IM-Jaký pužíváte messenger ???

Obecné fórum o čemkoliv, off-topic záležitosti.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Nevyn
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

IM-Jaký pužíváte messenger ???

Příspěvek od Nevyn »

Dlouho jsem používal klasiku - ICQ, ale nedávno jsem narazil na klienta >>>QIP<<< a ten mě naprosto uchvátil. S ICQ se nedá absolutně srovnávat a teď bych ho neměnil už ani omylem.
Má jen jednu malou chybičku - problém s odesíláním a přijímáním souborů. Zatímco kamarád bez problémů odešle a přijme vše, já můžu jen přijímat a posílat nikoli........... :roll:
A co používáte Vy :?:
A pokud máte QIP, můžete posílat a přijímat soubory :?: :idea:
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

Drive taky ICQ, ted Miranda a spokojenost - male, rychle, zere malo pameti...ICQ uz nechcu.
Posilani souboru je hodne zavysle od nastaveni site, firewallu, NATu atd.
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

Miranda. Dříve Trillian, ale občas padnul a měl docela nároky na paměť.To mě teď sice netrápí,ale mirandu jsem si doplnil dobrými pluginy a spokojenost. Kolega používá GAIM.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

Taky používám Mirandu...a nemám důvod měnit....da se dopnit hromadou pluginů..a když jí chci přenést na jiný komp, tak jí stačí zkopírovat...prostě very good. :wink:
Blackhat
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackhat »

Miranda rulezz. Plugin na LAN komunikaci, pluzina na IRC a v jednom "kecalku" mam tim padem skloubene 3 komunikatory. Nemluve o jiz zminenem pouhem prekopirovani a spusteni jinde, coz provozuju doma a v praci, kde si(spolecne s profilem opery a dalsimi aplikacemi) jednim scriptikem pri odchodu z prace vse natahnu na FLASH disk, doma udelam opak, a takhle mam svuj profil vzdy sebou :)

Posilani souboru v Mirande funguje pouze s clovekem ktery ma opet mirandu(mozna na to existuji nejake plugin-patche, nevim). Takze si dovedu predstavit ze v tom QIPu to bude podobne. Jelikoz je to funkce kterou az tak casto nevyuzivam, neresim, ale obcas by se hodila :( Hold dan za vsechny ostatni klady.
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Pouzivam SIM a jsem velice spokojen, nepotrebuju specialni sady smajliku, hry, 1337 away ikonky ani zadny podobny hovadiny. ICQ proste pouzivam pro jeho puvodni ucel - jednoduchou pisemnou komunikaci.
Flegi
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od Flegi »

2gRis: souhlas. Taky SIM.
Sice ostatni s GAIMem prudili pri komunikaci se mnou kvuli zobrazovani, ale koukam, ze oni prechazeji na Mirandu, ICQ a ja zustavam :D
M1.LaN
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M1.LaN »

Jedine mirandu, jak pise Blackhat, tak ji mam na flashce vsude sebou a spokojenost, i kdyz s tim posilanim souboru, ono nekdy to jde a nekdy ne, vubec nezalezi na tom, jestli ma nekdo mirandu nebo ICQ ... nebo aspon se mi to nepotvrdilo :wink:
...:::Člověk jako já je buď bohem, nebo ďáblem:::...
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

U toho posílaní souboru je spíš problém když má někdo neveřejnou IP...pak spojení nefunguje...protože se musí spojení navázat přímo mezi těmi compy (nejde to přes server ICQ). Dřív mi to u GPRS nefakalo...tak jsem si zaplatil veřejnou a bylo to OK když i ten druhyý měl veřejnou (a bylo jedno jestli jsem posílal soubor i na origoš ICQ)....no a ted mám WI-Fi a opět neveřejnou a mám o5 smůlu. naštěstí jsou jiné možnosti jak poslat data..takže je mi to jedno :wink:
M1.LaN
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M1.LaN »

s tim bych taky nesouhlasil, mam neverejnou adresu, a proste muzu od nekoho dostat soubory a od nekoho ne. Ani nezalezi na klientu ...
...:::Člověk jako já je buď bohem, nebo ďáblem:::...
Nevyn
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nevyn »

Bony píše:U toho posílaní souboru je spíš problém když má někdo neveřejnou IP...pak spojení nefunguje...protože se musí spojení navázat přímo mezi těmi compy (nejde to přes server ICQ). Dřív mi to u GPRS nefakalo...tak jsem si zaplatil veřejnou a bylo to OK když i ten druhyý měl veřejnou (a bylo jedno jestli jsem posílal soubor i na origoš ICQ)....no a ted mám WI-Fi a opět neveřejnou a mám o5 smůlu. naštěstí jsou jiné možnosti jak poslat data..takže je mi to jedno :wink:
Jo přesně tuto informaci jsem našel na netu taky.....takže asi smolík :)
Ale jo....sou i jiný možnosti(a lepší) jak posílat data, hlavně velký soubory...jen je tohle zkrátka pohodlnější pro menší soubory :wink: :roll:
Obrázek
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Používám od začátku ICQ, nyní ICQ2003b a naprostá spokojenost.
dejv
fatbozz
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fatbozz »

Blackhat píše:Posilani souboru v Mirande funguje pouze s clovekem ktery ma opet mirandu(mozna na to existuji nejake plugin-patche, nevim).
Neplatí, mám to odzkouseno. Nefunguje to vzdy kdyz jedna ze stran nemá veřejnou ip adresu ( pro dcčakaře [:passive:] ) naštěstí se to dá řešit pluginy ( ftpfile, fileasmessage )
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Mame sice verejnou ale jsme v NATce. Na druhem kompu to s orig. ICQ beha, navic docela pochybuju ze by se mi dotycna osoba dostala na router a naforwardovala si porty :-) Spis bych cekal ze to nepujde kdyz maji oba neverejnou, IMO verejna a neverejna nemaji problem. A kdyz to nejde jinak, Hamachi umi propojit i dve neverejne. :wink:
JVc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od JVc »

Jedu ICQ verejnou adresu nemam ale prijmat a posilat soubory muzu kamkoli. Sekundarne pouzivam i Skype tam jdou posilat soubory tez.
Naposledy upravil(a) JVc dne stř kvě 03, 2006 11:38 am, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět