BOINC 5.x - Optimalizace/modifikace

Nové verze klienta BOINC, BoincView a dalšího software

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Do toho odkazu se pripletla tecka na konci. Kdo klepne na odkaz, tak musi tu tecku umazat a odkaz zafunguje.
Pripadne to muze Trux zeditovat a tecku zrusit.
Libor
TomNoteb
Nováček

Příspěvek od TomNoteb »

nevím jestli jsem slepý,ale když kliknu na download,tak se jen reloadne ta samá stránka.CHtěl bych si stáhnout verzi pro win i lin.

první řádek psán v Linuxu,tato oprava ve Windows:Používám Firefox 1.5 a v Linuxu se mi nezobrazila nabídka na download a ve Windows jo.Tak nevím kde je chyba.

a tentořádek psán opět v Linuxu:tak se v Linuxu nerozbalí ani tlačítko changelog .Oprava: v linuxove verzi Firefoxu 1.5 nefunguje ani jeden odkaz na stránce http://boinc.truxoft.com/core-cal.htm

Ješyě upřesním:v windows verzi mi blbne celeé fórum,ale to asi nikoho nezajímalo,když jsem popisoval chybu v threadu tomu určeném a nikdo mi neodpověďěl.Dál už nebudu tento thread zatěžovat offtopicem.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

2 TomNoteb : asi Ti nefunguji v Linuxu scripty. Zkus si je povolit.
Libor
Naposledy upravil(a) vejpuste dne úte led 24, 2006 8:23 am, celkem upraveno 1 x.
TomNoteb
Nováček

Příspěvek od TomNoteb »

dík za přímé linky ke stažení.Myslíš tím java script?ten mám povolen.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Nic ve zlem, ale jak pisu na svych strankach, nepreju si aby se nikde na webu tyto prime linky objevovaly. Pak se stane, ze je nekdo objevi, zabookmarkuje a pripadne bude dal sirit. Lidi pak budou tahat zastarale soubory a nedostanou se ani k navodu. Pokud je potreba, zaslete si to navzajem pres SZ, ale prosim nepublikovat takto. Vzdy jen odkaz na hlavni stranku. Linky jsou ted ale viditelne i bez JavaScriptu, nikdo by tedy problem mit nemel. Takze prosim Vejpuste, kdyby's to tu radsi mohl smazat. Dik.

Jinak jsem vydal novou verzi - 5.3.12.tx38 s novym parametrem <work_buf_days>, ktery umoznuje nastavit jinou delku cache nez je delka periody kontaktovani scheduleru. To znamena, ze si muzete nastavit, ze klient bude kontaktovat scheduler treba 5x denne (tohle se dela v profilu na webu), ale zaroven v truxoft_prefs.xml muzete nastavit delku bufferu (cache) treba na deset dni. Vyhodu to ma hlavne u serveru s castymi vypadky, nebo u projektu s nedostatkem pracovnch jednotek - tam je to zatim tak, ze si bud nastavite velikou cache, ale pak lehce prosvihnete moment, kdy nejsou jednotky, nebo naopak date kratkou periodu na kontaktovani scheduleru, ale pak si sosnete jen par jednotek (nebo taky jen jednu), kdyz zrovna jsou. Timhle parametrem by to tedy melo byt vyreseno.

Nastaveni je zatim (jako u ostatnich mych parametru) jen globalni (nikoli pro kazdy projekt zvlast). Parametry pro projekty asi casem taky zavedu, ale bude s tim dost babracka, takze to zatim vpoustim.

Pozor: tuhle verzi jsem sam vubec netestoval, takze radsi opatrne. Je docela dobre mozne, ze je tam nejaky zly bug.
Naposledy upravil(a) trux dne úte led 24, 2006 1:24 pm, celkem upraveno 1 x.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

2 Trux. Uz je to pryc. Promin. SZ by byla opravdu lepsi.
Libor

PS: Chtel jsem vyzkouset casovy limit, tak jsem ho nastavil na 1 a popup okno. Okno vyskocilo, ale v logach je tohle :
24.1.2006 1:26:52|SETI@home|Maximum time exceeded! Current time = 0s Estimated time = 0s
24.1.2006 1:26:52|SETI@home|Suspending 24no04ab.5387.8433.467332.1.177_2
24.1.2006 1:28:14||Rescheduling CPU: application exited
24.1.2006 1:28:14|SETI@home|Computation for result 24no04ab.5387.8433.467332.1.177_2 finished
24.1.2006 1:28:14|SETI@home|Starting result 05oc03ab.24335.16784.228424.1.27_1 using setiathome version 418
24.1.2006 1:28:14|SETI@home|CC calibration: 26.98 >> 24.72 (time: 6835s >> 5222s / Gfpops: 1.77 >> 3.13)

Jednotka se mela pozastavit, ale dopocitala se. Lepsi nez kdyby se zahodila, ale myslel jsem, ze bude cekat co s ni udelam. Na druhou stranu nevim, jak je vyreseno kdyz pozastavenou jednotku pustim dal, tak jestli se za chvili zase zastavi pro prekroceny limit.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

vejpuste píše:2 Trux. Uz je to pryc. Promin. SZ by byla opravdu lepsi.
No problem. Dik.
vejpuste píše:... Jednotka se mela pozastavit, ale dopocitala se. Lepsi nez kdyby se zahodila, ale myslel jsem, ze bude cekat co s ni udelam. Na druhou stranu nevim, jak je vyreseno kdyz pozastavenou jednotku pustim dal, tak jestli se za chvili zase zastavi pro prekroceny limit.
Hmm, to je divne. Kterou verzi jsi zlousel? Jakou hodnotu jsi nastavil? Pokud ta hlaska prisla tesne pred koncem, tak je mozne, ze se dopocitala - ono to pozastaveni vetsinou prijde trochu se zpozdenim. Kdyz jsem to testoval, tak to fungovalo bez problemu a jednotka ze skutecne pozastavila. S tim znovuzpustenim mas ale pravdu. Ja to sice delal tak, ze jsem to omezeni zrusil potom rucne, ale melo by to jit automaticky. Bude to trochu slozitejsi, protoze budu s jednotkou muset ukladat i jeji stav a pocet zastaveni. To znamena zmenit strukturu souboru jednotky, nebo state xml souboru, do cehoz se mi moc nechtelo.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

2 Trux : Mam tu TX36. Schvalne jsem nastavil hranici 1, abych se relativne brzo dockal. asi to bylo opravdu tesne pred ukoncenim, protoze ted se mi jedna jednotka zastavila na 99.7% a zatim stoji.
Cekam, jestli se nerozbehne po dopocitani dalsi jednotky, ale vypada to dobre.
S tim znouspoustenim me jenom zajimal aktualni stav. Neber to jako nutnou funkcnost. Kdyz si to nekdo nastavi, tak si taky muze nastavit o chvili dyl a po restartu dopocitat. Neni to tak komplikovane, aby to stalo za tu praci s doprogramovavanim. Spis to nech, jak to je. Me to tak vyhovuje.
Libor

Edit : Nerozbehla se a kdyz jsem dal resume, tak se dopocitala. Proste uplne v klidku. Je mozne, ze kdyby ji do konce chybel vetsi kus, tak se znova stopne, ale muze dat pokracovat vickrat. Klidne to tak nech.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

vejpuste píše:2 Trux : Mam tu TX36. Schvalne jsem nastavil hranici 1, abych se relativne brzo dockal. asi to bylo opravdu tesne pred ukoncenim, protoze ted se mi jedna jednotka zastavila na 99.7% a zatim stoji.
Jo tak to se nedivim. U nastaveni 1 je ta sance, ze se to dopocita jeste pred stopnutim hodne vysoka. Spis si tam dej nastaveni 0.1 nebo 0.2 - tak aspon nemusis cekat dlouho, a k zastaveni urcite dojde (aspon doufam). Samozrejme tohle nastaveni míním jen na testovani. V praxi asi nema cenu jit pod 1.5 nebo spis ani pod 2.0.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

TX39

Příspěvek od LiborA »

2 Trux: zkusil jsem ztáhnout z Tvých stránek TX39, ale dostalo se mi pouze chybové hlášky o neexitenci souboru :cry:
Tak jsem si alespoň ztáhl TX38
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Ja vim. Nasel jsem tam problem s tou novou funkci delky cache, tak jsem ji zatim dal pryc. Myslel jsem, ze tam dat hned novou, ale pustil jsem se do vetsich zmen, tak to asi par dni potrva. Asi to teda radsi vyndam ze stranek uplne.
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

2trux: Jen návrh co se stránek týče: Máš tam veřejnou verzi, k tomu nějakou tu beta,... Hodilo by se v popisu parametrů mít od kterýho release sou použitelný.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Nevim co presne myslis. Pouzitelne jsou samozrejme vsechny, jinak bych je tam nedaval. Zmeny mezi jednotlivymi verzemi i pripadny bugy v nich jsou take vypsany, takze kazdy si musi vybrat podle toho, co je pro nej dulezite. Jinak samozrejme, doporucena je ta hlavni verze (soucasne tx36), ktera sice ma nejake drobne mouchy, a chybeji tam nektere novejsi zmeny, ale je celkem overena.

EDIT: jo, uz jsem to pochopil. Cetl jsem nejak moc rychle. U nekterych parametru verze zminena je. Jinak to samozrejme najdes v changelogu. Zkusim to tam davat konsistentne, ale problem je v tom, ze ze zacatku to casto nefunguje tak, jak ma, takze podivat se na ten changelog a buglist je asi stejne lepsi.
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Myslím jako třeba to, že v "Modifications & Configuration" je teď momentálně popisovanej parametr work_buf_days, kterej ovšem ani v tx36, ani tx37 nefunguje. Jasně, dá se to zjistit v readme po stažení archivu, nebo v changelogu, ale nejpohodlnějsí by bylo mít informaci o potřebný verzi uvedenou hned u každýho toho parametru. Jen poznámka, něco jako "require tx39"
Samozřejmě že to teď nebudeš dělat zpětně, to spíš do budoucna až případně vznikne další parametr...
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Nevim jestli se tu na to nekdo uz neptal ale je normalni ze mi kalibrace u LHC@Home snizuje CC?
Odpovědět