13 MB - cim dal lepsi
cpdnbbc_5.3.11 je normalni 5.3.11 verze hozena do CPDN/BBC stylu. Je to verze pro pripravovany BBC experiment, ktery uz ma 5x verzi Coupled modelu. Ten uz bezi v alfa/beta verzi, ale koho to zajima a stejne bych byl OT
Grid republic je to same - misto amgora gridrepublic, instalovace vice automaticka, jiny styl, ale jinak stale BOINC - tentokrate 5.3.12
díky za info nějak sem se toho nemohl dopátrat.
13mb supr zachvíli se mi zavaří modem
grid republic asi zkusím jsem na to zvědav jestli je to jednoduší může to nalákat více lidí, obsahuje ta instalace GR i klasického magora?
A mame 5.3.15 pro Win a Linux, stejne tak novou verzi GridRepublic.
Opravy jsou ve schedulleru, pridavany funkce souvisejici s AccountManagerem, nejake opravy i kvuli CPDN atp. Uz se ale pripravuji i dalsi veci souvisejici s STD a LTD atd. Proste vyvoj.
Z hlediska uzivatele kosmeticke zmeny jako misto "Won't get new work" je "Won't gen new tasks" ci ve statistickach.
Uvidime vice, az se rozjede CPDN+BBC (sorry, na to je ted trochu uvalene informacni embargo). Ale jiz brzy
A taky GridRepublic, na ktery je jiz klon BOINCu pripraven.
Jo, 5.3.16-tka pro Win i Linux.
Ocekavam, ze stejne jako u predchozi jsou Gridrepublic a Climate_Change_Screensaver zalozeny na stejnem jadre a pouze maji trochu jiny visual (pri instalu, ikonu a podobne blbustky). Ty 'jine' - tj. non-UBC - BOINC delaji trebas tu vec, ze i kdyz je nemate jako screensaver, tak po par minutach nahodi grafiku (kdyz projekt nema grafika, tam je tam alespon progress bezicich tasku). Mozna to jde vypnout, nezkoumal jsem...
Zmeny:
Customized clients can now be created.
Account manager support has been enhanced.
Farm manager support has been added.
Changes since 5.3.15
CPU scheduler reverted back to previous scheme - jo, takze zpatky na stromy?
1) Může mi někdo krátce vysvětlit rozdíly mezi BOINCem a GridRepublic?
2) 5.3.16 pro Win nebude příliš úspěšná, je tam řada chyb v popisech, např. název záložky Možnosti je zcela nepatřičný. Ostatně mám dojem, že na BOINCu pracuje několik skupin vývojářů, které od sebe vzájemně zásadně neopisují, a tak se v jednotlivých vezrzích rekurentně objevují chyby, které byly v mezilehlých verzích už odstraněny.
3) K fíčurám, které popisuje Honza, by to chtělo nějaké vysvětlení použití nebo užitečnosti.
Jedu porad na stare 4.45. Je nejaky duvod, pokud mi vse funguje jak ma prechazet na 5.2.13 ? Coz je posledni kterou jsem na ofic strankach nasel. Myslim hlavne pokud jde o zrychleni pripadne zpomaleni, jestli to teda nekdo ma vyzkousene. Ostatni features me ani moc nezajimaji. DIk
Conan. píše:... hlavne pokud jde o zrychleni pripadne zpomaleni,
BOINC samotny ti vypocet nijak nezrychli ani nezpomali. On totiz nic nepocita. O to se stara az aplikace konkretniho projektu v tvem pripade tedy nejspis SC 4.22
Vsiml si nekdo, ze UCB ted pouziva pro stahovani BOINCu mirroring? Proste visualne identicka a znama stranka dynamicky a nahodne ukazuje na ruzne servery, odkud se BOINC taha.
Doufam, ze tam zamontovali mechanismus, aby se generoval nektery s geograficky blizsich serveru podle IP usera; tj. aby amici netahali od cinanu a mi od australanu
Alespon to take trochu uvolni traffic pro SETI.
Osobne me zde take oslovuje princip sdileni traficu; neni uplne fair, aby UCB (ackoli se tam BOINC nejvice vyviji) nesla naroky vsech BOINC projektu na stahovani BOINCu. Drivejsi postup vyhovoval, ale preci jen jde o open source projekt (UCB BOINC nevlastni[?]), ktery vyuziva nekolik kontinetu, tak proc to nemit decentralizovane?
Honza píše:Vsiml si nekdo, ze UCB ted pouziva pro stahovani BOINCu mirroring?
Používají to už hodně dlouho (několik měsíců), zmínka tady někde o tom už taky byla. A zas až tak fér rozdělený mezi projekty to nebude, naprostá většina linků mě zavede na servery Einsteina. Buď opravdu funguje nějaká automatika pro výběr nejbližšího serveru a pro nás sou to zrovna servery danýho projektu, nebo jim na to všichni kašlou a nikdo jinej jak Einstein není ochotnej to hostovat
Jo, tak jsem si asi vsiml nejak pozde
Ano, hodne tam figuruje Einstein. Nevim, jestli ostatni nechteji, nebo udelali partnerstvi zatim jenom s Einsteinem. Cim vic mirroru a subjektu, tim tezsi a potencionalne problematictejsi udrzet synchronicitu.
Myslim, ze je to ale krok spravnym smerem...