Jakou verzi LINUXu?
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- Mates77
- Začatečník

- Kontaktovat uživatele:
Jakou verzi LINUXu?
Mám dotaz na profíky zde na foru. Nainstaloval jsem si Mandriva Linux 2006, ale bohužel mi na něj nejdu vůbec nainstalovat Boinc manager. Jsem v linuxu totální lama. Můžete mi někdo poradit co dělat nebo jestli nemám náhodou špatnou verzi linuxu? Zkoušel jsem i SuSe Linux 10.0, ale tam mi to nešlo také. 
- Mates77
- Začatečník

- Kontaktovat uživatele:
Díky, ale tam je to psaný už s tím, že boinc klient běží, ale já nespustím ani toho klientadejvidek píše:Werk kdysi napsal článek o Boincu pod Linuxem, jak moc je aktuální či již se nových verzí netýká netuším, ale je tady.
dejv
-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

- Mates77
- Začatečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak to je bohužel velkej kámen úrazu. Byl jsem tak naštvanej, že to nejde, že jsem hned linux smazal. Jediný čeho jsem si všimnul, tak že u toholinuxu se objevovalo i586 a když si stáhnu toho boinc managera tak v názvu toho souboru je i686.4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:no ja nevim, po linuxem jsem to jeste nezkousel, nehlásí to třeba nějaké chyby nebo něco? Jenom z toho, že to nejde se moc dozvědět nedá
Já bych tipnul, že chyba je mezi židlí a klávesnicí... když stáhneš všechno správně, tak to nainstaluješ a rozjedeš napoprvé já dělal linuxovou mašinu naposledy před rokem, ale měl jsem s tím méně problémů jak s win verzí, takže jsem dost překvapen... Možná je to tím, že já měl i386, víš aspoň jakou potřebuješ verzi?Mates77 píše:Tak to je bohužel velkej kámen úrazu. Byl jsem tak naštvanej, že to nejde, že jsem hned linux smazal. Jediný čeho jsem si všimnul, tak že u toholinuxu se objevovalo i586 a když si stáhnu toho boinc managera tak v názvu toho souboru je i686.
-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

to by mohlo být ono...i386 bývá většinou taková univerzální verze pro všechno 
zkusím si na Debianu nainstalovat tu i686 co je na webu, jestli to nepujde, asi by bylo dobre dat na web tu "univerzalni" i386 verzi...nevim jak je to znaceni, nedovedu si i686 nikam zařadit, nevím, jaká řada procesorů to tak je...
zkusím si na Debianu nainstalovat tu i686 co je na webu, jestli to nepujde, asi by bylo dobre dat na web tu "univerzalni" i386 verzi...nevim jak je to znaceni, nedovedu si i686 nikam zařadit, nevím, jaká řada procesorů to tak je...
- Mates77
- Začatečník

- Kontaktovat uživatele:
To je mi jasné, že je chyba mezi židlí a klávesnicí. Ale bohužel nevím jakého mám použít pro tu verzi linuxu boinc manažera. Jakou mám tedy použít správnou kombinaci linuxu a boincu. Která verze linuxu je vůbec podle vás všech nejlepší?wert668 píše:Já bych tipnul, že chyba je mezi židlí a klávesnicí... když stáhneš všechno správně, tak to nainstaluješ a rozjedeš napoprvé já dělal linuxovou mašinu naposledy před rokem, ale měl jsem s tím méně problémů jak s win verzí, takže jsem dost překvapen... Možná je to tím, že já měl i386, víš aspoň jakou potřebuješ verzi?Mates77 píše:Tak to je bohužel velkej kámen úrazu. Byl jsem tak naštvanej, že to nejde, že jsem hned linux smazal. Jediný čeho jsem si všimnul, tak že u toholinuxu se objevovalo i586 a když si stáhnu toho boinc managera tak v názvu toho souboru je i686.
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Kazdopadne bych doporucil uzivatelsky prijemny Suse Linux. Mandrivu uz jsem hodne dlouho nevidel, takze se vyjadrit nemuzu. Kazdopadne bych si stahl original boinc_core ze stranek seti. Tato verze neni nijak optimalizovana a mela by bezet na vsech 32-bit verzich linuxu. Tim bych zacal. Dale bych si stahnul KBoincSpy, coz je graficky uzivatelsky interface pro boinc.
Krom RH, FC, CentOS pridam jeste gentoo (tam je dokonce boinc soucasti potrage!)vejpuste píše:Ja jsem to rozbihal na RedHatu, Fedore, CentOSu, FreeBSD.
Private (old) + CCU stats.
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Dotaz pro linux guru. Nahodil sem Ubuntu 6.10, stáhnul dostupné aktualizační balíčky a mám dotaz, lze pod linuxem nějak spustit již nainstalované windows xp? A nebo programy které jsou nahozené pod windows? Vím o VirtualBoxu, gemu či VMware, ale dokumentace je pro lamu zcela nedostatečná. Nechci instalovat další kopii XPéček jak je všude napsáno, chci rozběhat stávající kopii nebo programy co jsou na disku, ale nikde sem se nedočetl, zda to jde.
dejv
dejv
-
reALTom
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak to nevím, zase tak daleko jsem nezašel. Mám taky ubuntu, ale když chci wokna tak v nich radši nabootuju. Jinak mě v ubuntu trápila ihned po instalaci obnovovací frekvence monitoru, která nešla nastavit na víc jak 60 Hz. Což na CRTčku 19" není příjemné na oči, ale nakonec se mi to po několika pokusech povedlo. Během jednoho pokusu se souborem xorg.conf úplně přestaly fungovat omalovánky a zůstala mi jen konzole, to bylo pro mě jako pro windowsaka celkem děsivé. Nakonec se vše v dobré obrátilo 
Koho zajímají kredity, tak je najde tady