Jakou verzi LINUXu?

Obecné fórum o čemkoliv, off-topic záležitosti.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Na Dejvovo spouštění programů z disku s widlema je IMHO WINE nemusí se instalovat celé widle spustí se rovnou winbinárka. Na hry pak Cadega (napůl komerční hlavně na hry), a teké existuje crossover (komercni???), a další "emulátory" (njn WINE is not...)
Na virtualizaci nevim (snad XEN) sem BiginerForUnix. Počkáme na LinuxGuru lol.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

2reALTom: No tak problémy s monitorem ani nezmiňuji, nedokáže to pochopit, že mám 19" širokoúhlej monitor, takže 1440x900 to nezvládá, nebo nevim jak to donutit, aby to umělo :lol:
dejv
reALTom
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reALTom »

2Dejv: Jj, tohle jsou bohužel věci, které nové uživatele velmi často odradí. Jestli máš chuť se vrhnout do kolotoče chybových hlášek, tady máš návod. :lol:
Koho zajímají kredity, tak je najde tady:)
shafa

Příspěvek od shafa »

dejv:
spis si projed nebo hod dotaz do fora (http://www.ubuntu.cz anebo http://www.abclinuxu.cz).
BTW, to nastaveni monitoru me taky pekne se*e. Nevim proc to nemuze jit udelat trivialne jako ve win...
Nastavovat dokonce polaritu signalu kdyz chci manualne pridat nejake STANDARDNI rozliseni mi pripada dost hrably.

If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

No, nastavovani grafiky a monitoru je uplne rivialni a jednoduche. Obvykle staci kouknout do souboru /etc/X11/xorg.conf nebo XF86Config.
reALTom
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reALTom »

Jednoduchý to je ve win, tam se jen klikne a za cca 5s máš frekvenci 100 Hz. Ale tady jsem musel editovat xorg.conf a mezitím na netu najít hsync a vsync hodnoty k monitoru, pak to tam nějakým ujetým způsobem zapisovat :lol: Tady to prostě musí hoši ještě poladit, aby to šlo i nějakým lama-friendly způsobem.
Koho zajímají kredity, tak je najde tady:)
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

jj soudruzi z Novelu to polazený maj a širokoúhlí monitor naklikat v SuSE jde (respektivě se najde sám-ntb 1280x800) Zatím to na ntb našlo všechno kromě multimediálních tlačítek na ovládání hudby
btw nemůže do mě někdo z guru kopnout v kterým cfg to mám hledat nebo co googlit. Sice to na nic moc nepotřebuju, ale tak jednou za tejden se hodí.

Pravdou je, že podpora ze strany výrobců HW je pro XP bohužel nesrovnatelná. Ikdyž i tam není každý den posvícení.
Scener mustek jsem naklikával 2h pak to zkoušel další 2h WindowsGuru a oznámil mi že mám widle reinstarnout. Pár zvukovek a vinmodemů už jsem taky s kamarádem řešil spůsobem bedny se zvukovkama a vrážet karty do pci dokud se něco nechytne.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Tak světe div se, ale donutil sem Linux nastavit rozlišení 1440x900, nebejt kámoše co drobet s Linuxem laboruje (byť z pracovních důvodů musí jet na woknech) tak na to asi jen tak nepřijdu. Sem až potom zjistil, že tady žádnej root není, že tohle, támto, no porod.
dejv
PS. Do spouštění win aplikací sem se radši ani nepustil :lol:
Naposledy upravil(a) dejvidek dne pon úno 26, 2007 9:06 pm, celkem upraveno 1 x.
Honza

Příspěvek od Honza »

FordPrefect píše:No, nastavovani grafiky a monitoru je uplne rivialni a jednoduche. Obvykle staci kouknout do souboru /etc/X11/xorg.conf nebo XF86Config.
Nastaveni? Kalibraci ja rikam "nastaveni" - monitoru, skaneru, tiskarny.
Volbu rozliseni bych vnimal spise jako elementarni zprovozneni - aby to ukazovalo cely obraz. Nastaveni je o tom, aby to ukazovalo "spravne" - ICM/ICC profily a tak.
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

Honza píše:
FordPrefect píše:No, nastavovani grafiky a monitoru je uplne rivialni a jednoduche. Obvykle staci kouknout do souboru /etc/X11/xorg.conf nebo XF86Config.
Nastaveni? Kalibraci ja rikam "nastaveni" - monitoru, skaneru, tiskarny.
Volbu rozliseni bych vnimal spise jako elementarni zprovozneni - aby to ukazovalo cely obraz. Nastaveni je o tom, aby to ukazovalo "spravne" - ICM/ICC profily a tak.
Veskere detailni informace se doctes v /var/log/Xorg.0.log.
Odpovědět