Laptop
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Laptop
Asi si po mnoha letech budu muset poridit laptop. Je jasne, ze parametry by mely byt vhodne pro boinc. Jake mate zkusenosti s vyrobci a jaky by byl vhodny processor. Cena nehraje roli 
- forest
- Kontaktovat uživatele:
V NB se moc nevyznám, ale určitě by to na BOINC chtělo nějaké hodně výkonné Core Duo od Intelu 
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Re: Laptop
Já se prodejem živím,ale pokusím se být nestranný.FordPrefect píše:Asi si po mnoha letech budu muset poridit laptop. Je jasne, ze parametry by mely byt vhodne pro boinc. Jake mate zkusenosti s vyrobci a jaky by byl vhodny processor. Cena nehraje roli
Nezkoušej Acer, ten se sice prodává zcela nejvíc a nejlevněji, ale zato to dohání na kvalitě.
Toshiba už dlouho není, co to bývalo.
O Asusu jsem neslyšel nic moc.
Takže zbývají "hvězdy" IBM, HP, Dell.
Dell tě vyjde asi nejlevněji, ale běda, jestli sis zapomněl koupit nějakou šňůrku nebo kartičku.
IBM neboli Lenovu teď ponovu málokdo věří, ale z celé image je ta notebooková asi nejlepší.
Já sám prodávám HP, ale tlačit tě tam nebudu. Teď přicházejí na trh nové modely, jen aby ses orientoval:
řada nx.se otáčí nejrychleji, má záruku 1 rok, dá se dokoupit 3 letá.
řada nc je "corporate" se zárukou obvykle 3 roky.
Jdi na http://www.hp.cz, Notebooky, "Vyvážená mobilita" a porovnej si nx6310, nc6320, nc6400 a nx7400.
Špeky: nc6400 má jen 2 kg, nx9420 má 17" display.
Ke všem NB HP se dá dokoupit Travel Battery, což je jakási podkova dospod, která prodlouží život na 8 - 12 hodin.
2 JardaM: Forda to mozna moc zajimat nebude, ale kdyz uz prodavas NB tak se te zeptam na tvuj nazor na FSC. O tom jsi nenapsal ani carku.
Private (old) + CCU stats.
2 JardaM: Dik za info. Mohl bys jeste upresnit cen. hladinu tech nepovedenych NB? Zajima mi rozmezi 30-40kKc. Nebo jsou nepovedeny vsechny?
Ono se to podle mych zkusenosti tyka i Aceru a dalsich. Pokud nekdo ceka, ze NB za 20kKc bude drzak a ze na nem muze honit nonstop boinc tak se asi docka tak akorat serie oprav nehlede na znacce.
Ono se to podle mych zkusenosti tyka i Aceru a dalsich. Pokud nekdo ceka, ze NB za 20kKc bude drzak a ze na nem muze honit nonstop boinc tak se asi docka tak akorat serie oprav nehlede na znacce.
Z vlastni zkusenosti:
mam firemni Acer TravelMate 4650 a musim uznat, ze vetsi shit jsem jeste nevidel... Uz se byl 2x projet v Brne do servisu (mam jej tak 3/4 roku) - vzdy praskla heat-pipe chlazeni, takze book neskutecne delal kraval. Dalsi dva firemni booky maji stejnou vadu (jsou stejne serie a datumu) a jeste jednomu praska kloub a baterka hlasi vydrz pres 30hodin - bylo by to super, kdyby tomu tak bylo, ona ale po 3 hodinach umre
Jinak doporucuju (obzvlast jestli hodla Ford pocitat Boinc) zjistit si, jestli je mozne zjistit otacky ventilatoru a teplotu procesoru (protoze treba u Aceru toto nejde) a taky aby bylo mozne SW menit plynule max. frekvenci procesoru. U meho Aceru to jde takto:
max (1,6GHz) - a to bud napevno, nebo dynamicky (pri Boinc je to porad na max)
800MHz
666MHz.
Pokud to book nebude mit, tak pak jedine BoincStudio a jeho omezeni zatizeni procesoru (pouzivam 70 az 75%, ktere mi zajistuje frekvenci procesoru pri nastaveni na dynamicke prepinani mezi 1,06GHz a 1,33GHz (rucne nenastavitelne hodnoty). Pokud jej totiz necham pocitat na max., neni u nej diky kravalu k vydrzeni...
Jinak co se tyka vykonu, tak bych sahl pro CoreDuo s 2MB cache a aspon 512MB pameti (jestli se da nejak ovlivnit rychlost pameti v booku podobne jako v PC to nevim, ale jestli jo, tak urco co nejrychlejsi).
Akorat je treba si uvedomit 2 veci pri vypoctech Boinc na booku:
- book neustale funi (nebyvaji moc tiche) a hrozne se zahriva - teplo proste nema kam utikat a mam pocit (aspon u Aceru), ze s neustalym max. vykonem nikdo pri navrhu sasi nepocital
- pokud budes pocitat na baterkach, tak je velmi (ale opravdu velmi) rychle zhuntujes - je to super, kdyz je potrebujes vybit
Tak to jsou moje osobni zkusenosti s bookem s Boinc.
mam firemni Acer TravelMate 4650 a musim uznat, ze vetsi shit jsem jeste nevidel... Uz se byl 2x projet v Brne do servisu (mam jej tak 3/4 roku) - vzdy praskla heat-pipe chlazeni, takze book neskutecne delal kraval. Dalsi dva firemni booky maji stejnou vadu (jsou stejne serie a datumu) a jeste jednomu praska kloub a baterka hlasi vydrz pres 30hodin - bylo by to super, kdyby tomu tak bylo, ona ale po 3 hodinach umre
Jinak doporucuju (obzvlast jestli hodla Ford pocitat Boinc) zjistit si, jestli je mozne zjistit otacky ventilatoru a teplotu procesoru (protoze treba u Aceru toto nejde) a taky aby bylo mozne SW menit plynule max. frekvenci procesoru. U meho Aceru to jde takto:
max (1,6GHz) - a to bud napevno, nebo dynamicky (pri Boinc je to porad na max)
800MHz
666MHz.
Pokud to book nebude mit, tak pak jedine BoincStudio a jeho omezeni zatizeni procesoru (pouzivam 70 az 75%, ktere mi zajistuje frekvenci procesoru pri nastaveni na dynamicke prepinani mezi 1,06GHz a 1,33GHz (rucne nenastavitelne hodnoty). Pokud jej totiz necham pocitat na max., neni u nej diky kravalu k vydrzeni...
Jinak co se tyka vykonu, tak bych sahl pro CoreDuo s 2MB cache a aspon 512MB pameti (jestli se da nejak ovlivnit rychlost pameti v booku podobne jako v PC to nevim, ale jestli jo, tak urco co nejrychlejsi).
Akorat je treba si uvedomit 2 veci pri vypoctech Boinc na booku:
- book neustale funi (nebyvaji moc tiche) a hrozne se zahriva - teplo proste nema kam utikat a mam pocit (aspon u Aceru), ze s neustalym max. vykonem nikdo pri navrhu sasi nepocital
- pokud budes pocitat na baterkach, tak je velmi (ale opravdu velmi) rychle zhuntujes - je to super, kdyz je potrebujes vybit
Tak to jsou moje osobni zkusenosti s bookem s Boinc.
s.
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Dekuji vsem za prispevky. O Acerech neuvazuju, protoze nekolik znamych na ne strasne nadava. Ze pry jsou to hrozne smejdy. Uvazuji o HP, Dellu nebo IBM. Znamy ma IBM Thinkpad a je s nim spokojen. Pocitat na baterky neminim. Uvazuji o dvoujadrech turionu x2 a intel core duo. Pokud mate nejaky konkretni tip na nejaky dobry NB, tak budu moc rad.
ja pocitam na Dellu Latitude D620
http://www.cdr.cz/a/17144
http://setiathome.berkeley.edu/show_hos ... id=2388845
http://www.cdr.cz/a/17144
http://setiathome.berkeley.edu/show_hos ... id=2388845
- Necroman
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Re:
Mam uz druhym rokem Acera a zatim v pohode, ackoliv teprve ted jsem zjistil, ze ten HDD, co tam je je JEN 4200 otackovy - naprosta brzda systemu. Jinak co bych doporucil: Urcite Core Duo, to se ti (nejen) pro BOINC vyplati, dale min 512 MB RAMku, lepe 1-2 GB. Disk URCITE 7200 otackovy, jinak splaces nad vydelkem. Dale je take dulezita otazka grafarna, pokud pokukujes treba po Oblivionu, tak pocitej dobrych 5-10 tisic navrh za solidni grafarnu (ATI X800 128MB Mobility a pod.), pokud ti o hry nejde, tak staci v pohode integrovana.
Jinak doporucuji si i k notebooku koupit dobrou mys, nevim, jak ostatni, ale mys mi tak 3x urychluje praci s notebookem, oproti touchpadu.
Jinak doporucuji si i k notebooku koupit dobrou mys, nevim, jak ostatni, ale mys mi tak 3x urychluje praci s notebookem, oproti touchpadu.
2 Necroman: 7k2 snad zatim dela jen Hitachi ne? Asi je to vec nazoru, ale ja bych byl trochu konzervativnejsi a radsi sel do 5k4. Ale souhlasim, ze 4k2 nebrat.
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
2 Ford: To by bylo fajn. Jen si pak jeste par let pockam az se ukaze kolik ta flashka zvladne zapisu nez odejde. Pokud je to stejna technologie jako dnesni USB klicenky tak potes! Ja jednu flashku oddelal tim, ze jsem na ni pustil wipe disk.
Zatim bych flash disk dal max. na Linuxovej router a jeste ho mountoval jen RO.
Zatim bych flash disk dal max. na Linuxovej router a jeste ho mountoval jen RO.
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
mám Dell Inspiron 6000 (toho nejlevnějšího 1.4M 512RAM int GPU) je to trochu líný,ale zase to vydrží na baterky 4+h a moc to netopí (vydrží puštěný s boinc i v zavřeném baťohu
) a u větráku se dá spát. A s Dell jsem zatím spokojen. Já bych si ten níže uvedený Latitude klidně pořídil.
RAM 512 k 2 jádru je IMHO skoro nepoužitelná. Tu je schopen zabrat 2x BOINC a integrovaná grafika (pokut jí budeš mít).
Co je problém ze Dell pokud vím neprodává NTB s linuxem nebo bez OS. A nevím jestli se ti bude chtít platit za XP home
Co se procesoru tak pro NTB bych volil spíše Intel. Ale akorát nevím kdy přijdou ty nové procesory core 2 duo (nebo jak se to jmenuje) založené na core architektuře (jádro Menron). A jestli by se na ně vyplatilo počkat?
(teť netuším jestli jsem to napsal dobře. Mám vtom značení intelu docela chaos )
RAM 512 k 2 jádru je IMHO skoro nepoužitelná. Tu je schopen zabrat 2x BOINC a integrovaná grafika (pokut jí budeš mít).
Co je problém ze Dell pokud vím neprodává NTB s linuxem nebo bez OS. A nevím jestli se ti bude chtít platit za XP home
Co se procesoru tak pro NTB bych volil spíše Intel. Ale akorát nevím kdy přijdou ty nové procesory core 2 duo (nebo jak se to jmenuje) založené na core architektuře (jádro Menron). A jestli by se na ně vyplatilo počkat?
(teť netuším jestli jsem to napsal dobře. Mám vtom značení intelu docela chaos )
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI