Tak mě napadlo, že se tady tohle vlastně moc neřeší a přitom je to docela zajímavé...
Kdysi, to už je dávno, jsem počítal SETI Classic. Pak jsem reinstaloval WIN98 a zapomněl jsem na to. Na dlouho. Až do 1.6..05. Tehdy jsem se vrátil z práce z jedné ne zrovna povedené schůze. Vlezu na zive.cz (nebo jinam

Už nevím..., že se odreaguji. Koukám, článek o SETI. Tak jsem se začetl a vzpomněl si, že jsem to vlastně taky počítal. Už mám novější stroj, tak proč nepokračovat? Na konci byla zmínka o stránce jakéhosi "BOINC". Na tom prý běží seti a dokonce je český tým. Má svůj web
http://www.boinc.cz. Tak jsem tam vlezl, koukám... a už jsem sosal boinc, tenkrát ještě verzi 4.43 a začal počítat SETI@Home pod křídly CNT. Jak čerstvě vyoraná myš jsem zíral na spořič...a také na to, že to je systém z Berkeley...Prakticky druhý den jsem se dozvěděl o optimalizacích a když jsem se nabažil spořiče, začal jsem je testovat. Postupně jsem zkoušel víc projektů, jak je vidět z podpisu. Teď jsem asi natrvalo zakotvil u Einsteina a LHC, pokud má jednotky.
Můj cíl je získat víc počítačů pod svá křídla, či přesvědčit další lidi k zapojení do BOiNC. Asi nejvíc jsem se o to pokusil, když jsem v našich obecních novinách zveřejnil článek o BOiNC. Jaký to mělo efekt netuším. Podle miniteamu Klánovice to vypadá, že nevalný, ale zkusil jsem to.
Jsem zvědav, jaké projekty se ještě objeví, co stávající a jak se projeví prorokovaný vznik distribovaného počítání od Google na úkor BOINCu.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.