BOINC 5.x

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Honza

Příspěvek od Honza »

Novy GridRepublic BOINC, (aka 5.3.7?).
EDIT: Zda se, ze s touto verzi stejne neni nekdo spokojen; chybu to delalo predtim a dela i ted.
Error codes reported: -185 and -200
For work in progress checkpoints weren't found and processing was started from the beginning.
Rampa
Expert
Expert

Příspěvek od Rampa »

dnes vyšla nová verze gridrepublic
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

13 MB - cim dal lepsi :lol:
cpdnbbc_5.3.11 je normalni 5.3.11 verze hozena do CPDN/BBC stylu. Je to verze pro pripravovany BBC experiment, ktery uz ma 5x verzi Coupled modelu. Ten uz bezi v alfa/beta verzi, ale koho to zajima a stejne bych byl OT :lol:
Grid republic je to same - misto amgora gridrepublic, instalovace vice automaticka, jiny styl, ale jinak stale BOINC - tentokrate 5.3.12
Rampa
Expert
Expert

Příspěvek od Rampa »

díky za info nějak sem se toho nemohl dopátrat.
13mb supr zachvíli se mi zavaří modem :D
grid republic asi zkusím jsem na to zvědav jestli je to jednoduší může to nalákat více lidí, obsahuje ta instalace GR i klasického magora?
Obrázek
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Objevila se nová verze pro Mac, viz. sekce download.
dejv
Honza

Příspěvek od Honza »

A mame 5.3.15 pro Win a Linux, stejne tak novou verzi GridRepublic.
Opravy jsou ve schedulleru, pridavany funkce souvisejici s AccountManagerem, nejake opravy i kvuli CPDN atp. Uz se ale pripravuji i dalsi veci souvisejici s STD a LTD atd. Proste vyvoj.
Z hlediska uzivatele kosmeticke zmeny jako misto "Won't get new work" je "Won't gen new tasks" ci ve statistickach.

Uvidime vice, az se rozjede CPDN+BBC (sorry, na to je ted trochu uvalene informacni embargo). Ale jiz brzy :wink:
A taky GridRepublic, na ktery je jiz klon BOINCu pripraven.
Honza

Příspěvek od Honza »

Jo, 5.3.16-tka pro Win i Linux.
Ocekavam, ze stejne jako u predchozi jsou Gridrepublic a Climate_Change_Screensaver zalozeny na stejnem jadre a pouze maji trochu jiny visual (pri instalu, ikonu a podobne blbustky). Ty 'jine' - tj. non-UBC - BOINC delaji trebas tu vec, ze i kdyz je nemate jako screensaver, tak po par minutach nahodi grafiku (kdyz projekt nema grafika, tam je tam alespon progress bezicich tasku). Mozna to jde vypnout, nezkoumal jsem...

Zmeny:
Customized clients can now be created.
Account manager support has been enhanced.
Farm manager support has been added.
Changes since 5.3.15
CPU scheduler reverted back to previous scheme - jo, takze zpatky na stromy?

Nova je i knihovna boinc.dll
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

1) Může mi někdo krátce vysvětlit rozdíly mezi BOINCem a GridRepublic?
2) 5.3.16 pro Win nebude příliš úspěšná, je tam řada chyb v popisech, např. název záložky Možnosti je zcela nepatřičný. Ostatně mám dojem, že na BOINCu pracuje několik skupin vývojářů, které od sebe vzájemně zásadně neopisují, a tak se v jednotlivých vezrzích rekurentně objevují chyby, které byly v mezilehlých verzích už odstraněny.
3) K fíčurám, které popisuje Honza, by to chtělo nějaké vysvětlení použití nebo užitečnosti.
Obrázek
Honasss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honasss »

Už se objevilo něco dalšího s číslem 5.3.17 :)
Conan.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Conan. »

Jedu porad na stare 4.45. Je nejaky duvod, pokud mi vse funguje jak ma prechazet na 5.2.13 ? Coz je posledni kterou jsem na ofic strankach nasel. Myslim hlavne pokud jde o zrychleni pripadne zpomaleni, jestli to teda nekdo ma vyzkousene. Ostatni features me ani moc nezajimaji. DIk

Pocitam jen Climate
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Pokud ti vše funguje tak jak má, není důvod přecházet na jinou verzi.
dejv
Naposledy upravil(a) dejvidek dne čtv úno 09, 2006 11:26 am, celkem upraveno 1 x.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Conan. píše:... hlavne pokud jde o zrychleni pripadne zpomaleni,
BOINC samotny ti vypocet nijak nezrychli ani nezpomali. On totiz nic nepocita. O to se stara az aplikace konkretniho projektu v tvem pripade tedy nejspis SC 4.22
Honza

Příspěvek od Honza »

Vsiml si nekdo, ze UCB ted pouziva pro stahovani BOINCu mirroring? Proste visualne identicka a znama stranka dynamicky a nahodne ukazuje na ruzne servery, odkud se BOINC taha.
Doufam, ze tam zamontovali mechanismus, aby se generoval nektery s geograficky blizsich serveru podle IP usera; tj. aby amici netahali od cinanu a mi od australanu :lol:

Alespon to take trochu uvolni traffic pro SETI.
Osobne me zde take oslovuje princip sdileni traficu; neni uplne fair, aby UCB (ackoli se tam BOINC nejvice vyviji) nesla naroky vsech BOINC projektu na stahovani BOINCu. Drivejsi postup vyhovoval, ale preci jen jde o open source projekt (UCB BOINC nevlastni[?]), ktery vyuziva nekolik kontinetu, tak proc to nemit decentralizovane?
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Honza píše:Vsiml si nekdo, ze UCB ted pouziva pro stahovani BOINCu mirroring?
Používají to už hodně dlouho (několik měsíců), zmínka tady někde o tom už taky byla. A zas až tak fér rozdělený mezi projekty to nebude, naprostá většina linků mě zavede na servery Einsteina. Buď opravdu funguje nějaká automatika pro výběr nejbližšího serveru a pro nás sou to zrovna servery danýho projektu, nebo jim na to všichni kašlou a nikdo jinej jak Einstein není ochotnej to hostovat 8)
Honza

Příspěvek od Honza »

Jo, tak jsem si asi vsiml nejak pozde :lol:
Ano, hodne tam figuruje Einstein. Nevim, jestli ostatni nechteji, nebo udelali partnerstvi zatim jenom s Einsteinem. Cim vic mirroru a subjektu, tim tezsi a potencionalne problematictejsi udrzet synchronicitu.
Myslim, ze je to ale krok spravnym smerem...
Zamčeno