Optimalizovaná aplikace Einstein@Home I

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
xDarek
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xDarek »

Jsem na tom podobně ...tohle je můj první intel stroj :lol:Bohuzel to není mobilní procesor ale normální CPU :cry:
Ta teplota se mi nezdá až tak moc vysoká ale možná ...chtělo by to nějakýho Inteláka :lol:
The Truth is Out There
Obrázek
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

xDarek píše:!!!Tak mi teď řekni kde vydíš ten problém mezi židlí a klávesnicí :?
No, zkusil jsem to. Promiň. Jsou věci mezi nebem a zemí.... Nevím.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

xDarek píše:Jsem na tom podobně ...tohle je můj první intel stroj :lol:Bohuzel to není mobilní procesor ale normální CPU :cry:
Ta teplota se mi nezdá až tak moc vysoká ale možná ...chtělo by to nějakýho Inteláka :lol:
Intelák jsem třeba já a v podstatě si myslím že u tebe půjde o to, že 2400 Mhz(Celeron - Nortwood) je CPU jedoucí na taktu 533Mhz a také dost bude záležet na taktu pamětí, jestli máš 266Mhz DDR1 v singlu, tak se nediv že ti to bude počítat za dvakrát takovej čes než celeron na 800Mhz s DDR2 na 677Mhz v duálu.
Chtělo by to více upřesnit na jakém taktu ti jede ten CPU, na jakém paměti, jestli je máš v duálu, nebo singl atd.
Nortwood neuměl vkládat ještě prázdné sekce do výpočtů kvůli chlazení, takže tím to určitě není.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
xDarek
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xDarek »

To Forest :

Paměť - 256 MB PC2700 ....singl
HDD- 40GB 4200 rpm
CPU - Northwood- 128
- 2400 Mhz (24x100)
- L1 trace cache 12K Instrukce
- L1 datová cache 8KB
- L2 128KB
- pouzdro 478 mPGA
The Truth is Out There
Obrázek
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

http://eclient.tvn.hu/alb_C4100.zip - - 386 compatible windows executable

- some tricks from S40.xx
- 2kB size sin/cos look-up table
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Pokud tvá deska podporuje duální řízení pamětí, tak si okamžitě sežeň druhej modul, přinejlepším druhých 256MB a hned ti to bude počítat mnohem rychleji. Pokud by jsi přesedlal z PC2700 na rychlejší, tak by jsi to také poznal, ale ten rozdíl už by nebyl tak velký.
To že ten CPU jede jenom na základu 400Mhz je taky dost brzda, ale to by jsi ho musel vyměnit i s beskou. No prostě už ten PC má svá léta za sebou a tak se nemůžeš moc divit, když LiborA na Xeonu se stejným taktem počítá WU za poloviční čas.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Higgi píše:http://eclient.tvn.hu/alb_C4100.zip - - 386 compatible windows executable

- some tricks from S40.xx
- 2kB size sin/cos look-up table
jen doplním, že je to verze pro starší CPU jako jsou Pentium, Pentium-II, K5, K6, etc.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Na Athlonu XP 2500+ dosahuju s optimalizovanym Einsteinem dvojnasobku RAC nez s optimalizovanym SETI.
Chtel jsem to vyzkouset a opravdu se mi potvrdilo, ze pro AMD je vyrazne lepsi optimalizovany E@H nez S@H.
Libor
xDarek
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xDarek »

forest píše:Pokud tvá deska podporuje duální řízení pamětí, tak si okamžitě sežeň druhej modul, přinejlepším druhých 256MB a hned ti to bude počítat mnohem rychleji. Pokud by jsi přesedlal z PC2700 na rychlejší, tak by jsi to také poznal, ale ten rozdíl už by nebyl tak velký.
To že ten CPU jede jenom na základu 400Mhz je taky dost brzda, ale to by jsi ho musel vyměnit i s beskou. No prostě už ten PC má svá léta za sebou a tak se nemůžeš moc divit, když LiborA na Xeonu se stejným taktem počítá WU za poloviční čas.
Foreste,myslím ,že jsem to psal že se jedná o notebook (takže výměna desky a nebo dual u tohoto stroje je "nemožnej"- je starej 2,5 roku)
Asi na tom budu počítat SETI to má celkem dobrej čas :lol: ale díky za rady :P
The Truth is Out There
Obrázek
dash9
Nováček

Příspěvek od dash9 »

Nějak se mi zase zdá, že na mým Prescottu 3,0GHz HT se 4x256MB RAM je S40.12 o něco pomalejší než S40.04.

U S40.12 se delší jednotka pohybuje kolem 8700-8900s
U S40.04 to je jen 7700-7800s

U Athlonu XP 2600+ nepozoruju mezi oběma verzemi žádný rozdíl.
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

Ano, co vím, 4012 má úspěch jen u AMD.
Honza

Příspěvek od Honza »

Dlouhy jednotky (r1_1134) mi to na COre Duo 1.66 dela na 8Wus kolem 4.250 sec, app verze S4012.
Zkusim S4004 estli je to hejbne.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

xDarek píše: Foreste,myslím ,že jsem to psal že se jedná o notebook (takže výměna desky a nebo dual u tohoto stroje je "nemožnej"- je starej 2,5 roku)
Asi na tom budu počítat SETI to má celkem dobrej čas :lol: ale díky za rady :P
Aha, reagoval jsem na tohle:
xDarek píše: tohle je můj první intel stroj :lol:Bohuzel to není mobilní procesor ale normální CPU
Omlouvám se jestli jsem to špatně pochopil, ale třeba ty rady pomohly někomu jinému :wink:
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Zkusil by nekdo, anglicky schopnejsi, vydolovat zdrojaky optimalizovane aplikace? Mohli bychom to pak zkusit prelozit pod Linuxem a vyzkouset, jestli by vysledky prosly validaci.
Vim o docela hodne Linuxech s Einsteinem a optimalizace by dost bodla. Pokud by se osvedcila, tak bych u AMD prehodil optimalizovane Seti na optimalizovaneho Einsteina.
Libor
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

vejpuste píše:Zkusil by nekdo, anglicky schopnejsi, vydolovat zdrojaky optimalizovane aplikace? Libor
A co napsat akosfovi? On taky není brilantní Angličan. Ostatně linuxová v. 4.40 nebo beta 4.55 už nějakou optimalizaci obsahuje. Pokud mi dá nějaká WU jen malé "navýšení" kreditu, pak to je z accountu, který jede některou z jmenovaných linuxových verzí.
Zamčeno