Takze jo. Ale Mooreuv zákon je taky za nejakou dobu dozene, snad jim ale nove servery daji dost casu delat s tim neco.
BOINC - SETI beta
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
SETI 5.11 ma byt zase rychlejsi - v zavislosti na angle range.
Aby to bylo zajimavejsi, objevuji se i problemy s pocitanim FLOPsu, od kterych je odvozen kredit.
Vysoce optimalizovany kod je totiz jinak ucinny nez zbytek kodu, takze dela vic operaci za vterinu nez jinde a tudiz mira narokovaneho kreditu neni linearni, ale opet zavisla na angle range. Proste kdo chytne jednotku s vetsim AR, tak bude mit i vetsi kredit (ani nevim, co k tomu dat za smajlika).
Aby to bylo zajimavejsi, objevuji se i problemy s pocitanim FLOPsu, od kterych je odvozen kredit.
Vysoce optimalizovany kod je totiz jinak ucinny nez zbytek kodu, takze dela vic operaci za vterinu nez jinde a tudiz mira narokovaneho kreditu neni linearni, ale opet zavisla na angle range. Proste kdo chytne jednotku s vetsim AR, tak bude mit i vetsi kredit (ani nevim, co k tomu dat za smajlika).
Zacaly se posilat kratsi jednotky ale zaroven se snizila deadline na 9 dni.
Private (old) + CCU stats.
Kratsi. Tim myslim, ze se spoctou za kratsi dobu pri pouziti stejne verze app. Soude aspon podle tohodle PC Na jinejch se to da tezko srovnavat, protoze s temahle jednotkama se menila i app. Tetsuji pouziva svou optimalizovanou 5.11 uz par dni ....
Ona je už optimalizovaná? Beru, dá se někde najít? Jistým negativem ovšem je, jak jsem zde již kdysi psal, že Tetsuiho optimalizovaná verze počítá stejně rychle jako Crunch3rova optimalizovaná verze klasického(myslím BOINC) SETI. Takhle se jim zátěž serverů moc nesníží...Bubak píše:Kratsi. Tim myslim, ze se spoctou za kratsi dobu pri pouziti stejne verze app. Soude aspon podle tohodle PC Na jinejch se to da tezko srovnavat, protoze s temahle jednotkama se menila i app. Tetsuji pouziva svou optimalizovanou 5.11 uz par dni ....
Ja bych ji taky bral. Optimalizovana je, ale ani Tetsuji ani Crunch3r ji jeste nehodily na web a zatim ji testuji sami. Skoda.gRis píše:Ona je už optimalizovaná? Beru, dá se někde najít? J
Kratsi WU ...no trvaji kratsi dobu, ale jsou stejne velke.
Ja taky fakt nevim
tahle WU je taky zajimava: doma na Pentiu D 820 za necelou hodinku, ale na na beznem P4 2.8 s jednim CPU skorem dve hodiny (stejna frekvecne CPU, akorat ze dual-core ma dve jadra, takze kazdy treadh bezi tak 85-90% rychlosti single masiny)...tudiz me by to melo pocitat tak o 10-15% pomaleji nez na sngle core stejne frekvence.
Ja taky fakt nevim
2 Honza: Tezko posuzovat co to je za stroj. Je tam jeste jedna P4 sice na 3G4, ale ten cas uz ve srovnani s P-D vypada normalneji. P-D ma asi obecne lepsi casy jak P4. Mozna ze me mluvi averze proti NetBurst. 
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Bylo by to logické pokud ta P4 2,8Ghz měla zapnutý HT, tak logicky tu WU udělalo za jednou takovej čas než jedno tvoje jádro na P4 D +- nějaký to procento, ale na webu ukazuje že má jen jeden CPU, což HT asi mít nebude.
Další možnost je ta, že na tom PC jelo ještě něco jiného, co CPU bralo výkon.
Další možnost je ta, že na tom PC jelo ještě něco jiného, co CPU bralo výkon.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Mam za to ze pokud jede na CPU neco jineho, tak se cas nezapocitava, resp. jen jeho adekvatni cast. Napr. pokud BOINC jede hodinu v prumeru na 25% zapocte se do casu jednotky 15 min.forest píše:Další možnost je ta, že na tom PC jelo ještě něco jiného, co CPU bralo výkon.
Pokud mam pravdu tak se zde muzeme bavit jen o uspesnosti hledani dat v cache procesoru + nejaka rezie, ale to by nemelo mit podstatny vliv.
@ forest - no prave, ta P4 HT nemala a to je divne.
@ Bubak - ne, myslim ze nemas pravdu. Proste kdyz ti na dual-core jedou oba thready, tak rezie dela kolem 10-15%, kdyz ti na siditku s HT jedou 2 thready, rezije dela rekneme 80%.
6 WUs ma na P-D za necelou hodinu, tak zkusim jeste X2 na 4 WUs, ale casy podle vseho ocekavat podobne (tedy do hodiny).
Cache to take asi nebude - i nektere ostatni masiny mely 1MB cache (na jadro).
Skoro bych je podezrival z toho, ze na novejsich CPU vyuzivaji nejake instrukce jako SSE3 nebo je v nich architektonicky poreseno neco lepe, co se zrovna v teto aplikace vyznamneji projevi.
No, bude zajimave to sledovat...
@ Bubak - ne, myslim ze nemas pravdu. Proste kdyz ti na dual-core jedou oba thready, tak rezie dela kolem 10-15%, kdyz ti na siditku s HT jedou 2 thready, rezije dela rekneme 80%.
6 WUs ma na P-D za necelou hodinu, tak zkusim jeste X2 na 4 WUs, ale casy podle vseho ocekavat podobne (tedy do hodiny).
Cache to take asi nebude - i nektere ostatni masiny mely 1MB cache (na jadro).
Skoro bych je podezrival z toho, ze na novejsich CPU vyuzivaji nejake instrukce jako SSE3 nebo je v nich architektonicky poreseno neco lepe, co se zrovna v teto aplikace vyznamneji projevi.
No, bude zajimave to sledovat...
2 Honza: Mas pravdu, ale ja reagoval jsem na forestovo prispevek ve kterem psal o P4 s vypnutym HT, takze jsem tise predpokladal klasicky single core.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Další možnost je ta, že ten člověk má málo paměti a swapuje mu to na HDD
Jinak s tím časem při vytížení CPU něčím jiným, fakt nevím jak to počítá na Seti/Beta, čekal jsem že to někdo upřesní dle zkušeností.
Jinak s tím časem při vytížení CPU něčím jiným, fakt nevím jak to počítá na Seti/Beta, čekal jsem že to někdo upřesní dle zkušeností.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Dle mych zkusenosti vsechny projekty narokuji je cas skutecne straveny vypoctem, tj. CPU pocita jednotku na 50% hodinu - uvadi se cas vypoctu pul hodiny. Vyzkousel jsem si to na par masinach, kde mi ze zacatku dojizdel "Seventeen or Bust" a zaroven jsem presel na BOINC, takze boinc app. bezela pod 50%.
Jen upresnim ze se bavim o single core masinach, nic jinyho tu nemam ... zatim.
Jen upresnim ze se bavim o single core masinach, nic jinyho tu nemam ... zatim.