multiprocesorova masinka
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Problém se sdílením výpočtu
Vím, že to sem tak úplně nepatří, ale nevím si rady. Moje pracovní mašinka je schopná fungovat jako dvoujádrový procesor. Rozdělila jsem její výkon tak, aby stále počítal CNT a na druhý výkon se rovnoměrně dělil Einstein a Rosetta. Do nedávna všechno krásně fungovalo. Pak ale CNT dopočítal jednotku a když jsme se ke kompu vrátila, ten se rozhodl , že si bude počítat dva výpočty najednou, ale zásadě z jednoho projektu- momentálně mi jede 2x Einstein. Nevím, jak kompík přesvědčit k původnímu uspořádání.
Moc děkuju za radu.
Moc děkuju za radu.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Asi si trochu pleteš pojmy. CNT není žádný projekt, ale náš tým. Asi jsi myslela CPDN.
Rozdělení projektů tak, aby každý CPU zpracovával současně jiný projekt v podstatě udělat lze (teoreticky) pouze tak, že budeš mít jen jednu jednotku na CPDN a budeš registrovaný v dalším projektu. Nikdy jsem to nezkoušel, ale i tak se ti asi někdy stane že se budou počítat pouze jednotky z druhého či třetího projektu.
Normálně to funguje tak, že se projekty po nastaveném čase v práci střídají a tedy pokud máš staženo tolik jednotek kolik máš CPU, tak se vždy jednotlyvý časový úsek zpracovává pouze jeden projekt.
Rozdělení projektů tak, aby každý CPU zpracovával současně jiný projekt v podstatě udělat lze (teoreticky) pouze tak, že budeš mít jen jednu jednotku na CPDN a budeš registrovaný v dalším projektu. Nikdy jsem to nezkoušel, ale i tak se ti asi někdy stane že se budou počítat pouze jednotky z druhého či třetího projektu.
Normálně to funguje tak, že se projekty po nastaveném čase v práci střídají a tedy pokud máš staženo tolik jednotek kolik máš CPU, tak se vždy jednotlyvý časový úsek zpracovává pouze jeden projekt.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Máš pravdu, blbnu - myslela jsem CPDNforest píše:Asi si trochu pleteš pojmy. CNT není žádný projekt, ale náš tým. Asi jsi myslela CPDN.
Ale nejméně čtvrt roku to bez problémů fungovalo, tak jak jsem popsala. CPDN : Einstein : Rosetta mám nastaveno jako 2 : 1 : 1. Momentálně se bez přestávky počítá jen Einstein.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to dobře chápu, tak ti jela jedna jednotka CPDN pořád a souběžně s ní se ti třídala jednotka Einstein a Rosetty. Je to tak?
Pokud ano, kolik jsi měla jednotek v zásobě u každého z těch projektů a kolik jich máš nyní?
Pokud ano, kolik jsi měla jednotek v zásobě u každého z těch projektů a kolik jich máš nyní?
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Přesně.forest píše:Jestli to dobře chápu, tak ti jela jedna jednotka CPDN pořád a souběžně s ní se ti třídala jednotka Einstein a Rosetty. Je to tak?
Řekla bych že zásoby jsou přibližně stabilní, mám už nějakou dobu stejně nastavené preference pro tenhle počítač.
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
jezis. spust boinc managera a koukni na stav zasob !marianna píše:Přesně.forest píše:Jestli to dobře chápu, tak ti jela jedna jednotka CPDN pořád a souběžně s ní se ti třídala jednotka Einstein a Rosetty. Je to tak?
Řekla bych že zásoby jsou přibližně stabilní, mám už nějakou dobu stejně nastavené preference pro tenhle počítač.
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Rekl bych, ze algoritmus pridelovani strojoveho casu jednotlivym cpu ma chyb jak maku, a predevsim se opira o spekulativne predpokladanou delku vypoctu pro jednotlive WU. Takze bych doporucoval, aby jsi cas od casu provedla aktualizaci u vsech projektu, alespon jednou za mesic.marianna píše:Je rozhodující, jestli jsem minule měla 3 fajly a ted 4 ????FordPrefect píše:
jezis. spust boinc managera a koukni na stav zasob !
To bylo jedno z prvních co jsem zkusila. Taky projekty zastavit.FordPrefect píše: Rekl bych, ze algoritmus pridelovani strojoveho casu jednotlivym cpu ma chyb jak maku, a predevsim se opira o spekulativne predpokladanou delku vypoctu pro jednotlive WU. Takze bych doporucoval, aby jsi cas od casu provedla aktualizaci u vsech projektu, alespon jednou za mesic.
Legrační je, že to vypadá , že se to po pár dnech problémů srovná samo.
Momentálně počítám CPDN a Eisteina
To je prave smysl LTD (Long Term Debt) na zaklade ktereho se z dlouhodobeho hlediska prideluje vypocetni cas podle nastaveneho resource share (tech 2:1:1).marianna píše:Legraèní je, že to vypadá , že se to po pár dnech problémù srovná samo.
Pokud to chces 'zpravit' rucne a necekat, az se to samo srovna, je treba editovat client_state.xml (napriklad take pomoci Boinc Debt Viewer). 'Bezpecne' zjisit tyto hodnoty umi napriklad BoincView.