Clima a optimalizace boinc.exe

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Blackhat
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Clima a optimalizace boinc.exe

Příspěvek od Blackhat »

Ma smysl pro pocitani klimatu optimalizovat truxem? Paklize ano proc?
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Nemá. Kredit je za model, ne za čas.
dejv
Honza

Příspěvek od Honza »

Mozna to bylo mysleno v souvislosti s affinitou - to mozna za zkousku stoji.
Ale jak psal dejv- jestli ma ten dotaz neco spolecneho s kreditem, tak je to pro CPDN bezprednetne.
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

mohlo by. ma fce ktere se netykaji kredytu a projektu.
network masks, no_popup_alerts, process_priority,cpu_affinity, rpc_port.

je pravda ze nic z toho asi pro tebe neni zasadni, ale aspon ta affinita se muze na 2jadru hodit.
Naposledy upravil(a) azor666 dne pon bře 20, 2006 9:47 pm, celkem upraveno 1 x.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Honza

Příspěvek od Honza »

network_mask nebo rpc_port nema s projektem nic spolecneho - je to sitove nastaveni naprosto nezavysle na tom, ktere nebo kolik projektu je pripojeno.

Nevim presne, jak process_priority funguje, kdyz se vola dalsi applikace - typicky uz postprocessing Sulphur cycle modelu. Ta bezi na idle a par minut trva, nez to prechroupe a pri nastaveni na normal to jede o poznani rychleji. Ale to je velmi specificka situace.

Affinitu to chce proste vyzkouset, protoze na DC on Intelu nebo AMD to asi bude davat rozdilne vysledky a HT od Intelu nemluve...
Conan.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Conan. »

>Nemá. Kredit je za model, ne za čas. <

Mozna to spatne chapu /
Pokud by optimalizace snizila vypocet napr o 100 hodin, tim padem za den(mesic) spocitam vice modelu. Takze by smysl mela ne ?
,
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

2 Conan. Optimalizace boinc nezkrati dobu vypoctu. To muze pouze optimalizovana aplikace.
Libor
Blackhat
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackhat »

Honza píše:Mozna to bylo mysleno v souvislosti s affinitou - to mozna za zkousku stoji.
Ale jak psal dejv- jestli ma ten dotaz neco spolecneho s kreditem, tak je to pro CPDN bezprednetne.
- Ne ne, ani afinita me nijak netrapi. V podstate nemam ani cas, a ani chut ladit nejak nastaveni abych dostal o 100 kreditu vic. To me nebere :) Ja to proste poustim a nic dal neresim. Jenom me nejak zajimalo, jestli tam neni nejaka zasadni vychytavka ve spojeni s klimatem, ale vzhledem ze Trux pocital prevazne Ufouny, tak jsem to moc necekal. A hlavne, kolegovi - kam to budu instalovat, se libi setric. Krom toho, ten setric je fakt peknej. A nez zacnete placat o tom ze setric bere CPU time, tak na to mam jedinou odpoved - na to ja dlabu :D
Co je pro me vcelku dulezity, aby se to dohulakalo do BoincView.
Nejak jsem nepochopil k cemu ta affinita je. Myslel jsem, ze se pouziva kdyz nechci na HT pocitat na "2" CPU. Coz ale nechapu proc by se v klientovy nenastavilo pouze 1 CPU. Ale ted mi to vysvetlovat nemusite, to mi nekdo musi vysvetlit v Beskydech :)

dejvidek píše:Nemá. Kredit je za model, ne za čas.
dejv
- Dik, to jsem chtel slyset.

PS: Predevcirem, jsem dopocital svuj prvni klima model :) wow to je pocit :P :Honza_whistle
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

2 BlackHat: nice, congratz :wink:
Zamčeno