BOINC 5.x - Optimalizace/modifikace

Nové verze klienta BOINC, BoincView a dalšího software

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

To se může dít a není to žádná chyba....a někde níže se to tu probíralo.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

gRis píše:Nevim jestli se tu na to nekdo uz neptal ale je normalni ze mi kalibrace u LHC@Home snizuje CC?
Jo, to je presne ucelem kalibrace. Tj. ucelem je to, aby kredity byly spravedlive a za stejnou prai pokud mozno stejne pro vsechny. U neoptimalizovanych aplikaci (vsechny krome S@H), si vetsinou narokujes mnohem vyssi kredit nez by ti spravne za tu jednotku patril, kdyby jsi mel oficialniho klienta (a referencni masinu).
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

A co kdyz bych si ho rad narokoval porad stejny, kdyz to delaji vsichni... :?
Nejde nejak vypnout kalibraci u vseho krome seti?
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Ty verze jsem teda u konfiguracnich parametru podle Mirasova prani pridal, aby to bylo prehlednejsi.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

gRis píše:A co kdyz bych si ho rad narokoval porad stejny, kdyz to delaji vsichni... :?
Nejde nejak vypnout kalibraci u vseho krome seti?
Samozrejme, ze jde. Misto all das do kalibracniho parametru pouze seti@home.
Libor
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Návrh na ?zlepšení?

Příspěvek od gRis »

Nešlo by do klienta přidat funkci, pomocí které bych si mohl sám navolit, které WU spočítá jako první bez ohledu na resource share? Např. teď jsem stáhl kupu jednotek do LHC@Home, ale zjistil jsem nepříjemnou věc - nestihl bych je za daných okolností spočítat do deadline. Proto jsem musel pozastavit všechno ostatní, abych to stihl. myslím, že by se hodilo vytvořit jakousi uživatelskou frontu, případně něco, co by srovnalo na nějakou dobu jednotky do fronty podle deadline, abch mohl spočítat WU, které se blíží datu expirace a zbytečně o ně nepřišel.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Pripada mi, ze verze TX36 ma nejaky problem se stahovanim zasoby. Mam nastavenou zasobu na 10 dni a zalozni projekt, ktery by se nemel pocitat.
Realna zasoba je na 4 dny a i kdyz dam rucne aktualizovat, tak si nerekne o zadnou praci. Narustaji dluhy u zalozniho projektu a az kdyz je vynuluju, coz znamena rucni zasah, tak si najednou o praci zacne rikat. Myslel jsem, ze ma dluhy u zalozniho projektu ignorovat.
Bylo by lepsi, kdyby se dluhy nulovaly pri startu podle parametru v konfiguraku.
Driv pokud mel malou zasobu, tak si pri kazdem aktualizovani zkusil rict co potreboval i kdyz treba nemel sanci (vycerpany denni limit). A kdyz odeslal nejakou praci, tak si rekl o par sekund. Proste se stahovalo prubezne, coz je lepsi.
Pokud mate nekdo podobne postrehy, tak je sem napiste. Pokud si myslite, ze je problem u me, tak mi zkuste napsat, kam se mam kouknout.
Dik.
Libor
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Nevim jestli tomu rozumim, ale zalozni projekt by si o praci nemel rikat prakticky vubec. O tu by si mel rict, jen kdyz hlavni projekt nema co delat a pak si rekne jen o sekundu. Takze, pokud mas na mysli takovy pripad, tak ta zmena je naprosto zamerna a ucelna a menit to urcite nebudu. Pokud mas ale na mysli, ze zasoba prace ubyva pro hlavni projekt(y), tak se na to rozhodne podivam.
Naposledy upravil(a) trux dne pát led 27, 2006 12:57 am, celkem upraveno 1 x.
Honza

Příspěvek od Honza »

Souhlas s truxem.
Dluhy byt u zalozniho projektu ignorovat nelze, protoze by to bylo v neshode s resource share.
Zalozni projekt by mel nastoupit az v pripade nouze, ne? Nebo to nejak upravuje resource share?
Odhad zasoby se odviji take o Time-to-complete a benchmark, coz jsou dost neobjektivni udaje. Mozna lespi predchazet 'overcommited' nez splasit BOINC na Earliest Deadline First (EDF) mode :Honza_think
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Spatne jsem to napsal. Samozrejme mi slo o zasobu hlavniho projektu. Zalozni si o nic nerika zamerne.
Pocitac http://setiweb.ssl.berkeley.edu/results ... id=2110834 si od 21.1. nestahl zadnou praci. Realna zasoba uz klesla na 3 dny.
Jeste to chvili necham, abyste se mohli podivat a pak zkusim pustit ten reset dluhu. Bohuzel se k tomu pocitaci nedostanu tak casto.
Bylo by docela hezke, kdyby se k not requesting psal i duvod. Napriklad odhadovana zasoba 12 dni nebo tak neco.
Libor
Honasss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honasss »

Nevím co si pod tím mám představit :?: , ale LHC i einstein hlásí před uploadem nebo zasíláním požadavku scheduleru:

CC calibration: blocked [negative calibration limit] ....

(boinc5.3.12tx36)
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

2 Honasss : To nehlasi projekt, ale kalibracni BOINC od Truxe. Pokud nechces kalibrovat, tak si zrus v truxoft_prefs.xml kalibraci all a dej si ji jenom pro projekty, ktere chces. Ale jinak si toho nevsimej a pocitej.
Libor
Honasss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honasss »

2vejpuste: jj to vím, že to hlásí kalibrace od truxe, asi sem se špatně vyjádřil ..
...jen mě zajímalo co ta hláška znamená.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

V TX36 patrne nefunguje zalozni projekt. Mam to ted odzkouseno na nekolika pocitacich a kdyz tam mam zalozni projekt, tak si prestane rikat, u hlavniho projektu, o dalsi praci. Jenom po rucnim vynulovani dluhu si zase o nejakou rekne, ale pak zase prestane.
Teprve kdyz dam zaloznim projektum suspend, tak se zase poohlidne po nove praci.
Nevim, jestli nemuze byt chyba v mem nastaveni, ale pripada mi, ze ne.
Libor
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

No, uz si to psal drive, takze jsem to uz drive daval do seznamu znamych bugu. Nemam to sice potvrzeno od jinych, ale je to docela mozne. Da se to ale jednoduse obejit. Dej ve web preferencich tomu zaloznimu projektu proste minimalni prioritu vzhledem k hlavnimu - treba 1 : 100000000 - to se pake hned tak neprojevi, a na pridelovani prace zaloznimu projektu to nebude mit vliv.
Odpovědět