Dalsi postup

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Honza

Příspěvek od Honza »

Pepino, i o tobe jsem si myslel, ze jako pravne vzdelany clovek zakladas vice na faktech, nez na mentalismu.

Zopakuji tedy to, co jsem psal vcera dejvovi a dnes forestovi i Miiichalovi.
dejv mi psal vcera vecer neco o mem jmenu na home-page. Popravde jsem byl unaveny a ani nevedel, ktera byje, dokud jsem si nedal refresh homepage (obvykle na ni nechodim). Ma odpoved byla:
Honza 1.11.2006 22:17:38 s tim jmenem - podepisuju se spise pod web/forum nez pod tym, tj. jako admin. Kdyby se zase nekdo ptal a ja treba spal ;-)
A dale jsem se nestacil divit... Koukam, ze se nekdo neptal a hned zacal soudit. forest mi alespon napsal, aby zjistil, jaky je muj postoj nebo jak tomu rozumim.
Sorry, ze jsem admin - i kdyz na to nemam trs bananu, bananove odmeny a nevim co vsechno kolem. Nestydim se za to, ze jsem na ceskych strankach o BOINC - webu a foru - pracoval.

Nekopu ani na cnt.cz, ani za boinc.cz, pokud jsi si nevsiml. Miiichalovi jsem dnes psal, ze zatim hodlam nadale zustat v BOINC.sk
V Beskydech mi neprislo, ze by nekomu z BOINC.sk vadilo, ze jim kreditove trochu pomaham. Nevsiml jsem si toho ani u nich na foru. Vadi-li tobe, ze jim spinim statistiky, musis se s tim srovnat sam.
Jestli jsi jeste nepochopil, spolu s Miiichalem i s tebou k tomu mame velmi podobny postoj - nepocitat ani za forestuv, ani za dejvuv tym. Nerikam, ze se to casem nezmeni, rikam jak to je ted.

O viditelnosti ceskeho statecku. Kdo si da do profilu Czech republic, proste za CR pocita a je jedno, ve kterem je nebo neni tymu. CR je desata, se 47 milionari a 8 vicemilionari (nevim, od kolika lze povazovat multi...asi CCU napovi).

Ze jde o pííííp, ano - proto nesouhlasim s "cenou" hesel 100k, cenou domeny nevim kolik a vubec smlouvama. Proto jsem byl stejne jako x dalsich pro neformalni reseni. Kdyz forest nekoho nasel, kdo se obetoval, konstruktivne jsem se ke smlouve vyjadril - aniz by to znamenalo, ze to preferuji nebo se k tomu pripojim.

Ze je ted forest v situaci, proti ktere bojoval - tj. vlastni vsechno potrebne k tymu, nechce vlastnit nic a nema nikoho (a nic), kdo by smlouvu podepsal - je ironii osudu...
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Takže zde se už asi čeká jen na dejvidkovo oznámení o oficiálním založení nového týmu a také o tom jak se tváří na případnou kopii fóra na web CNT.

Rád bych znal v této situaci i názory ostatních jak se na tu KOPII, (nikoli přesun) fóra na nový týmový web dívají.
Myslím že fórum z 99% procent budovali právě členové týmu CNT a tak by tento tým měl mít minimálně právo ve svém fóru na svém webu pokračovat. Co si s ním pak zde dejvidek udělá je v podstatě asi jeho věc, stejně ani jiné postupy s nikým neprobírá a neinformuje o nich.

Tedy otázka zní, má toto fórum být nadále pouze fórem týmu ,,boinc.cz,, , nebo fórem pouze týmu ,,Czech National Team,, na novém webu , nebo se má udělat kopie na http://www.CzechNationalTeam.cz a každý z týmů v něm budou pokračovat jak uznají za vhodné na svém webu?
Kdyžtak založím nové fórum na novém webu, to je to nejjednodušší, ale krajní řešení.
Každopádně kdo pak bude chtít smazat svůj účet na kterémkoliv umístění, mělo by mu být vyhověno.

P.S. O důvěře a kompromisech toho myslím vím dost a ženatej už jsem také pár let :wink:
Naposledy upravil(a) forest dne čtv lis 02, 2006 3:26 pm, celkem upraveno 3 x.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Simoneq
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Je to trapny

Příspěvek od Simoneq »

Ty jo nebyl sem tady asi pul roku a docela cumim.Dospeli lidi se tady navazno hadaj kvuli svemu konicku no to snad neni pravda.Sem sice lama,takze mi to muzete hned smazat ale co je moc to je moc.Kdybyste vsechen cas co venujete temhle trapnejm hadanicim venovali radsi ziskavani novejch PC pro pocitani tak bychom byli prvni na svete...Jste fakt jak mali...Docela mi to kouknuti sem zkazilo den.

Pravopisne chyby jsou zpusobene dusevnim rozpolozenim :?
Obrázek
raduz
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raduz »

Jak je vidět, dohoda je nemožná - Plně podporuji Foresta, a jsem pro mirror fora.

Navíc si myslím, že by na boinc.cz mělo být uvedeno, že úspěšný tým CNT se přesouvá jinam a upozornění, že návody na připojení do týmu na boinc.cz zveřejněné nejsou návody na připojení do CNT.

Nováček opravdu o těchto sporech nemá nejmenší tušení a povětšinou ho ani nezajímají. *noflame please* Ve vší zdvořilosti: IMHO každý nováček, který hledá tým, se raději připojí do týmu, který patří ke špičce a dobře reprezentuje naší republiku než do týmu který je na žebříčku na zadních pozicích. Takhle bude akorát zmaten a nepřijde mi to vůči němu příliš fér..*/noflame please*

r.
reALTom
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reALTom »

2raduz: Podporuj koho chces, od toho je tu demokracie. Ja osobne podporuji co nejmin papirovani, ktery ke konickum moc nepatri. U zadnyho svyho konicku to nepestuji, tak to nehodlam menit. Vsude, kde se mimo praci venuji, je parta lidi, co se danemu oboru venuje z cisteho nadseni, ne kvuli zisku, ci zde, napriklad kreditum. To co zde nastalo, jsou jatka :cry: Ja preferuji nejakou partu, lidi co znam, ne milion sem, milion tam. A budte radi, ze si kazdej muze vybrat, co ma rad...
raduz
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raduz »

eh - blbě jsem to napsal - podporuji foresta ohledně jeho návrhu na jedno společné forum - to považuji za rozumné
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

No tak to je paráda. Já si myslel že tu ráno najdu spoustu vyjádření od členů týmu kdo podporuje a kdo né tu kopii fóra a tedy jeho budoucí život na dvou webech a zase jako vždy se nechce nikdo veřejně vyjádřit když se má o něčem skutečně rozhodovat.
Když jde o omáčku okolo, či na někoho házet bahno, to zde je stránek textu spousta, když stačí jen jedna věta ,, chyci aby toto fórum bylo nadále pouze týmu boinc.cz,, ,,chci aby nadále patřilo jen CNT a přesunulo se na jeho nový web,, nebo ,, chci aby se zkopírovalo na nový web a nechť si v něm oba týmy pokračují nezávisle na sobě,, nebo něco podobného, to každej čeká co bude psát většina aby náhodou nevyčníval z davu a nebyl ten rebelant kterému ostatní skočí za krk.

Dejvidek se už v jiném thredu vyjádřil co udělá s doménou boinc.cz a že si založil nový tým o fóru ale nenapsal nic.

Počkám ještě do pondělka a pak uvidíme. Nehodlám jen koukat jak to tu umírá a psát dál do fóra jiného týmu a nechávat v popisech týmu CNT na projektech odkaz na fórum jiného týmu než CNT.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

forest píše:No tak to je paráda. Já si myslel že tu ráno najdu spoustu vyjádření od členů týmu kdo podporuje
OK tak můj osobní názor: chci aby toto fórum bylo nadále pouze na DOMÉNĚ boinc.cz,

Edit PS.: Můžete mi to věřit nebo ne, ale můj názor nemá nic společného stím, že jsem zde moderátor.
Naposledy upravil(a) azor666 dne pát lis 03, 2006 9:12 am, celkem upraveno 1 x.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
'bosh
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od 'bosh »

2Forest: Ja se taky "muzu od srdce zasmát"... :)
Proc psat? Podivej se tady...: viewtopic.php?t=1738
Jestly se ti to neliby...
'bosh
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od 'bosh »

Bubak píše:Neni to tak davno co jsem se pridal k CDT a ted abych se odhlasoval z boinc.cz, kdepak asi tenhle kolotoc skonci.
CNT...za dalsich 3/4 roka :)
Fero
Nováček

Příspěvek od Fero »

Ještě jsem sem nikdy nic nenapsal, ale jak se tu vyjadřují lidé jejichž příspěvky jsem kdysi rád četl je smutné.
Když ani tito lidé se najednou nechtějí vyjadřovat, připojuji já svůj názor.

,, chci aby se zkopírovalo na nový web a nechť si v něm oba týmy pokračují nezávisle na sobě,,

Vím že můj názor asi nebude mít valnou váhu jako zde neaktivního člena, ale čtu to zde poměrně často a chci v týmu CNT dál pokračovat na jeho fóru a né abych se zase jednoho dne dozvěděl že fórum patří jinému týmu.
Martin
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Osobně by mi taky nevadilo, kdyby se aktuální stav fóra překopíroval i na druhý web. Asi by vznikly přechodné problémy s pokračováním některých příspěvků na různých webech, ale to mě trápí míň než faktické rozdělení týmu. Myslím si, že většina uživatelů svoje příspěvky psala proto aby podpořila BOINC jako takový a ne pro Foresta nebo dejva, proto by jim nemuselo vadit že budou na obou webech. Pokud by se přeci jen někdo takový našel, předpokládám že na obou webech po překopírování databází budou fungovat stávající uživatelské účty, takže si bude moci svoje příspěvky promazat.
O osudu fóra by měla spíše rozhodovat rada, která byla členy týmu zvolena (bohužel je nyní nefunkční a navíc se jejími rozhodnutími stejně Forest neřídil a zpochybňoval její pravomoce). Příspěvky uživatelů rozhodně nejsou majetkem ani dejva ani Foresta a tak by se neměly používat jako nástroj pro vydírání druhé strany. Uživatelé fóra ať si svobodně vyberou, na kterém z obou webů budou dále diskutovat.
Honza

Příspěvek od Honza »

Vcera jsem k tomu mel rozepsane vyjadreni, ale uz jsem se pak k pocitaci nedostal.
@ raduz - fakt neni jasne, co vlastne chces, protoze co pises, si odporuje.

K veci: Jsem nazoru, ze lidi sem pisi kvuli BOINCu a spolecnemu zajmu a ne kvuli tomu, ci je to web nebo v jakem jsou tymu. Alespon se tak koukam na tisice jinych prispevku, ktere jsem napsal na zahranicnich BOINC forech.
Ohrazuji se zasadne s operovanim 99% CNT, ktere forest zminil a povazuji jej za prostou demagogii nebo velmi nepodarene pripodobneni. Vyzvu k vyjadreni beru, argumenty nikoli.

Jelikoz se na to koukam jako admin, upozornim na jeden drobny detail, ktery k tomu patri - pripadna kopie je zpocatku se vsim vsudy, tj. vcetne pristupovych prav a soukromych zprav.
Predpokladam, ze asi bude forest chtit admin pristup do fora pripadne nove kopie; navic ma plny pristup do db. Navrhuji kazdopadne nechat urcitou dobu, aby se lide podle toho mohli zaridit. Nic ve zlem...proste mi to prijde fair na tento moment upozornit a zaroven rici, co to predstavuje - souhlas s prenesenim i soukromych udaju. Pripadne bude take treba ustanovit admina/y a moderatora/y na nove kopii.

Dalsim momentem je technicka proveditelnost, o ktere jsem psal drive - jednotlive aplikace (phpRS i forum) jsou na obou webech v jedne db (prosta zaloha jednoho prepise druhe na druhem webu), toho forum nema identickou datovou strukturu jako standardni phpBB, mrdnik v kodovani CZ atp. Lidi zde maji darkSilver, na novem foru neni, nastavene ruzne funkce atp., ktere bude treba osetrit, vyzkouset atp. Proste je to prace hezkych par hodin.

Existuje tedy take moznost proste zacit s novym forem, ktere je technicky neproblematicke, resi pripadne rozpory kolem kopirovani obsahu a nekterych udaju atp.

Nerikam, ke ktere variante se klonim. Pouze rozsiruji ramec uvah o nektere momenty, ktere by bylo dobre vzit v uvahu.
Dejvuv nazor k tomuto bohuzel neznam...
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Tak po dnešním poměrně dlouhém pokecu s Honzou kde mně osvětlil postup kterým by kopie fóra musela procházet a nutné zásahy které by se musely dělat, včetně hodin jeho práce u toho strávených a možná i nakonec zbytečně, jsem se rozhodl že pro CNT založím na jeho novém webu zcela čisté a nové fórum.
Nerad bych také aby se řešilo někdy v budoucnu že jsem si cokoliv neoprávněně z boinc.cz zkopíroval. V tomto ohledu je web čistý a fórum bude tímto nově založeným také.

Alespoň se odpíchneme od nějakého bodu a začneme na novém plácku snad s lepší atmosférou.

Nové fórum CNT naleznete na
http://www.czechnationalteam.cz/forum/
a linky na něj přepíšu postupně jak se k tomu dostanu i na projektech.

Tímto se loučím s tímto fórem, promazání svých více než 3000 příspěvků zde na fóru týmu boinc.cz bude s největší pravděpodobností následovat.
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

forest píše:Dnešním dnem došlo k úplnému oddělení týmu CNT od domény boinc.cz a tím i k založení nového, zcela samostatného týmového fóra...
Tak tímto bych považoval treád za uzavřený. Žádný další postup, už není.

ps. Ostatní treády o heslech jsem již hodil na smeták (IMO by se nemusely-neměly mazat úplně) a tento je bude v brzké době následovat.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Zamčeno