Optimalizovaná aplikace Einstein@Home II
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
-
petr.nemeckos
- Nováček
Optimalizace?
Stále se tady řeší kdo má s optimalizací jaké výsledky... ale když se podívám na odkazy, které směřují na dané optimalizace, tak jsou již dávno nefunkční.
a web také nikterak nevykazuje známky života. Proto by mě zajímalo, kde se dá stáhnout ona "zázračná" optimalizace pro MMX, SSE, SSE2 procesory (Intel / AMD) popř. zda by to nemohl někdo někde nasdílet?
Na tom přeci není nic těžkého 
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
Nazdílet to AFAIK nikdo nemůže protože žádná funkčí optimalizace pro Einstein není, a pokut vím tak ani nebude. Autor optimalizací začal pracovat jako programátor projektu a optimalizace je tedy prímo zabudována do oficiálních app. Nové optimalizace vychází jako beta verze na stránkách projektu. V současnosti pro Win žádná není.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
Jednotky jsou kratke (cca 30 minut) a dlouhe (cca 6 hodin). Dostal jsi sadu kratkych jednotek. Za par dni dostenes sadu dlouhych. Pak casem zase sadu kratkych. C est la vie.
If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
- Higgi
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
krátké? dlouhé?
U nových počítačů souhlasím s Liborovým tvrzením. Ale je to fakt jak kdy. Na notebooku jsem teďka delší čas počítal dlouhý jednotky. A dneska přijdu a mám tu 18 krátkých! Dlouhá mi trvá cca 8hod30min a krátká kolem hodiny. na hlavním kompu jsem měl pořád dlouhé, pak se to začalo míchat v poměru 3:1 ve prospěch krátkých a dneska tam mám zase cca 9dlouhých a krátkou žádnou.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Řekl bych, že je to také v závoslosti na "dostupnosti PC". Zatím bych řekl podle svých pozorování, že dostávám jednotky stále ze stejné série, takže pokud jsem chytil krátkou jednotku, tak jsem pak docela dlouho počítal krátké a naopak, když jsem chytil dlouhou, tak jsem pak dostával jen dluhé.
Teď jsem však doma musel omezit provoz PC (manželka se spravedlivě rozčílila, když jsme měli 4 tisíce Kč nedoplatek elektřiny) a počítač už nejede 24/7/365, ale jen cca 3-8h denně a v poslední době na něj dostávám prakticky jen krátké jednotky. Takže bych to viděl i na nějakou optimalizaci na straně serveru dle odevzdané práce.
Teď jsem však doma musel omezit provoz PC (manželka se spravedlivě rozčílila, když jsme měli 4 tisíce Kč nedoplatek elektřiny) a počítač už nejede 24/7/365, ale jen cca 3-8h denně a v poslední době na něj dostávám prakticky jen krátké jednotky. Takže bych to viděl i na nějakou optimalizaci na straně serveru dle odevzdané práce.
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.ph ... :6082/.png
No ja taky na jeden pocitac co je pustenej minimalne dostavam jen kratky jednotky (je to P4 2.6 HT) vetsinou porad stejnou serii, ale zas na A64 kterej neni pustenej o moc dyl jsem zatim dostaval jen dlouhy.
Statistiky
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
Ja bych chovani scheduleru popsal na zaklade svych zkusenosti takhle: Pri zadosti o nove WU se scheduler podiva jestli ma nejake WU z rad ktere uz ten komp pocital (a ma u sebe tedy datove soubory). Pokud ano, tak ti posle tyhle WU. Pokud je zrovna nema tak vezme prvni WU ktere jsou ve fronte a posle ti je bez ohledu na to jak vykony PC to je a jak casto pocita.Mr4k píše:No ja taky na jeden pocitac co je pustenej minimalne dostavam jen kratky jednotky (je to P4 2.6 HT) vetsinou porad stejnou serii, ale zas na A64 kterej neni pustenej o moc dyl jsem zatim dostaval jen dlouhy.
Private (old) + CCU stats.
- Pav Lucistnik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
Optimalizace eha momentálně AFAIK nejsou. Admini projektu se hlavně z důvodu ověřitelnosti výsledků rozhodli, že nebudou vycházet app 3rd party. A věškeré optimalizace dělány vrámci beta testování. Aktuálně se betatestuje snad jen verze pro BSD (Nejsem si jistý bsd nesleduju)
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI