Optimalizovaná aplikace Einstein@Home I

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Derryk
Nováček

Optimalizovaný klient

Příspěvek od Derryk »

Musím jen potvrdit pozitivní zkušenosti z používání optimalizovaného klienta. Na opteronu 144@2.7Ghz se na neoptimalizovaným klientu výpočet prováděl v průměru 11,071.44 s (3h4m) a s optimalizovaným přibližně 5,102.52 s (1h25m). Zatím mám z nového klienta přidělen kredit za 4výsledky, žádný nebyl shledám nevalidním. Ještě by to chtělo hodit do 64bitů a jsem spokojen :)
Opteron 144 @ 2.7GHz, 2x512 Dual chanel
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Optimalizovaný klient

Příspěvek od Higgi »

Derryk píše:Musím jen potvrdit pozitivní zkušenosti z používání optimalizovaného klienta. Na opteronu 144@2.7Ghz se na neoptimalizovaným klientu výpočet prováděl v průměru 11,071.44 s (3h4m) a s optimalizovaným přibližně 5,102.52 s (1h25m). Zatím mám z nového klienta přidělen kredit za 4výsledky, žádný nebyl shledám nevalidním. Ještě by to chtělo hodit do 64bitů a jsem spokojen :)
Na jaký desce máš ten procík? Jentak se ptám,mám dtto.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Už mám více než 100 odevzdaný a zvalidovaných WU a 100% všechny v pořádku.
Takže pro všechny kteří ještě váhají s hromadným zavedením optimalizace, tak neváhejte, opravdu to funguje a je to bezchybné.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Potvrzuji forestova slova.
Ted uz mi chazi jedine... linuxova kompilace, nebo aspon zdrojak. :-(
Na tom anglickym foru sice pisi, ze se to da spoustet pod wine, ale do toho se mi nechce.
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

forest píše:Už mám více než 100 odevzdaný a zvalidovaných WU a 100% všechny v pořádku.
Takže pro všechny kteří ještě váhají s hromadným zavedením optimalizace, tak neváhejte, opravdu to funguje a je to bezchybné.
Potvrzuju, funguje to bezvadně. Zítra zavádím na všechny počítače.Dřív nebyl čas :D

Derryk
Nováček

Re: Optimalizovaný klient

Příspěvek od Derryk »

Higgi píše:
Derryk píše:Musím jen potvrdit pozitivní zkušenosti z používání optimalizovaného klienta. Na opteronu 144@2.7Ghz se na neoptimalizovaným klientu výpočet prováděl v průměru 11,071.44 s (3h4m) a s optimalizovaným přibližně 5,102.52 s (1h25m). Zatím mám z nového klienta přidělen kredit za 4výsledky, žádný nebyl shledám nevalidním. Ještě by to chtělo hodit do 64bitů a jsem spokojen :)
Na jaký desce máš ten procík? Jentak se ptám,mám dtto.
Na obyčejný desce za 2k. Asus A8V.
Derryk
Nováček

Příspěvek od Derryk »

Bubak píše:Potvrzuji forestova slova.
Ted uz mi chazi jedine... linuxova kompilace, nebo aspon zdrojak. :-(
Na tom anglickym foru sice pisi, ze se to da spoustet pod wine, ale do toho se mi nechce.
Neřeší tvuj problém tato stránka http://www.lb.shuttle.de/apastron/boincDown.shtml ? Ještě jsem to nezkoušel, až dnes jsem si dones instalačku 64bit SuSe domu. Na opteronu uvádí 3.4x zrychlení oproti standardnímu klientu.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 Derryk: Ne neresi. Ja myslel optimalizovaneho Alberta pro Linux (o kterem je ostatne cely tento thread) a ne seti nebo boinc. I tak dik za snahu. ;-)
Honza

Příspěvek od Honza »

Pokud vim, optim verze pro LInux neni; autor optimalizace se na to koukal a konstatoval, ze v aplikaci pro Linux je takovy bordel, ze tam zmeny jako do Windows zamontovat nemuze. Sanci dava pouze lepsi kompilaci...
Honza

Příspěvek od Honza »

Zase ne pro Linux, ale vysla dnes nova optimalizace znacena C37 - mela by byt univerzalnejsi (tj. pro vsechny CPU) a zaroven jeste vice optimalizovanejsi. Jelikoz si bere skorem 12MB misto 7MB, lze usuzovat na nejake cachovani a-la SETI.
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

Honza píše:Zase ne pro Linux, ale vysla dnes nova optimalizace znacena C37 - mela by byt univerzalnejsi (tj. pro vsechny CPU) a zaroven jeste vice optimalizovanejsi. Jelikoz si bere skorem 12MB misto 7MB, lze usuzovat na nejake cachovani a-la SETI.
Jdu ji hned zkusit. Uvidíme, co předvede. Ještě dnes dodám výsledek.

dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Pokud změníte aplikaci na tuhle novou během výpočtu, tak se neukazuje progress. Jestli se ukazuje vůbec, to poznám až to nakousne další jednotku.
dejv

EDIT: Za po chvíli se progres ukázal. :)
Naposledy upravil(a) dejvidek dne úte bře 14, 2006 9:54 pm, celkem upraveno 1 x.
Duha
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duha »

Tak to je fičák - nová verze C37 dělá 10% za cca 1:40min !!! Very nice :) Kam to proboha chtěj ještě urychlovat? :D :D
(AMD Athlon XP 2500+, 1GB RAM PC3200)

A mame tu prvni casy vypoctu:
verze A36 - 1328 s
verze C37- 887 s :)
Honza

Příspěvek od Honza »

Jeste chci dodat, ze C37 by mela chodit pro vsechny CPU, tedy i ty starsi...jak starsi uz nevim, nemam to na cem vyzkouset (momentalne samy dual-core a do zitra jeden Turion - vsechno SSE3, x64 a podobne).
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

Duha píše:Tak to je fičák - nová verze C37 dělá 10% za cca 1:40min !!! Very nice :) Kam to proboha chtěj ještě urychlovat? :D :D
(AMD Athlon XP 2500+, 1GB RAM PC3200)

A mame tu prvni casy vypoctu:
verze A36 - 1328 s
verze C37- 887 s :)
Ale to jsou krátky jednotky, ne :?: (název začíná písmenem z (u dlouhejch r))

Já už počítám jen dlouhý jednotky. Zatím jsem C37čkou vypočítal první, zrychlení proti průměru tak asi o 300 sekund.

Zamčeno