Optimalizovaná aplikace Einstein@Home I
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Optimalizovaný klient
Musím jen potvrdit pozitivní zkušenosti z používání optimalizovaného klienta. Na opteronu 144@2.7Ghz se na neoptimalizovaným klientu výpočet prováděl v průměru 11,071.44 s (3h4m) a s optimalizovaným přibližně 5,102.52 s (1h25m). Zatím mám z nového klienta přidělen kredit za 4výsledky, žádný nebyl shledám nevalidním. Ještě by to chtělo hodit do 64bitů a jsem spokojen 
Opteron 144 @ 2.7GHz, 2x512 Dual chanel
- Higgi
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Re: Optimalizovaný klient
Na jaký desce máš ten procík? Jentak se ptám,mám dtto.Derryk píše:Musím jen potvrdit pozitivní zkušenosti z používání optimalizovaného klienta. Na opteronu 144@2.7Ghz se na neoptimalizovaným klientu výpočet prováděl v průměru 11,071.44 s (3h4m) a s optimalizovaným přibližně 5,102.52 s (1h25m). Zatím mám z nového klienta přidělen kredit za 4výsledky, žádný nebyl shledám nevalidním. Ještě by to chtělo hodit do 64bitů a jsem spokojen
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Už mám více než 100 odevzdaný a zvalidovaných WU a 100% všechny v pořádku.
Takže pro všechny kteří ještě váhají s hromadným zavedením optimalizace, tak neváhejte, opravdu to funguje a je to bezchybné.
Takže pro všechny kteří ještě váhají s hromadným zavedením optimalizace, tak neváhejte, opravdu to funguje a je to bezchybné.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Potvrzuji forestova slova.
Ted uz mi chazi jedine... linuxova kompilace, nebo aspon zdrojak.
Na tom anglickym foru sice pisi, ze se to da spoustet pod wine, ale do toho se mi nechce.
Ted uz mi chazi jedine... linuxova kompilace, nebo aspon zdrojak.
Na tom anglickym foru sice pisi, ze se to da spoustet pod wine, ale do toho se mi nechce.
Private (old) + CCU stats.
- Higgi
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Potvrzuju, funguje to bezvadně. Zítra zavádím na všechny počítače.Dřív nebyl časforest píše:Už mám více než 100 odevzdaný a zvalidovaných WU a 100% všechny v pořádku.
Re: Optimalizovaný klient
Na obyčejný desce za 2k. Asus A8V.Higgi píše:Na jaký desce máš ten procík? Jentak se ptám,mám dtto.Derryk píše:Musím jen potvrdit pozitivní zkušenosti z používání optimalizovaného klienta. Na opteronu 144@2.7Ghz se na neoptimalizovaným klientu výpočet prováděl v průměru 11,071.44 s (3h4m) a s optimalizovaným přibližně 5,102.52 s (1h25m). Zatím mám z nového klienta přidělen kredit za 4výsledky, žádný nebyl shledám nevalidním. Ještě by to chtělo hodit do 64bitů a jsem spokojen
Neřeší tvuj problém tato stránka http://www.lb.shuttle.de/apastron/boincDown.shtml ? Ještě jsem to nezkoušel, až dnes jsem si dones instalačku 64bit SuSe domu. Na opteronu uvádí 3.4x zrychlení oproti standardnímu klientu.Bubak píše:Potvrzuji forestova slova.
Ted uz mi chazi jedine... linuxova kompilace, nebo aspon zdrojak.![]()
2 Derryk: Ne neresi. Ja myslel optimalizovaneho Alberta pro Linux (o kterem je ostatne cely tento thread) a ne seti nebo boinc. I tak dik za snahu. 
Private (old) + CCU stats.
Zase ne pro Linux, ale vysla dnes nova optimalizace znacena C37 - mela by byt univerzalnejsi (tj. pro vsechny CPU) a zaroven jeste vice optimalizovanejsi. Jelikoz si bere skorem 12MB misto 7MB, lze usuzovat na nejake cachovani a-la SETI.
- Higgi
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Jdu ji hned zkusit. Uvidíme, co předvede. Ještě dnes dodám výsledek.Honza píše:Zase ne pro Linux, ale vysla dnes nova optimalizace znacena C37 - mela by byt univerzalnejsi (tj. pro vsechny CPU) a zaroven jeste vice optimalizovanejsi. Jelikoz si bere skorem 12MB misto 7MB, lze usuzovat na nejake cachovani a-la SETI.
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Pokud změníte aplikaci na tuhle novou během výpočtu, tak se neukazuje progress. Jestli se ukazuje vůbec, to poznám až to nakousne další jednotku.
dejv
EDIT: Za po chvíli se progres ukázal.
dejv
EDIT: Za po chvíli se progres ukázal.
Naposledy upravil(a) dejvidek dne úte bře 14, 2006 9:54 pm, celkem upraveno 1 x.
- Higgi
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Ale to jsou krátky jednotky, neDuha píše:Tak to je fičák - nová verze C37 dělá 10% za cca 1:40min !!! Very niceKam to proboha chtěj ještě urychlovat?
![]()
(AMD Athlon XP 2500+, 1GB RAM PC3200)
A mame tu prvni casy vypoctu:
verze A36 - 1328 s
verze C37- 887 s
Já už počítám jen dlouhý jednotky. Zatím jsem C37čkou vypočítal první, zrychlení proti průměru tak asi o 300 sekund.