BOINC - SZTAKI Desktop Grid

Diskuse k ostatním BOINC projektům (beta, alpha verze atp.)

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Pavel Vozenilek
Nováček

Příspěvek od Pavel Vozenilek »

LiborA píše:Tak servery už zase jedou, momentálnì je 10k WU ke stažení :)
Ták ňák jedou. Poptavka je zretelne vetsi nez nabidka. SZTAKI tohle podcenili - prvni Akosuv patch se objevil aspon pred tydnem a dalsi zlepseni se daly cekat, aspon podle historie na Einsteinu.
Lesmen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lesmen »

10k wu je pri soucasne rychlosti vypoctu tak zasobou pro par lidi na par minut :D :D
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Lesmen píše:10k wu je pri soucasne rychlosti vypoctu tak zasobou pro par lidi na par minut :D :D
No jo, ještě že jsem nechal na noťasu běžet i jiné projekty, byl by přes víkend nasuchu a to by byla škoda výpočetního výkonu :lol:
Lesmen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lesmen »

Akosf napsal... I will upload sdg11210 (x50)... uz nevim jak to muze jeste porad zrychlovat... to bude jednotka za 10 sekund? :D jsem zvedavej teda,uz jen aby to tam natahnul :wink:
Honza

Příspěvek od Honza »

Me to moc neprekvapuje, protoze uz drive psal, ze SZTAKI je spatne udelany.
Osobne jsem rad, kdyz nekdo dokaze udelat dobrou praci a ukazat, ze to jde *radove* lepe. Ale pokud se k tomu u SZTAKI nepostavi chlapsky, tak tim konci.
Krome toho, ze uz mohli/meli pred tydny opravit bug s tim, ze BAM dela pri kazdem kontaktu novy HostID (a pri takto kratkych WU to muze slozit DB), tak musi neco udelat s delkou jednotek. Krome toho, ze by meli (pokud mozno dost rychle) kouknout ne nepresnosti, ktere ted oficialni app pocita.

Jenze kdyz natahnou soucasne WU tak, aby to bylo pro optimalizovanou app prijatelne - rekneme ze bude WU trvat 10 minut - tak oficialni snek pojede treba 8 hodin. A ted si predstavte, ze mesic pocitate 24/7 oficialni verzi a pak se prizene nejaky novacek a spocita to same pres noc...

A jestli se ukaze, ze je aplikace fusarina jak z hlediska rychlosti tak z pohledu (ne)presnosti vypoctu...no radsi ani nedomyslet. Snad pochopi toto riziko zavcasu a neco s tim udelaji...
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

Právě proto že SZTAKI se mi jevil hned od rozjezdu jako celkem odfláknutý projekt (web jen v madarštině...atd) a nikdo vlastně ani nevěděl (nožná ani neví) co se počítá. Nebo už jsou nějaké info co se vlasně počítá? Tak právě proto jsem nezískal tu správnou důvěru proto aby jsem výpočetní čas věnoval takovému projektu...... no uvidím časem třeba se to zlepší.. :wink:
Lesmen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lesmen »

sdg11210.dat ... na pouziti souboru je PATCHER
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Lesmen píše:sdg11210.dat ... na pouziti souboru je PATCHER
Tak jsem vytvořil verzi 1.1210 opatchováním verze 1.1209 a spustil jsem ji na testovací sadu 9 jednotek. Bohužel v té sadě jednotek, kterou mám jsou všechny výsledky negativní.

Udělal jsem i srovnání rychlosti s verzí 1.1209 a musím říct, že je to až neskutečné, protože zrychlení je od 28,5 do 30,5 %
Pavel Vozenilek
Nováček

LiborA píše:
Lesmen píše:sdg11210.dat ... na pouziti souboru je PATCHER
Tak jsem vytvoøil verzi 1.1210 opatchováním verze 1.1209 a spustil jsem ji na testovací sadu 9 jednotek. Bohužel v té sadì jednotek, kterou mám jsou všechny výsledky negativní.

Udìlal jsem i srovnání rychlosti s verzí 1.1209 a musím øíct, že je to až neskuteèné, protože zrychlení je od 28,5 do 30,5 %
Slo by tohle postnout na SZTAKI forum? Tam zjevne nikdo nevi co se deje, snad ani Adam K. a tohle muze byt prvni test 11210.

EDIT: Akos doporucuje opatchovat radsi originalni verzi.

EDIT2: zkusil jsem patch u sebe ale patcher.com nefunguje - mam vypnute DOSove 8.3 soubory a podobne hlouposti na kterych zrejme patcher zavisi. Mohla by mi nejaka dobra duse poslat vysledek na email pavel(dot)vozenilek(at)gmail(dot)com? (s jinou priponou nez .exe, to Gmail nema rad).
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Pavel Vozenilek píše:zkusil jsem patch u sebe ale patcher.com nefunguje - mam vypnute DOSove 8.3 soubory a podobne hlouposti na kterych zrejme patcher zavisi. Mohla by mi nejaka dobra duse poslat vysledek na email pavel(dot)vozenilek(at)gmail(dot)com? (s jinou priponou nez .exe, to Gmail nema rad).
Máš to tam :)

EDIT: Nemáš to tam, ten tvůj gmail mi vrací i ZIP??? Takže pro ty, kdo chtěj verzi 1.1210 využít je tu link
Naposledy upravil(a) LiborA dne ned čer 18, 2006 2:50 pm, celkem upraveno 1 x.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Jinak momentálně se zase spustil generátor jednotek, zatím jede cca 3/4 hodiny a průběžně stíhá doplňovat jednotky i při tak velké poptávce :)
Honza

Příspěvek od Honza »

@ Bubak. Ze to bylo na zacatku v Madarstine bych jim odpustil...lepsi to nejdrive rozbehat v materskem jazyce a pak tomu dat podobu, aby tomu ve svete rozumnely. Stejne to snad bude s Tanpaku (brzy prejde na podporu BOINC 5.x). Nekdo to dela "normalne" od zacatku, jako treba BURP na BOINC.DK. Kdyby zustaly lokalni, tam nadaval, ze soucasny stav je jazykove docela uspokojivy.

Asi 3 hodiny po mem vylevu zde napsat Adam stejny argument - ze nelze snadno natahnout WU, protoze kdo pocita s oficialni (tedy i ostatni platformy), tak by se asi zblaznil.
Ja myslim, ze se predevsim zblazni, az sjisti, ze treba sve siditko s HT trapil mesic ve dne v noci, a pak prijde nejaky tydyt s X2, pres noc zkusi, jak to bezi a spocita toho stejne.

Toho co se pocita neni zase informaci prehrsel, ale tajne to take neni a kdo se zajima, tak to vi.
Pavel Vozenilek
Nováček

Honza píše:@ Bubak. Ze to bylo na zacatku v Madarstine bych jim odpustil...lepsi to nejdrive rozbehat v materskem jazyce a pak tomu dat podobu, aby tomu ve svete rozumnely.
Co jsem o tom cetl, byl to puvodne projekt inzerovany v pouze madarskych mediich a s umerne nizkym ocekavanim. To ze jim tam prisli lide z ciziny je spis prekvapilo a postupne svuj web internacionalizovali.
Honza

Příspěvek od Honza »

@ Pavel V. - tak to asi podcenili BOINC komunitu :lol:
Soucasny stav pravdepodobne povede k tomu, ze dalsi jednotky nebudou do doby, nez se zapracuji optimalizace. Usuzuji, ze pak budou i delsi WU, takze projekt bude mit vysledky "radove" rychleji. Myslim, ze tim muze SZTAKI pouze ziskat.
Nekteri jste asi cetli Adamovi odpovedi na me vtirave otazky...napriklad to, ze s projektem nemuze uplne delat, co by povazoval za vhodne (kvuli sefovi. prirovnal jsem to k tomu, ze ma svazane ruce podobne jako nekteri na CPDN).
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Docela mě dneska ráno pobavilo když jsem se kouknul na statistiku lidí v ČR počítající na tomto projektu.
Mezi těma co za posledních pár dní ,,nahrabali,, na tomto projektu pár tisíc Creditu jsem našel i některé dlouhodobé zastánce názoru, že o Creditu BOINC není a některé jiné členy označovali honiči za Creditem :lol:

Nebudu ukazovat na nikoho konkrétního, kouknout se na to můžete sami kteří lidi mají za poslední týden na tomto projektu největší výkon: :wink:
http://www.boincstats.com/stats/user_st ... ate=&or=10
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Odpovědět