Optimalizovaná aplikace Einstein@Home II

Fórum o projektu Einstein@home

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
petr.nemeckos
Nováček

Optimalizace?

Příspěvek od petr.nemeckos »

Stále se tady řeší kdo má s optimalizací jaké výsledky... ale když se podívám na odkazy, které směřují na dané optimalizace, tak jsou již dávno nefunkční. :( :? a web také nikterak nevykazuje známky života. Proto by mě zajímalo, kde se dá stáhnout ona "zázračná" optimalizace pro MMX, SSE, SSE2 procesory (Intel / AMD) popř. zda by to nemohl někdo někde nasdílet? :wink: Na tom přeci není nic těžkého :roll:
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Nazdílet to AFAIK nikdo nemůže protože žádná funkčí optimalizace pro Einstein není, a pokut vím tak ani nebude. Autor optimalizací začal pracovat jako programátor projektu a optimalizace je tedy prímo zabudována do oficiálních app. Nové optimalizace vychází jako beta verze na stránkách projektu. V současnosti pro Win žádná není.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Conan.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Conan. »

Jsem zkusil tento projekt a jsem zklaman. Prumerne mam jednotku za 15-30 min. Prakticky cely den se porad presouvaji data ke a ode mne.
Neco by s tim meli udelat. Na 2 stranu pro starsi pc idealni projekt.
shafa

Příspěvek od shafa »

Jednotky jsou kratke (cca 30 minut) a dlouhe (cca 6 hodin). Dostal jsi sadu kratkych jednotek. Za par dni dostenes sadu dlouhych. Pak casem zase sadu kratkych. C est la vie.

If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Já sem na začátku dostal taky krátký, na mé plečce se to počítá hodinu, takže pohoda. Fakt vhodné pro staré compy s málo pamětí.
dejv
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Myslim, ze u noveho pocitace nejdriv posilaji kratke, aby se otestoval a pak zacnou posilat dlouhe. Obcas prijdou nejake kratke, ale to je spis vyjimka. Vydrz.
Libor
Conan.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Conan. »

Mate pravdu uz mam 5h :D
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

krátké? dlouhé?

Příspěvek od Higgi »

U nových počítačů souhlasím s Liborovým tvrzením. Ale je to fakt jak kdy. Na notebooku jsem teďka delší čas počítal dlouhý jednotky. A dneska přijdu a mám tu 18 krátkých! Dlouhá mi trvá cca 8hod30min a krátká kolem hodiny. na hlavním kompu jsem měl pořád dlouhé, pak se to začalo míchat v poměru 3:1 ve prospěch krátkých a dneska tam mám zase cca 9dlouhých a krátkou žádnou.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Řekl bych, že je to také v závoslosti na "dostupnosti PC". Zatím bych řekl podle svých pozorování, že dostávám jednotky stále ze stejné série, takže pokud jsem chytil krátkou jednotku, tak jsem pak docela dlouho počítal krátké a naopak, když jsem chytil dlouhou, tak jsem pak dostával jen dluhé.
Teď jsem však doma musel omezit provoz PC (manželka se spravedlivě rozčílila, když jsme měli 4 tisíce Kč nedoplatek elektřiny) a počítač už nejede 24/7/365, ale jen cca 3-8h denně a v poslední době na něj dostávám prakticky jen krátké jednotky. Takže bych to viděl i na nějakou optimalizaci na straně serveru dle odevzdané práce.
shafa

Příspěvek od shafa »

V praci mi jede par pc nonstop a dostavam stridave jak kratke tak dlouhe jednotky.

If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
Mr4k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Mr4k »

No ja taky na jeden pocitac co je pustenej minimalne dostavam jen kratky jednotky (je to P4 2.6 HT) vetsinou porad stejnou serii, ale zas na A64 kterej neni pustenej o moc dyl jsem zatim dostaval jen dlouhy.
Statistiky
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Mr4k píše:No ja taky na jeden pocitac co je pustenej minimalne dostavam jen kratky jednotky (je to P4 2.6 HT) vetsinou porad stejnou serii, ale zas na A64 kterej neni pustenej o moc dyl jsem zatim dostaval jen dlouhy.
Ja bych chovani scheduleru popsal na zaklade svych zkusenosti takhle: Pri zadosti o nove WU se scheduler podiva jestli ma nejake WU z rad ktere uz ten komp pocital (a ma u sebe tedy datove soubory). Pokud ano, tak ti posle tyhle WU. Pokud je zrovna nema tak vezme prvni WU ktere jsou ve fronte a posle ti je bez ohledu na to jak vykony PC to je a jak casto pocita.
Pav Lucistnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pav Lucistnik »

Dlouhe jednotky globalne dochazi, takze uvidite kratke casto i na silnych strojich...
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Necroman »

tak jsem po půl roce opět nahodil BOINC a měl bych dotaz, kde bych našel ke stažení aktuální optimalizace na Einsteina, teď mi běží klient einstein_S5R1_4.24, díky.
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Optimalizace eha momentálně AFAIK nejsou. Admini projektu se hlavně z důvodu ověřitelnosti výsledků rozhodli, že nebudou vycházet app 3rd party. A věškeré optimalizace dělány vrámci beta testování. Aktuálně se betatestuje snad jen verze pro BSD (Nejsem si jistý bsd nesleduju)
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Odpovědět