multiprocesorova masinka

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

marianna
Nováček

Problém se sdílením výpočtu

Příspěvek od marianna »

Vím, že to sem tak úplně nepatří, ale nevím si rady. Moje pracovní mašinka je schopná fungovat jako dvoujádrový procesor. Rozdělila jsem její výkon tak, aby stále počítal CNT a na druhý výkon se rovnoměrně dělil Einstein a Rosetta. Do nedávna všechno krásně fungovalo. Pak ale CNT dopočítal jednotku a když jsme se ke kompu vrátila, ten se rozhodl , že si bude počítat dva výpočty najednou, ale zásadě z jednoho projektu- momentálně mi jede 2x Einstein. Nevím, jak kompík přesvědčit k původnímu uspořádání.
Moc děkuju za radu.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Asi si trochu pleteš pojmy. CNT není žádný projekt, ale náš tým. Asi jsi myslela CPDN.
Rozdělení projektů tak, aby každý CPU zpracovával současně jiný projekt v podstatě udělat lze (teoreticky) pouze tak, že budeš mít jen jednu jednotku na CPDN a budeš registrovaný v dalším projektu. Nikdy jsem to nezkoušel, ale i tak se ti asi někdy stane že se budou počítat pouze jednotky z druhého či třetího projektu.
Normálně to funguje tak, že se projekty po nastaveném čase v práci střídají a tedy pokud máš staženo tolik jednotek kolik máš CPU, tak se vždy jednotlyvý časový úsek zpracovává pouze jeden projekt.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
marianna
Nováček

Příspěvek od marianna »

forest píše:Asi si trochu pleteš pojmy. CNT není žádný projekt, ale náš tým. Asi jsi myslela CPDN.
Rozdělení projektů tak, aby každý CPU zpracovával současně jiný projekt v podstatě udělat lze (teoreticky) pouze tak, že budeš mít jen jednu jednotku na CPDN a budeš registrovaný v dalším projektu. Nikdy jsem to nezkoušel, ale i tak se ti asi někdy stane že se budou počítat pouze jednotky z druhého či třetího projektu.
Normálně to funguje tak, že se projekty po nastaveném čase v práci střídají a tedy pokud máš staženo tolik jednotek kolik máš CPU, tak se vždy jednotlyvý časový úsek zpracovává pouze jeden projekt.
Máš pravdu, blbnu - myslela jsem CPDN :cry:

Ale nejméně čtvrt roku to bez problémů fungovalo, tak jak jsem popsala. CPDN : Einstein : Rosetta mám nastaveno jako 2 : 1 : 1. Momentálně se bez přestávky počítá jen Einstein.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Jestli to dobře chápu, tak ti jela jedna jednotka CPDN pořád a souběžně s ní se ti třídala jednotka Einstein a Rosetty. Je to tak?
Pokud ano, kolik jsi měla jednotek v zásobě u každého z těch projektů a kolik jich máš nyní?
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
marianna
Nováček

Příspěvek od marianna »

forest píše:Jestli to dobře chápu, tak ti jela jedna jednotka CPDN pořád a souběžně s ní se ti třídala jednotka Einstein a Rosetty. Je to tak?
Pokud ano, kolik jsi měla jednotek v zásobě u každého z těch projektů a kolik jich máš nyní?
Přesně.

Řekla bych že zásoby jsou přibližně stabilní, mám už nějakou dobu stejně nastavené preference pro tenhle počítač.
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

marianna píše:
forest píše:Jestli to dobře chápu, tak ti jela jedna jednotka CPDN pořád a souběžně s ní se ti třídala jednotka Einstein a Rosetty. Je to tak?
Přesně.

Řekla bych že zásoby jsou přibližně stabilní, mám už nějakou dobu stejně nastavené preference pro tenhle počítač.
jezis. spust boinc managera a koukni na stav zasob !
marianna
Nováček

Příspěvek od marianna »

FordPrefect píše:
Je rozhodující, jestli jsem minule měla 3 fajly a ted 4 ????
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

marianna píše:
FordPrefect píše:
Je rozhodující, jestli jsem minule měla 3 fajly a ted 4 ????
Rekl bych, ze algoritmus pridelovani strojoveho casu jednotlivym cpu ma chyb jak maku, a predevsim se opira o spekulativne predpokladanou delku vypoctu pro jednotlive WU. Takze bych doporucoval, aby jsi cas od casu provedla aktualizaci u vsech projektu, alespon jednou za mesic.
marianna
Nováček

Příspěvek od marianna »

FordPrefect píše: Rekl bych, ze algoritmus pridelovani strojoveho casu jednotlivym cpu ma chyb jak maku, a predevsim se opira o spekulativne predpokladanou delku vypoctu pro jednotlive WU. Takze bych doporucoval, aby jsi cas od casu provedla aktualizaci u vsech projektu, alespon jednou za mesic.
To bylo jedno z prvních co jsem zkusila. Taky projekty zastavit.
Legrační je, že to vypadá , že se to po pár dnech problémů srovná samo.
Momentálně počítám CPDN a Eisteina :D
Honza

Příspěvek od Honza »

marianna píše:Legraèní je, že to vypadá , že se to po pár dnech problémù srovná samo.
To je prave smysl LTD (Long Term Debt) na zaklade ktereho se z dlouhodobeho hlediska prideluje vypocetni cas podle nastaveneho resource share (tech 2:1:1).
Pokud to chces 'zpravit' rucne a necekat, az se to samo srovna, je treba editovat client_state.xml (napriklad take pomoci Boinc Debt Viewer). 'Bezpecne' zjisit tyto hodnoty umi napriklad BoincView.
Zamčeno