) V nejhorsim Pentium II and III / SSE, ale vic urcite ne.
Melo by to byt univerzalni a kdo si bude chtit vytahnout benchmark vic, tak si stahne boinc pro svuj procesor, zkusi si, ze mu to bezi, porovna benchmarky a pripadne nahradi jeden soubor. Masa zustane u zakladni verze, ale i tak to bude lepsi nez oficialni verze, zejmena diky return_result_immediate.
Libor
Honza

Příspěvek od Honza »

OK, dal jsem tam Pentium II and III / SSE.
Blackhat
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackhat »

V ramci lenosti bych se primlouval za pridani vice boinc.exe (nekamenujte me za KB, vzdyt se to moc nenavisi)
Neco jako:
BOINC.EXE - max. univerzalni
BOINC_SSE3.EXE
BOINC_SSE2.EXE
BOINC_SSE.EXE

a clovek si potom prejmenuje za BOINC.EXE co bude potrebovat. Ale nikomu nenutim, jen takhle to mam ja. Mam urcitej "balicek" kde jen dle CPU prejmonovavam.

A jinak gratuluji vejpuste. Mam vychytanej batak na bezobsluznou instalaci BOINC klienta na 98, a budu tedka se spoustou pocitacu prechazet naXP, a potreboval jsem neco stejnyho vymyslet. A ono to je o case. Ono se to za 5minut nevychyta.
Takze jestli ti to vejpuste facha(v nejblizssich dnech zjistim) tak gratuluji a moc dekuji, ze to nemusim vychytavat sam. Usetri mne to spoustu casu a hledani. Diky
Honza

Příspěvek od Honza »

Na server jsem do download sekce hodil boinc536tx11.rar (2.65MB), kde je jak standardni 536, tak truxovi 536tx11 optimalizovane verze BOINC + veci k rychle instalaci BOINC.

Vim, ze trux bude jeste 536 opravovat, ale pro nedockavce... :wink:
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Honza píše:Vim, ze trux bude jeste 536 opravovat, ale pro nedockavce... :wink:
Jenom se obavam, ze se novou verzi zrusi parametr return_results_immediately, kterej mam v remote_hosts.cfg.

2 Trux : Pokud plati zadani tohoto parametru v prikazove radce, tak by stacilo upravit boinc.reg, aby se boinc.exe spoustel s timto parametrem. To bych pripadne udelal.

Libor
Naposledy upravil(a) vejpuste dne pon led 02, 2006 2:42 pm, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět