Filmy, jenž by měly být viděny
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
Filmy, jenž by měly být viděny
Zakládám tenhle čistě OT treat, tak doufám že mě hned neukamenují zato že není o boinc. Ale přesto pls snažte se debatu držet v mezích,
Na chat máme IRC, ICQ...
On topic
Dnes (čtvrtek 19.8.06) ČT 2 23.30 Olověná vesta (Full Metal Jacket) režie: Stanley Kubrick.
Pro neznalé, Od Stanley Kubricka se dá čekat cokoli s vyjímkou "normálního" filmu s heapy end(em) (No dobře, až na Osvícení )
Film z vietnamské války ovšem natočený bez jakýchkoli klišé, pro Kubricka typický černý až morbidní humor. Skvělá kamera, výtečná hudba.
Nemá cenu to dál popisovat, zkrátka kvůli tomu filmu se vyplatí ponocovat.
BTW: Proč dávají všechny dobré filmy o půlnoci, to jsem jediný člověk co musí ráno vstávat?
Na chat máme IRC, ICQ...
On topic
Dnes (čtvrtek 19.8.06) ČT 2 23.30 Olověná vesta (Full Metal Jacket) režie: Stanley Kubrick.
Pro neznalé, Od Stanley Kubricka se dá čekat cokoli s vyjímkou "normálního" filmu s heapy end(em) (No dobře, až na Osvícení )
Film z vietnamské války ovšem natočený bez jakýchkoli klišé, pro Kubricka typický černý až morbidní humor. Skvělá kamera, výtečná hudba.
Nemá cenu to dál popisovat, zkrátka kvůli tomu filmu se vyplatí ponocovat.
BTW: Proč dávají všechny dobré filmy o půlnoci, to jsem jediný člověk co musí ráno vstávat?
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
To je naprosto přesné, proto jsem schválně udával i originální názevzdespi píše:Celoplášťová střela ???
Tohle je jenom špička ledovce. Z překladu názvu filmů by člověk občas fakt porodil (a to i takový analfabet jako já). Další odstrašující příklad mně napadá...
Tajemná záře nad Pacifikem (1980)=The Final Countdown (scifi)
Prci, prci, prcičky (1999) = (American Pie) kravina pro náctiletý ale jako příklad prznění názvu dobrý
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
- Pav Lucistnik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
Další téměř poviný film Sobota 9.12.2006 21:25 - ČT1: Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) M. Forman.
Kdo neviděl tuto klasiku o hodně přišel.
Kdo neviděl tuto klasiku o hodně přišel.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
- Bob van Sikorski
- Začatečník

- Kontaktovat uživatele:
Sice to nedavaj v TV (a asi ani nebudou
), ale...
Sezente si film Smoke it up, v cestine Vzhuru kourem. Nedavno jsem to videl a podobnej ulet zase hodne dlouho neuvidim. Jestli jste videli kdo huli ten umi, vynasobte si to tak 3x, zasadte dej do 70tych let a ucinkujici dejte 2 ujety hipiky. Teda to byl narez, jeste ted me boli branice
Sezente si film Smoke it up, v cestine Vzhuru kourem. Nedavno jsem to videl a podobnej ulet zase hodne dlouho neuvidim. Jestli jste videli kdo huli ten umi, vynasobte si to tak 3x, zasadte dej do 70tych let a ucinkujici dejte 2 ujety hipiky. Teda to byl narez, jeste ted me boli branice
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
cidade-de-deus
Pár zajímavých filmů, z Střední a Jižní Ameriky, Nebojte točí se tam i něco jiného než telenovely.
Y tu mamá también-Mexická jízda- roadmovie O/PRO teanegery.Dva kluci a jedna holka jedou k moři. Ale s nějakýmy vykradenými CZ splácaninami typu *ÁCI se to nedá srovnávat. Člověk by čekal, že ví jak to dopadne. A ono to tak nakonec dopadne, ale všechno je trochu jinak... Né že by to byl přelom v dějinách kinematografie, ale zabitý večer to imho pro nikoho nebude.
Amores perros - Pěkný film místy my vadí jak si musí všichni půjčovat pulb fiction. Jako by nešlo film natočit jinak než pomozí X (3) příběhů které se nakonec protnou. Jinak super film.
Město bohů-Cidade de Deus. Řadím mezi jeden z nejlepších filmů co jsem viděl. Násilí bez příčiny, bez emocí. Spůsob jakým je zachyceno bych srovnal snad jen s bratry Coenovými. Celá ta atmosféra bezvýchodnosti v chudinském slamu, Válka dětských gangů, drogy, loupeže, korupce, zachycená z polhledu mladého kluka co se chce stát novinářem-fotografem. Přitom film nespadá do žádných klišé. Nění to násilí pro násilí, žádný romantický boj dobra proti zlu. Kdybych musel hodnotit tak dám asi 95%. í
ps.: první dva filmy si o5 zaslouží cenu za překlad názvu. U toho prvního bych to chápal, ale jak přeložit Amores perros jako láska je kurva mi nedocvaklo.
Y tu mamá también-Mexická jízda- roadmovie O/PRO teanegery.Dva kluci a jedna holka jedou k moři. Ale s nějakýmy vykradenými CZ splácaninami typu *ÁCI se to nedá srovnávat. Člověk by čekal, že ví jak to dopadne. A ono to tak nakonec dopadne, ale všechno je trochu jinak... Né že by to byl přelom v dějinách kinematografie, ale zabitý večer to imho pro nikoho nebude.
Amores perros - Pěkný film místy my vadí jak si musí všichni půjčovat pulb fiction. Jako by nešlo film natočit jinak než pomozí X (3) příběhů které se nakonec protnou. Jinak super film.
Město bohů-Cidade de Deus. Řadím mezi jeden z nejlepších filmů co jsem viděl. Násilí bez příčiny, bez emocí. Spůsob jakým je zachyceno bych srovnal snad jen s bratry Coenovými. Celá ta atmosféra bezvýchodnosti v chudinském slamu, Válka dětských gangů, drogy, loupeže, korupce, zachycená z polhledu mladého kluka co se chce stát novinářem-fotografem. Přitom film nespadá do žádných klišé. Nění to násilí pro násilí, žádný romantický boj dobra proti zlu. Kdybych musel hodnotit tak dám asi 95%. í
ps.: první dva filmy si o5 zaslouží cenu za překlad názvu. U toho prvního bych to chápal, ale jak přeložit Amores perros jako láska je kurva mi nedocvaklo.
Naposledy upravil(a) azor666 dne ned led 28, 2007 8:30 pm, celkem upraveno 1 x.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
- Pepino65
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: cidade-de-deus
Viděl jsem všechny tři, jsou opravdu dobré, Město bohů je opravdu emoční maso (pro diváka). Jojo, Rio de Janeiro není jen Copacabana ...azor666 píše:Pár zajímavých filmů, z Střední a Jižní Ameriky, Nebojte točí se tam i něco jiného než telenovely.
Nihil est impossibile (Nic není nemožné)