Dlouho jsem používal klasiku - ICQ, ale nedávno jsem narazil na klienta >>>QIP<<< a ten mě naprosto uchvátil. S ICQ se nedá absolutně srovnávat a teď bych ho neměnil už ani omylem.
Má jen jednu malou chybičku - problém s odesíláním a přijímáním souborů. Zatímco kamarád bez problémů odešle a přijme vše, já můžu jen přijímat a posílat nikoli...........
A co používáte Vy
A pokud máte QIP, můžete posílat a přijímat soubory
Drive taky ICQ, ted Miranda a spokojenost - male, rychle, zere malo pameti...ICQ uz nechcu.
Posilani souboru je hodne zavysle od nastaveni site, firewallu, NATu atd.
Miranda. Dříve Trillian, ale občas padnul a měl docela nároky na paměť.To mě teď sice netrápí,ale mirandu jsem si doplnil dobrými pluginy a spokojenost. Kolega používá GAIM.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.
Taky používám Mirandu...a nemám důvod měnit....da se dopnit hromadou pluginů..a když jí chci přenést na jiný komp, tak jí stačí zkopírovat...prostě very good.
Miranda rulezz. Plugin na LAN komunikaci, pluzina na IRC a v jednom "kecalku" mam tim padem skloubene 3 komunikatory. Nemluve o jiz zminenem pouhem prekopirovani a spusteni jinde, coz provozuju doma a v praci, kde si(spolecne s profilem opery a dalsimi aplikacemi) jednim scriptikem pri odchodu z prace vse natahnu na FLASH disk, doma udelam opak, a takhle mam svuj profil vzdy sebou
Posilani souboru v Mirande funguje pouze s clovekem ktery ma opet mirandu(mozna na to existuji nejake plugin-patche, nevim). Takze si dovedu predstavit ze v tom QIPu to bude podobne. Jelikoz je to funkce kterou az tak casto nevyuzivam, neresim, ale obcas by se hodila Hold dan za vsechny ostatni klady.
Pouzivam SIM a jsem velice spokojen, nepotrebuju specialni sady smajliku, hry, 1337 away ikonky ani zadny podobny hovadiny. ICQ proste pouzivam pro jeho puvodni ucel - jednoduchou pisemnou komunikaci.
2gRis: souhlas. Taky SIM.
Sice ostatni s GAIMem prudili pri komunikaci se mnou kvuli zobrazovani, ale koukam, ze oni prechazeji na Mirandu, ICQ a ja zustavam
Jedine mirandu, jak pise Blackhat, tak ji mam na flashce vsude sebou a spokojenost, i kdyz s tim posilanim souboru, ono nekdy to jde a nekdy ne, vubec nezalezi na tom, jestli ma nekdo mirandu nebo ICQ ... nebo aspon se mi to nepotvrdilo
...:::Člověk jako já je buď bohem, nebo ďáblem:::...
U toho posílaní souboru je spíš problém když má někdo neveřejnou IP...pak spojení nefunguje...protože se musí spojení navázat přímo mezi těmi compy (nejde to přes server ICQ). Dřív mi to u GPRS nefakalo...tak jsem si zaplatil veřejnou a bylo to OK když i ten druhyý měl veřejnou (a bylo jedno jestli jsem posílal soubor i na origoš ICQ)....no a ted mám WI-Fi a opět neveřejnou a mám o5 smůlu. naštěstí jsou jiné možnosti jak poslat data..takže je mi to jedno
Bony píše:U toho posílaní souboru je spíš problém když má někdo neveřejnou IP...pak spojení nefunguje...protože se musí spojení navázat přímo mezi těmi compy (nejde to přes server ICQ). Dřív mi to u GPRS nefakalo...tak jsem si zaplatil veřejnou a bylo to OK když i ten druhyý měl veřejnou (a bylo jedno jestli jsem posílal soubor i na origoš ICQ)....no a ted mám WI-Fi a opět neveřejnou a mám o5 smůlu. naštěstí jsou jiné možnosti jak poslat data..takže je mi to jedno
Jo přesně tuto informaci jsem našel na netu taky.....takže asi smolík
Ale jo....sou i jiný možnosti(a lepší) jak posílat data, hlavně velký soubory...jen je tohle zkrátka pohodlnější pro menší soubory
Blackhat píše:Posilani souboru v Mirande funguje pouze s clovekem ktery ma opet mirandu(mozna na to existuji nejake plugin-patche, nevim).
Neplatí, mám to odzkouseno. Nefunguje to vzdy kdyz jedna ze stran nemá veřejnou ip adresu ( pro dcčakaře [:passive:] ) naštěstí se to dá řešit pluginy ( ftpfile, fileasmessage )
Mame sice verejnou ale jsme v NATce. Na druhem kompu to s orig. ICQ beha, navic docela pochybuju ze by se mi dotycna osoba dostala na router a naforwardovala si porty Spis bych cekal ze to nepujde kdyz maji oba neverejnou, IMO verejna a neverejna nemaji problem. A kdyz to nejde jinak, Hamachi umi propojit i dve neverejne.