Jakou verzi LINUXu?

Obecné fórum o čemkoliv, off-topic záležitosti.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Mates77
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Jakou verzi LINUXu?

Příspěvek od Mates77 »

Mám dotaz na profíky zde na foru. Nainstaloval jsem si Mandriva Linux 2006, ale bohužel mi na něj nejdu vůbec nainstalovat Boinc manager. Jsem v linuxu totální lama. Můžete mi někdo poradit co dělat nebo jestli nemám náhodou špatnou verzi linuxu? Zkoušel jsem i SuSe Linux 10.0, ale tam mi to nešlo také. :?
Pokud se někdo zajímá o hasičský sport tak zde: http://www.sdhdvorce.cz
Obrázek
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Werk kdysi napsal článek o Boincu pod Linuxem, jak moc je aktuální či již se nových verzí netýká netuším, ale je tady.
dejv
Mates77
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates77 »

dejvidek píše:Werk kdysi napsal článek o Boincu pod Linuxem, jak moc je aktuální či již se nových verzí netýká netuším, ale je tady.
dejv
Díky, ale tam je to psaný už s tím, že boinc klient běží, ale já nespustím ani toho klienta
Obrázek
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

no ja nevim, po linuxem jsem to jeste nezkousel, nehlásí to třeba nějaké chyby nebo něco? Jenom z toho, že to nejde se moc dozvědět nedá :-)
Mates77
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates77 »

4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:no ja nevim, po linuxem jsem to jeste nezkousel, nehlásí to třeba nějaké chyby nebo něco? Jenom z toho, že to nejde se moc dozvědět nedá :-)
Tak to je bohužel velkej kámen úrazu. Byl jsem tak naštvanej, že to nejde, že jsem hned linux smazal. Jediný čeho jsem si všimnul, tak že u toholinuxu se objevovalo i586 a když si stáhnu toho boinc managera tak v názvu toho souboru je i686.
Obrázek
wert668
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wert668 »

Mates77 píše:Tak to je bohužel velkej kámen úrazu. Byl jsem tak naštvanej, že to nejde, že jsem hned linux smazal. Jediný čeho jsem si všimnul, tak že u toholinuxu se objevovalo i586 a když si stáhnu toho boinc managera tak v názvu toho souboru je i686.
Já bych tipnul, že chyba je mezi židlí a klávesnicí... když stáhneš všechno správně, tak to nainstaluješ a rozjedeš napoprvé já dělal linuxovou mašinu naposledy před rokem, ale měl jsem s tím méně problémů jak s win verzí, takže jsem dost překvapen... Možná je to tím, že já měl i386, víš aspoň jakou potřebuješ verzi?
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

to by mohlo být ono...i386 bývá většinou taková univerzální verze pro všechno :-)
zkusím si na Debianu nainstalovat tu i686 co je na webu, jestli to nepujde, asi by bylo dobre dat na web tu "univerzalni" i386 verzi...nevim jak je to znaceni, nedovedu si i686 nikam zařadit, nevím, jaká řada procesorů to tak je...
Mates77
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates77 »

wert668 píše:
Mates77 píše:Tak to je bohužel velkej kámen úrazu. Byl jsem tak naštvanej, že to nejde, že jsem hned linux smazal. Jediný čeho jsem si všimnul, tak že u toholinuxu se objevovalo i586 a když si stáhnu toho boinc managera tak v názvu toho souboru je i686.
Já bych tipnul, že chyba je mezi židlí a klávesnicí... když stáhneš všechno správně, tak to nainstaluješ a rozjedeš napoprvé já dělal linuxovou mašinu naposledy před rokem, ale měl jsem s tím méně problémů jak s win verzí, takže jsem dost překvapen... Možná je to tím, že já měl i386, víš aspoň jakou potřebuješ verzi?
To je mi jasné, že je chyba mezi židlí a klávesnicí. Ale bohužel nevím jakého mám použít pro tu verzi linuxu boinc manažera. Jakou mám tedy použít správnou kombinaci linuxu a boincu. Která verze linuxu je vůbec podle vás všech nejlepší?
Obrázek
wert668
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wert668 »

No tak to je těžké, podle toho k čemu to používáte :D u začátečníků se osvědčila Mandriva, ale já jsem zvyklý na FreeBSD, to bych, ale nedoporučil. Jinak kouknout se co je to za stroj (hlavně CPU) podle toho vybrat a nainstalovat, ale myslím, že ta i386 nic nepokazí.
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

Kazdopadne bych doporucil uzivatelsky prijemny Suse Linux. Mandrivu uz jsem hodne dlouho nevidel, takze se vyjadrit nemuzu. Kazdopadne bych si stahl original boinc_core ze stranek seti. Tato verze neni nijak optimalizovana a mela by bezet na vsech 32-bit verzich linuxu. Tim bych zacal. Dale bych si stahnul KBoincSpy, coz je graficky uzivatelsky interface pro boinc.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

FordPrefect píše:Kazdopadne bych doporucil uzivatelsky prijemny Suse Linux....
Teď o něm přemýšlím, mám staženou instalačku, moje zatím jediná zkušenost byla s Mandrake (nyní Madriva) a to ve verzi 9.1 a 10. Vzhledem k malému disku (120GB) a 3 systémům si zatím čtvrtý instalovat nebudu.
dejv
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

vejpuste píše:Ja jsem to rozbihal na RedHatu, Fedore, CentOSu, FreeBSD.
Krom RH, FC, CentOS pridam jeste gentoo (tam je dokonce boinc soucasti potrage!) :-)
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

Drtiva vetsina mych pocitacu bezi na SlackWare, ale Suse jsem doporucil zacatecnikovi.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Dotaz pro linux guru. Nahodil sem Ubuntu 6.10, stáhnul dostupné aktualizační balíčky a mám dotaz, lze pod linuxem nějak spustit již nainstalované windows xp? A nebo programy které jsou nahozené pod windows? Vím o VirtualBoxu, gemu či VMware, ale dokumentace je pro lamu zcela nedostatečná. Nechci instalovat další kopii XPéček jak je všude napsáno, chci rozběhat stávající kopii nebo programy co jsou na disku, ale nikde sem se nedočetl, zda to jde.
dejv
reALTom
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reALTom »

Tak to nevím, zase tak daleko jsem nezašel. Mám taky ubuntu, ale když chci wokna tak v nich radši nabootuju. Jinak mě v ubuntu trápila ihned po instalaci obnovovací frekvence monitoru, která nešla nastavit na víc jak 60 Hz. Což na CRTčku 19" není příjemné na oči, ale nakonec se mi to po několika pokusech povedlo. Během jednoho pokusu se souborem xorg.conf úplně přestaly fungovat omalovánky a zůstala mi jen konzole, to bylo pro mě jako pro windowsaka celkem děsivé. Nakonec se vše v dobré obrátilo :lol:
Koho zajímají kredity, tak je najde tady:)
Odpovědět