BOINC 5.x - Optimalizace/modifikace
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
BOINC 5.x - Optimalizace/modifikace
Zkompiloval jsem vyvojarskou verzi 5.3.1 s vypnutym debug modem a zapnutou optimalizaci. Jede mi to zatim bez problemu. Benchmarky jsou stejne jako s moji v4.68 - tahle verze je zkompilovana pomalejsim MS compilerem. Konecne mi ale v patek prisel Intel compiler, ktery jsem objednaval pred mesici, tak to zkusim jeste zkompilovat s ICC. Melo by to by o dost rychlejsi, ale urcite s tou kompilaci budou problemy a mrskani, tak nevim, kdy to bude.
Pokud chete nekdo vyzkouset tu v5.3.1, tak tady je verze pro P4/SSE2 (vetsina soucasnych Intel a AMD procesoru):
http://boinc.truxoft.com/download/v5.3. ... /boinc.exe
Musite si nejdriv nainstalovat soucasnou v5.2.2 a pak jen zastavit boinc (nebo sluzbu), vymenit boinc.exe, a znovu boinc (nebo sluzbu) spustit.
Dalsi verze pro jine procesory udelam, jakmile uvidim, ze to funguje bez problemu.
Pokud chete nekdo vyzkouset tu v5.3.1, tak tady je verze pro P4/SSE2 (vetsina soucasnych Intel a AMD procesoru):
Musite si nejdriv nainstalovat soucasnou v5.2.2 a pak jen zastavit boinc (nebo sluzbu), vymenit boinc.exe, a znovu boinc (nebo sluzbu) spustit.
Dalsi verze pro jine procesory udelam, jakmile uvidim, ze to funguje bez problemu.
V odkazech na boinc.cz mame i par linku pro kompilaci. Obzvlaste ten navod pro Linux je docela podrobny. Na foru S@H najdes jeste vice informaci. Pokud chces ale sam optimalizovat, tak uz musis docela docela dost vedet o C++, kompilaci, optimalizaci, i o samotne aplikaci, kterou chces optimalizovat (t.j. BOINC klient nebo S@H aplikace) - a v tom pripade zadne navody potrebovat nebudes. Pokud nevis, ale minis to vazne a chces se to naucit, tak o optimalizaci, o C++, i o BOINCu najdes spoustu informaci na webu i ve foru BOINCu.
Hlavne ale potrebujes kompilator, debuger a profiler. Pokud jedes na Unixu, tak jsou volne verze jak GCC i ICC, ale pokud ches kompilovat pro Windows s rychejsim Intel kompilerem, tak potrebujes MS Visual Studio 8, Intel ICC kompiler, Intel IPP knihovny, Intel Math knihovny, a take profiler (napr AQtime), coz je dohromady investice skoro nejakych 100.000Kc. Ja jsem si kvuli tomu koupil jak MSVC, tak ICC a IPP, ale ten profiler uz neutahnu. Mozna nekdy priste. Chvili jsem akorat pouzival zkusebni verzi - je to ale omezeno jak casove, tak funkcne. Porad ale lepsi nez nic.
Hlavne ale potrebujes kompilator, debuger a profiler. Pokud jedes na Unixu, tak jsou volne verze jak GCC i ICC, ale pokud ches kompilovat pro Windows s rychejsim Intel kompilerem, tak potrebujes MS Visual Studio 8, Intel ICC kompiler, Intel IPP knihovny, Intel Math knihovny, a take profiler (napr AQtime), coz je dohromady investice skoro nejakych 100.000Kc. Ja jsem si kvuli tomu koupil jak MSVC, tak ICC a IPP, ale ten profiler uz neutahnu. Mozna nekdy priste. Chvili jsem akorat pouzival zkusebni verzi - je to ale omezeno jak casove, tak funkcne. Porad ale lepsi nez nic.
Kdyz nechce hora k mohamedanovi, musi mohamedan k hore. Zkomiploval jsem stejnou verzi s malou zmenou - misto jako 5.3.1 se hlasi jako 4.531. Zatim to vypada, ze SETI i LHC na tom jedou uplne v pohode, tak kdo ma chut a nemuze se dockat, klidne to vyzkousejte. Zatim zase jen pro P4/SSE2. Mozna dnes v noci jeste neco stihnu. Pristi tyden jsem na cestach, tak nevim jestli budu mit cas.Rampa píše:kdy plánují LHC@home přejít na 5.x
Tak jsem zkompiloval verze pro ostatni procesory. Netestoval jsem je ale, takze kdyby byly nejake problemy, dejte mi vedet.
Je to vsechno na http://boinc.truxoft.com
Je to vsechno na http://boinc.truxoft.com
Jasně taky jsem tím myslel jestli byl ten přechod nutný nebo jestli by to alespoň chvíli ješte nevydrželo, takže jsem tím myslel vývojáře boincu jestli to neuspěchali.
Jinak díky za 5.3.1 a 4.531 už běží celou noc a v pohodě.
PS: po bližším průzkumu se mi přestává líbit manager 5 řady, ten 4 byl přehlednější.
Asi udělám downgrade

Jinak díky za 5.3.1 a 4.531 už běží celou noc a v pohodě.
PS: po bližším průzkumu se mi přestává líbit manager 5 řady, ten 4 byl přehlednější.
Asi udělám downgrade

-
Blackkarel
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Dlouho jsem přemýšlel kam napsat tento příspěvek, jestli do optimalizací, nebo spíš do výhod nové pětkové verze Boinc.
Berte to jako radu pro "lovce creditu".
Po nastavení zásoby na 10 dnů a zároveň použití optimalizace seti od truxe mě výkon (RAC) neustále roste.
Je pro to jen jedno vysvětlení - lidé kteří počítají bez optimalizace jsou vlastně bití tím, jak ostatní zrychlují čas výpočtu a jelikož rychlostí výpočtu odevzdají výsledek dříve jejich požadovaný kredit se i dříve zapíše a tím sníží celkový výsledný průměr. Pokud mám nastavenou větší zásobu (která opravdu odpovídá rychlosti výpočtu) pak odevzdávám výsledek až na poslední chvíly a tím nesnižuji průměr. (Tudíž beru více kreditu). Ať se každý zařídí jak chce, ale rozdíl který jsem během několika dní zjistil já je opravdu zajímavý.
Berte to jako radu pro "lovce creditu".
Po nastavení zásoby na 10 dnů a zároveň použití optimalizace seti od truxe mě výkon (RAC) neustále roste.
Je pro to jen jedno vysvětlení - lidé kteří počítají bez optimalizace jsou vlastně bití tím, jak ostatní zrychlují čas výpočtu a jelikož rychlostí výpočtu odevzdají výsledek dříve jejich požadovaný kredit se i dříve zapíše a tím sníží celkový výsledný průměr. Pokud mám nastavenou větší zásobu (která opravdu odpovídá rychlosti výpočtu) pak odevzdávám výsledek až na poslední chvíly a tím nesnižuji průměr. (Tudíž beru více kreditu). Ať se každý zařídí jak chce, ale rozdíl který jsem během několika dní zjistil já je opravdu zajímavý.
-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Duvody jsi popsal dobre, jenom bych doplnil jeste 2 dalsi.
Jelikoz odevzdavas vetsinou posledni, tak dostavas kredit hned. To na zacatku ovlivni rychlejsi nastup.
Druhym duvodem je, ze pri neustalem zrychlovani seti aplikace se umerne nezvysuje benchmark BOINC klienta. Tim padem si za stejnou jednotku vetsinou narokujes min kreditu nez ostatni. Tim, ze jednotku vracis jako posledni, tak uz neovlivnis dosazeny kredit.
Libor
Jelikoz odevzdavas vetsinou posledni, tak dostavas kredit hned. To na zacatku ovlivni rychlejsi nastup.
Druhym duvodem je, ze pri neustalem zrychlovani seti aplikace se umerne nezvysuje benchmark BOINC klienta. Tim padem si za stejnou jednotku vetsinou narokujes min kreditu nez ostatni. Tim, ze jednotku vracis jako posledni, tak uz neovlivnis dosazeny kredit.
Libor
Venku je 5.2.14 pro Win - pouze vyvojova verze. Opet se resi problem propojeni BOINC Manager vs. Client core.
Crunch3r udelal optimalizovanou verzi 5.2.13 - k dispozici zde
Crunch3r udelal optimalizovanou verzi 5.2.13 - k dispozici zde
reporting bug
tak jsem si říkal že je čas zase trochu si hrát tak jsem si stáhl 5.3.2 (po modemu ach jo), nainstaloval jsem a chodila ale ten benchmark nic moc. tak jsem použil truxovu 5.3.1 a ejhle zůstalo to stát na připojuji k localhost.
tak nevím co nesnáší co ale vypadá to že magor5.3.2 nemá rád truxovu 5.3.1
jestli máte někdo řešení prosím napište
tak jsem si říkal že je čas zase trochu si hrát tak jsem si stáhl 5.3.2 (po modemu ach jo), nainstaloval jsem a chodila ale ten benchmark nic moc. tak jsem použil truxovu 5.3.1 a ejhle zůstalo to stát na připojuji k localhost.
tak nevím co nesnáší co ale vypadá to že magor5.3.2 nemá rád truxovu 5.3.1
jestli máte někdo řešení prosím napište