Procesory_0

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Jsem opravdu zvědavej na první srovnávací testy D805 na BOINC. On takt FSB dělá ve výpočtech hodně a i na těch 3,7 bude FSB jen na 740 místo D820 která jede od základu na 800Mhz a při přetaktu ještě daleko lepším.

Každopádně má D805 stát skoro půlku, takže jistě dobrá volba :wink:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Nemáte náhodou někdo Intela D 920? Potřeboval bych nějaký odkaz na výsledky v BOINC projektu :wink:
Oproti D820 má 2x2MB L2 Cache, je vyrobený 65nm technologií a stojí prakticky stejně jako D820. Na výkonu na BOINC by to ale mohlo dělat podstatný rozdíl jako tomu je i u Xeonů.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

forest píše:Potřeboval bych nějaký odkaz na výsledky v BOINC projektu :wink: ....
Asi napíšu návod, jak se používá google, některým stále dělá problém se ho naučit používat....

Intel 920 D na 3.7GHz a SETI
Další 920 D a SETI
920 D na 4GHz, při záteži údajně 47°C
dejv
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Díky za odkazy. Zajímaly mě hlavně zkušenosti některého člena s výkonem na BOINC, ale i tak díky.
Ten výkon na 3,7Ghz je velice zajímavý. 2WU za necelých 25 minut je zatím to nejlepší co jsem viděl.
Conan.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Conan. »

Me by zajimal vysledek v Climatu . 2x2mb je opravdu pekny 8)
Jen by me zajimala spotreba.
Mistral
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od Mistral »

Přečetl jsem si zdejší odbornou :twisted: diskusi a mám dotaz. Které dualcore je lepší ...? 8)
The Boinc Noob :) Je mi jedno, za jaký tým. Počítám.
Honza

Příspěvek od Honza »

Jestli to chces na topeni, tak urcite Intel Pentium D, jestli to chces na hry, tak urcite X2, jestli to chces do notaku, tak Intel Core Duo (ale jestli tam chces podporu 64-bitu, tak nejaky AMD mobile) a jestli chces cekat na poradny dual-core, tak Conroe.

Aby ta otazka mela trochu smysl, je potreba specifikovat, 'dobry na co'?.
Mistral
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od Mistral »

Tomu rikam rychlovka. Zvazuji novy kompl, na kterym by se dělalo v CADu, obcas nejaka hra, a BOINC. Rozhodne by to mel byt 64bit a dualcore chci proto, že se ho snazi Intel tlacit horem dolem, ergo se da ocekavat i nastup programu, ktere ho dokazi efektivne vyuzit. A mimo to chci komp, ktery by mi moralně vydrzel minimalne pět let. Vse samozrejme za co nejnizci cenu. Sleduju různý weby, ale přiznám se, mám v tom docela hokej.
Honza

Příspěvek od Honza »

Na CAD a obcas hru je asi trochu lepsi AMD X2 (ackoli asi torchu drazsi). U BOINCu zalezi, ktery projekt(y) by jsi chtel pocitat - viz souhrnna tabulka.

Jako low-end za nejnizsi cenu je Pentium D 805 ci kolki, ktere je dvoujadrem s pomalou FSB na 533 (ale dobre na overclocking).
Na dvoujadra jsem prechazel loni - 2x Penitum D 820 a letos jsem menil X2 3800+ za X2 4400+. Dneska uz si bez dvoujadra praci efektivni nedokazi predstavit...
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

Mistral píše:A mimo to chci komp, ktery by mi moralně vydrzel minimalne pět let. Vse samozrejme za co nejnizci cenu.
Ty musíš být ze státní správy. Ještě jsi nenapsal cena/výkon.
1) Věci jdou v této branži tak rychle dopředu, že to co právě přichází na trh, je už v podstatě zastaralé.
2) Morální výdrž up-to-date PC bych tu šacoval na 2 - 3 roky.
3) Chceš-li to za nejnižší cenu, morálka je garantovaně v riti do 1/2 roku.

Někdo nesouhlasí?
Mistral
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od Mistral »

Tsts. Nemusim mít nutně nové komponenty každýho půl roku, protože nemám potřebu pařit každou novinku, co příjde na trh. Stejně tak CAD nedělá nový verze každý půlrok, stejně tak nikde není psáno, že si ji musím koupit. Zatím mi každý komp vydržel tak pět let a dalo se na něm uspokojivě pracovat. Kolik peněz hodlám investovat, to se ještě rozhodnu. A poměr cena/výkon by měl být samozřejmě co nejpříznivější.
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Mistral píše: Kolik peněz hodlám investovat, to se ještě rozhodnu. A poměr cena/výkon by měl být samozřejmě co nejpříznivější.
Cena je zde bohužel zásadní kritérium.
Nejlepší poměr cena výkon mají ty levnější procesory. D805 za 4000,- (CC) je dobra volba cena za výkon je asi nejlepší.
Rozhodovat se v kategorii okolo 10000 kč tak volím X2, I když D930 na 3GHz se 4MB cache nebude pomalý.

Běhat co půl roku pro nové PC nemá pro normálního člověka smysl, ale já preferuji nákup pomalejšího HW a obměny tak po 3 letech.

Na obecnou otázku který cpu je nejlepší je těžká odpověď, možná tak UltraSPARC T1 :lol: (8jader 32vláken)
Jediné co je možné posoudit je: co je nejvýkonější za XY kč?
popřípadě to přeformulovat D805 stojí 4000,- vyplatí se přidat dalších 5 na X2?
co je nejvýkonější na BOINC? no od toho jsou statistiky projektu. Na seti vede Intel a všude jinde top100 okupuje Opteron.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Mistral
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od Mistral »

No, jak jsem podotknul, teď v tom mám docela hokej, takže se snažím zjistit co se dá. Proto ta poměrně obecná otázka. Vím že intel v letošním roce poměrně výrazně inovuje, lepší výkon při nižších frekvencích, lepší technologie. AMD chystá přechod na DDRII atd atd., jestli se tedy nevyplatí trošku počkat. Tak jsem si říkal, že si tu někdo tím rozhodováním prošel a dostal bych dobrý tip.
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

Tak jasněji: Slyším-li o kreténiu cena/výkon, dělá se mi opar. Navíc tento výraz již není in, teď frčí TCO čili Total cost of ownership.

Jak Azor666 napsal, cena je důležitá. Když lezu do kapsy loktem napřed, nesháním Itanium nebo jmenovaný UltraSPARC.

2Mistral: Přečti si ještě jednou mé 3 body z předchozí zprávy. Čekat se nedá. Vždycky je ohlášeno něco nového.
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

jestli se tedy nevyplatí trošku počkat.
Vyplatí se počkat na Conroe, pak se vyplatí počkat až AMD přijde na 65nm, pak se vyplatí počkat až přijdou 4 ( 8 ) jádrový CPU pak se vyplatí počkat, až přijde nástupce PCI-Expres, SATAIII(IV,V), až Intel přejde na Intel 30nm(15nm). No takhle mi tu ceka na upgrade jedno pI 100@110 :lol:.

Ne vážně teď se toho moc měnit nebude(aspoň ne zásadně). Dopodrobna cenové trendy nesleduji, ale příchod Conroe by mohl trochu srazit ceny X2 ale o moc asi ne.
Tak jasněji: Slyším-li o kretérium cena/výkon, dělá se mi opar. Navíc tento výraz již není in, teď frčí TCO čili Total cost of ownership.
Ano TCO je daleko přesnější ale ty spotřeby u AMD a novejch intelu už jsou podobné. Je pravda že 1000kc/rok jen na BOINC by mne taky přesvědčilo při rozhodovaní P4-Atlon. Jinak, ale na kriteriu cena výkon nevidím nic špatného.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Zamčeno