BOINC 5.x - Optimalizace/modifikace

Nové verze klienta BOINC, BoincView a dalšího software

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

2 gRis: Takovyma blbostma se vubec nezaobirej. Rychlejc Ti to pocitat nebude a celkove na tom nic nevydelas.
Radsi zkus zapojit nejaky dalsi pocitac, at uz u kamaradu nebo nekde jinde. Tim ziskas Ty, projekt i CNT vyrazne vic.
Libor
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Nejenom ja, ale hlavne TEAM :)
A lidi lanarim kde to jde, skoda ze se za sehnane nove cleny nedava treba podil z kreditu, urcite by jich to kupu pomihlo dostat do projektu.
VIRCom.cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VIRCom.cz »

Sorry, ale asi mas jinej pristup, nez vetsina z nas... presto budu mluvit za sebe.... nepocitam projekt, protoze bych lovil kredity, ktere jsou stejne jenom na paradu, ale pocitam, abych ja i muj komp byl uzitecnej... to jestli clovek zapoji 1, 2, nebo 20 pocitacu je vec vedlejsi... ja pocitam pro dobrej pocit... a pokud resis kredit, tak lidi, ktere lanaris, napis pod svuj login... spousta mych znamych do toho sla, kdyz jsem jim to nainstaloval, zalogoval je a oni jenom koukaj na sporic a statistiku sveho pocitace.... a hlavne to neber jako nejaky atak :wink:

a sorry za OT :lol:
Obrázek
...zivot a procesorovy cas plyne dal...
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Ale vsak jo, ja taky zacal pocitat pred letama jako nadsenec, kredity jsou i pro mne vedlejsi(proc bych jinak koncil s CPDN, kdyz i pres errory za to mam kupu kreditu). Ale samozrejme bych rad posunul team trochu vys a "zviditelnil republiku", nebo jak se to v "Poselstvi CNT" pise :D A pokud tobe jde jenom o tu uzitecnost, vsadim se ze i ty uz mas truxova kalibrujiciho klienta?
A pokud nekoho zlanarim, tak ho rovnou hodim jako jednotlivce do teamu a zasvetim ho, at z toho ma dobrej pocit, nepripada mi hezke takhle "parazitovat"(no offence).
VIRCom.cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VIRCom.cz »

Mno vetsina lidi na to nema cas... takze je pro ne jednodussi, kdyz se jim o to nekdo stara... a abych pravdu rekl, tak krome jednoho pc, pouzivam vsude original verzi... ;)
To co jsem psal bylo hlavne na
skoda ze se za sehnane nove cleny nedava treba podil z kreditu
.... k tomu nemam co vic dodat...

howg
Obrázek
...zivot a procesorovy cas plyne dal...
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Automatick zálohování

Příspěvek od LiborA »

Řeším takový drobný problém, spustil jsem výpočty na několika PC v práci, protože ale nemám ke všem těmto PC stálý přístup a počítám hlavně CPDN hodilo by se mi mít v klientovi funkci autmatického zálohování, třeba 1x denně. Stejně neprovozuji BOINC jako službu, takže by to snad šlo a hodně by mi to pomohlo. Slo by to tam doplnit? Nebo jsem jen láma a už to nějak jde provést?
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Re: Automatick zálohování

Příspěvek od Bubak »

LiborA píše:Řeším takový drobný problém, spustil jsem výpočty na několika PC v práci, protože ale nemám ke všem těmto PC stálý přístup a počítám hlavně CPDN hodilo by se mi mít v klientovi funkci autmatického zálohování, třeba 1x denně. Stejně neprovozuji BOINC jako službu, takže by to snad šlo a hodně by mi to pomohlo. Slo by to tam doplnit? Nebo jsem jen láma a už to nějak jde provést?
Co takghle si udelat jednoduchej batch neco jako

net stop boinc
zip .......
net start boinc

a spoustet to pres naplanovane ulohy?
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Automatick zálohování

Příspěvek od LiborA »

Bubak píše:Co takghle si udelat jednoduchej batch neco jako

net stop boinc
zip .......
net start boinc

a spoustet to pres naplanovane ulohy?
To s tou batchovou dávkou je dobrý nápad, protože spouštím boinc zástupcem v "po spuštění" upravil bych jen cíl na tu batchovou dávku, která by nejprve provedla zálohu a následně teprve spustila BOINC. Bohužel jsem batchovou dávku dělal naposledy před ... No už si ani nevzpomenu :o , takže to asi nedám dohromady a přivítal bych pomoc . V práci používáme standardně WinRAR, který command line podporuje.
Stejně by se mi ale víc líbila funkce přímo v BOINCu, který stejně po zkončení práce soubory zapakuje (alespoň u CPDN), takže potřebné "komponenty" jsou již standardně připraveny.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 LiborA

S bat davkou ti moc nepomuzu, ale jestli by to nekoho zajimalo, tak takhle to mam usmoleny v BASHi:

Kód: Vybrat vše

#!/bin/sh
service boinc stop
DIRECTORIES="/var/BOINC/projects/climateprediction.net /var/BOINC/projects/einstein.phys.uwm.edu"
BACKUPDIR=/home/backup
TAR=tar 
PARAMS="--verbose -cjf"
GZIP=-best
DOW=`date +%w`
$TAR $PARAMS $BACKUPDIR/BOINC-$DOW.tar.bz2 $DIRECTORIES >$BACKUPDIR/BOINCbackup.log
service boinc start
Mozna v tom aspon najdes inspiraci....

EDIT: Mam takovy dojem, ze "GZIP=-best" je pozustatek z drivejsiho pouziti jineho programu (gzip) a tady je bez ucinku.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Bubak píše:2 LiborA

S bat davkou ti moc nepomuzu, ale jestli by to nekoho zajimalo, tak takhle to mam usmoleny v BASHi:

Kód: Vybrat vše

#!/bin/sh
service boinc stop
DIRECTORIES="/var/BOINC/projects/climateprediction.net /var/BOINC/projects/einstein.phys.uwm.edu"
BACKUPDIR=/home/backup
TAR=tar 
PARAMS="--verbose -cjf"
GZIP=-best
DOW=`date +%w`
$TAR $PARAMS $BACKUPDIR/BOINC-$DOW.tar.bz2 $DIRECTORIES >$BACKUPDIR/BOINCbackup.log
service boinc start
Mozna v tom aspon najdes inspiraci....

EDIT: Mam takovy dojem, ze "GZIP=-best" je pozustatek z drivejsiho pouziti jineho programu (gzip) a tady je bez ucinku.
Tohle vypadá jako Linux, bohužel my v práci běžíme na widlích :(
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

LiborA píše:Tohle vypadá jako Linux, bohužel my v práci běžíme na widlích :(
Jo. Dal jsem to sem jen pro inspiraci. Asi to nebude potrebovat moc uprav, ale ja se nechci zabyvat odladovanim scriptu ve win cmd line, kdyz mam bash (+ par dalsich GNU programku) stejne nainstalovanej na vsech Win masinach....
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Na Linuxu mi bezi na 5 serverech Truxuv BOINC client version 5.3.12tx36.
Kalibrace, zalozni projekt, zpresnovani odhadu : vsechno funguje jak ma. Proste parada.
Libor
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

vejpuste píše:Na Linuxu mi bezi na 5 serverech Truxuv BOINC client version 5.3.12tx36.
Kalibrace, zalozni projekt, zpresnovani odhadu : vsechno funguje jak ma. Proste parada.
Libor
A kde to roste? Na truxovo strankach jsem nasel jen win verzi. To sis zkompiloval?
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Zanedlouho by to mohlo byt na Truxovo strankach. Funguje to zatim jenom s GLIBC_2.3
Libor
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Jo, je to tam: http://boinc.truxoft.com/core-cal.htm . Dik, Vejpuste!
Naposledy upravil(a) trux dne pon led 23, 2006 8:20 pm, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět