2 Forest: diky za tip, kouknu na to
2 JardaM: diky za technicka data
Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Dle me zkusenosti s novym Seagatem Momentus 7200.1 100GB ... je pravda, ze oproti puvodnimu 4200 otackovemu je slyset jemny selest. Pokud se ale rozbehne chladic procesoru byt na nejmensi otacky, neni disk slyset a to faktConan. píše:Na 2.5 " Seagate bych chtel upozornit, ze ma nejhlasitejsi seek ze vsech hdd. Alespon verze s 5400 rpm. Prave proto jsem ho menil za Samsung - neskutecny rozdil. Bohuzel HDD 2.5" Samsung se strasne tezko shani.
Ja bych zkusil Ibm-Lenovo Rkovou radu. mam ted starsi R 40 a jsem naprosto spokojenej. T ckova je na muj vkus predrazena.
Otazka jak je na tom z kvalitou IBM po fuzi s Lenovo.

2k$? No myslim ze s nakupem nejakou dobu pockam.FordPrefect píše:Tady je zminka o 64GB flash HDD. http://www.zive.cz/Text/Ar.asp?ARI=129900

2k$ je docela pálka až to bude stát 10x méně tak asi objednám. Doufám že to nebude moc dlouho typoval bych tak rok dva (jak rychle padaly ceny DVD vypalovačekBubak píše:2k$? No myslim ze s nakupem nejakou dobu pockam.FordPrefect píše:Tady je zminka o 64GB flash HDD. http://www.zive.cz/Text/Ar.asp?ARI=129900

Kde budou za 2 roky normální HDD bych si odhadovad docela dovolil. Nečekám že dojde k nějaké revoluci. A cekal bych že kapacity budou růst stejným tempem jako dosut. Teda u NTB disků bych čekal že se výkonem a kapacitou posunou asi tam kde jsou dnešní normální HDD.Bubak píše:@ azor666: Za 2 roky to mozna bude stat 200$ a mozna to bude mit i 2nasobnou kapacitu a 2nasobnou rychlost. Pak by koupe davala smysl, pokud by se vyvoj klasickych HDD zastavil. Ale kde ty budou za 2 roky tezko odhadovat. Takze bych byl jeste skeptictejsi.

Pres padesat, to je uz dosti nebezpecne. Diskum vadi jakekoliv fyzicke roztahovani vlivem teplot, to je potom horsi zapis na plotny a dochazi i k chybam v seeku.spamoid píše:Hmmmm, tak muj disk ma zcela bezne teplotu pres 50°CTak nevim nevim, jestli se na to nemam vybodnout... Co myslite? Bude to tomu disku moc vadit?