Optimalizovaná aplikace Einstein@Home I

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
shafa

Příspěvek od shafa »

Jsem taky zjistil :oops:
Zase byly kliky mysi rychlejsi nez mozek
Nastesti bez vaznych nasledku :)
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Jen pro info, tady jsou výsledky na XP2000+. První optimalizace zhruba 10600-11000s, novější za 8100-8500s.
dejv
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Porovnání S37a a C37

Příspěvek od LiborA »

Tak na mém domácím Athlonu64 2800+ činí průměrné zrychlení S37a oproti C37 v případě krátkých jednotek 1,65% v případě dlouhých jednotek 2,33%. Jedná se tedy o relativně zanedbatelná čísla, které jsou zejména mírně znehodnocena počtem pozorování (S37a jsem zatím spočetl 3+2 WU) a dále tím, že tyto jednotky byly spočteny v noci při odlogovaných Windows. Pokud vyloučím extrémy z dosažených výsledků, pak jsou ty rozdíly ještě mensí - pouze 1,41% a 2,08%. Každopádně určité zrychlení i když nepatrné tu je :).

EDIT: ještě bych ptro případné zájemce měl dodat odkaz na ten komp: http://einstein.phys.uwm.edu/results.php?hostid=472211
Jednotky spočtené o 16.3. 18:59 jsou spočteny verzí C37 ty novější pak verzí S37a
Blackhat
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackhat »

Tak driv jsem si na svy domaci zelenine 2.66 pocital einstein@home 7 hodin. Ted to veme cca 3 hodiny. A opet se dostavam do situace, kdy to zacina mit traffic jak svina, a tahejte si to na modemu - hlavne kdo se ma porad pripojovat(ikdyz mam nastavenou zasobu na 5 dni, stejne si stahne jen 4 jednotky, ktery jsou za den-dva spocitany).
Ale v praci zacnu na novy kompy davat einstaina misto seti(ale melounka si dotocim :D :oops: ). Ted kdyz uz i Albertek neplejtva CPU time(nechci slyset fleky ze SETI plejtva CPU jako takovy a navic pocita jednotku 4x - ja to vim, myslim efektivitu CPU)

PS: V praci si takovy drobnosti nevsimnu, ale u Einstain@home jsem si vsimnul(ne jen ted) ze docela casto taha i ohromny "jednotky" - radove MB. Vcera si stahnul 5MB, asi pred 14 dnema 7MB - a toho si clovek na modemu secakravsimne :)

PSS: Proc kdyz napisu slovo "f l a m e" zobrazi se v nahledu "fleky"?? :shock:

test: fleky fleky fleky - hmmm fakt to nechapu, zeby nova forma cenzury :)))
JardaM
Expert
Expert

Re: Optimalizovaná verze S37a

Příspěvek od JardaM »

LiborA píše:Akosf připravil nvou verzi optimalizovaného klienta S37a
Neříkej, že čteš maďarsky. Já tam zavandroval, ale to je pro mně španělská děrevňa.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Optimalizovaná verze S37a

Příspěvek od LiborA »

JardaM píše:Neříkej, že čteš maďarsky. Já tam zavandroval, ale to je pro mně španělská děrevňa.
Maďarsky opravdu nečtu :) - tchýně by si s tím ale možná poradila :lol:
Informace čerpám z fóra přímo na Einsteinovi.
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Blackhat píše:Proc kdyz napisu slovo "f l a m e" zobrazi se v nahledu "fleky"?? :shock:

test: fleky fleky fleky - hmmm fakt to nechapu, zeby nova forma cenzury :)))
Hm, zajímavé, slyšel jsem že tyhle fóra umějí filtrovat sprosťárny atd...

edit:sprosťárny tomu nevadí :lol:
Honasss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honasss »

Zatím z toho všeho vyplývá, že od dělícího bodu (Athlon64, Pentium4) nahoru (včetně) se hodí optimalizace S37a a od dělícího bodu dolů (procesory jen se SSE) je vhodné použít C37.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Taky bych rad Linuxovou optimalizovanou verzi nebo zdrojaky, ale asi to zatim moc nevypada.
Hned bych to soupnul na Opterona a videlo by se.
Libor
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Info

Příspěvek od LiborA »

Dovoluji si pro Vaši informaci zkopírovat jeden příspěvek z fóra na homepage Einsteina:
joseph píše:akosf said he looked at the disassembly of the linux binaries, but they were different enough he wasn't able to figure out what was going on.

Bruce's promised new, official applications based on akosf's algorithm improvements, but they haven't done so yet. Mainly I suspect the delay is in translating the assembly back into C to allow crossplatform development.
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

Škoda že neudělají aplikaci, která by podporovala 64b instrukce...Pokud by to teda mělo smysl.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

Honasss píše:Zatím z toho všeho vyplývá, že od dělícího bodu (Athlon64, Pentium4) nahoru (včetně) se hodí optimalizace S37a a od dělícího bodu dolů (procesory jen se SSE) je vhodné použít C37.
A co bys doporučil pro PentiumM, Banias, 1,5 GHz, SSE2 ?
Obrázek
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od LiborA »

Necroman píše:A co bys doporučil pro PentiumM, Banias, 1,5 GHz, SSE2 ?
Chceš zaručenou radu? Vyzkoušej všechny verze a rozhodni se pro tu s nejlepším výsledkem :)
Honasss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Honasss »

Necroman píše:A co bys doporučil pro PentiumM, Banias, 1,5 GHz, SSE2 ?
Pentium M 1,7GHz už podporuje SSE2, ale jak je to u toho tvého CPU netuším (vyzkoušej třeba prográmek CPU-Z, zjistí podporované instrukce a další zajímavosti). Pokud podporuje SSE2 určitě bych vyzkoušel obě optimalizace (C37 a S37a) a porovnal alesopň 3 výsledky.

edit: tak už mě někdo předběh :))
Andilek1
Nováček

Příspěvek od Andilek1 »

Takže na Mobile Sempron 3100+ před optimalizací jednotky počítány něco málo přes 4 hodiny,s optimalizací A36 zatím spočítány 3 jednotky a s časem 1:57:31 až 2 hodiny rovné.Takže méně než poloviční čas :D Ale počítal jsem teď přes noc kdy na PC se nic jiného nedělá.Teď počítám další,tak jsem zvědav co s tím udělá práce s PC.

Takže abych to upřesnil:před v průměru 16800s po optimalizaci 7200s nejdelší jednotka,credit pričten bez problému.
Apple MBP 15, C2D 2,66 (mid 2009)

Obrázek
Zamčeno