Co Vás přivedlo k BOINC?

Diskuse týkající se boinc.cz

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Co Vás přivedlo k BOINC?

Příspěvek od Higgi »

Tak mě napadlo, že se tady tohle vlastně moc neřeší a přitom je to docela zajímavé...

Kdysi, to už je dávno, jsem počítal SETI Classic. Pak jsem reinstaloval WIN98 a zapomněl jsem na to. Na dlouho. Až do 1.6..05. Tehdy jsem se vrátil z práce z jedné ne zrovna povedené schůze. Vlezu na zive.cz (nebo jinam :?: Už nevím..., že se odreaguji. Koukám, článek o SETI. Tak jsem se začetl a vzpomněl si, že jsem to vlastně taky počítal. Už mám novější stroj, tak proč nepokračovat? Na konci byla zmínka o stránce jakéhosi "BOINC". Na tom prý běží seti a dokonce je český tým. Má svůj web http://www.boinc.cz. Tak jsem tam vlezl, koukám... a už jsem sosal boinc, tenkrát ještě verzi 4.43 a začal počítat SETI@Home pod křídly CNT. Jak čerstvě vyoraná myš jsem zíral na spořič...a také na to, že to je systém z Berkeley...Prakticky druhý den jsem se dozvěděl o optimalizacích a když jsem se nabažil spořiče, začal jsem je testovat. Postupně jsem zkoušel víc projektů, jak je vidět z podpisu. Teď jsem asi natrvalo zakotvil u Einsteina a LHC, pokud má jednotky.
Můj cíl je získat víc počítačů pod svá křídla, či přesvědčit další lidi k zapojení do BOiNC. Asi nejvíc jsem se o to pokusil, když jsem v našich obecních novinách zveřejnil článek o BOiNC. Jaký to mělo efekt netuším. Podle miniteamu Klánovice to vypadá, že nevalný, ale zkusil jsem to.
Jsem zvědav, jaké projekty se ještě objeví, co stávající a jak se projeví prorokovaný vznik distribovaného počítání od Google na úkor BOINCu.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Spořič (SETI classic) sem na CD PC-Worldu potkával docela pravidelně, pořád mě to tak nějak lákalo, k záhadám a ufonům sem měl docela blízko :smile:. Takže jakmile sem si dom vymodlil namísto modemu wi-fi, začal sem křoupat. Zřejmě už tou dobou začínalo betatestování BOINCu. Ještě nějakej čas potom, co se o BOINCu začali zmiňovat na stránkcáh classica sem odolával. Pak sem se asi nějak nudil či co, zkusil sem to, ale to bylo pořád ještě poměrně ranný stádium vývoje. Nevím co za verzi sem zkoušel, ale nechodilo mi to a dál sem počítal klasika. Opět uplynul nějakej čas, pro další test sem se rozhodl právě v době přechodu z 4.19 na 4.25. Tehdá už sem to rozchodil úspěšně no a tady sem :smile:
M1.LaN
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M1.LaN »

Parkrat jsem zahledl informace o seti, ale nejak jsem tomu nevenoval pozornost, az jednou jsem cetl stary computer, a precetl jsem si neco malo o seti, tehdy tam byl jeste SETi Classic, tak jsem se pripojil bylo to 13.08.05 pamatuju si tu chvili, jako by to bylo vcera :lol: a prakticky vzapeti jsem nasel uplne nahodou stranky http://www.boinc.cz, no tak jsem si je precetl, a zaujaly me svou rozsahlosti, tak jsem nevahal a pripojil se k CNT ... ale bohuzel prvnich par dni mel jako napotvoru vypadek seti, tak jsem zacal pocitat CPDN, a o optimalizacich jsem se dozvedel a par dni pozdeji, a tak zacalo testovani :) ktere vyneslo asi o polovinu lepsi bechmarky :) ale to jeste byla verze 4.43 :) no a od te doby jsem vystridal par ruznych projektu, ale zustal jsem verny CPDN 8)
...:::Člověk jako já je buď bohem, nebo ďáblem:::...
shafa

Příspěvek od shafa »

O seti jsem vedel prakticky od konce 90 let minuleho stoleti, nicmene mi to vyznamove stale nic nerika.
Pred necelym rokem jsem si chtel projet zobecnenou i specialni teorii relativity, abych si upresnil tvrzeni ze Einstein vpodstate popira gravitacni sily a nahrazuje je zakrivenym casoprostorem zpusobenym koncentraci hmotnosti na jednom miste.
No a zrejme tohle me privedlo az na boinc.cz/einstein@home.
reALTom
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reALTom »

Začátkem roku 2000 jsem se dozvěděl o projektu SETI od kamaráda, neměl jsem ale internet, tak jsem počítal na jeho účet, nosíval mi diskety :) . Vlastní účet na SETI jsem založil 28.1. 2003 a zapojil se do dejvova teamu Czech Republic - SETI X34 - Area 51. Hned jak začal BOINC, přešel jsem na něj, i když fungoval ještě spíše metodou pokus/omyl.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

V roce 2001 kamarád narazil na SETI a tak sem si 11.08.2001 založil účet (měsíc před 11. zářím....) a začal "počítat" na K6/233MHz :D Od té doby se to se mnou nějak táhne no. Když se mluvilo o příchodu platformy BOINC, někdo mi naznačil, že by bylo dobré si regnout doménu boinc.cz, mno a tak se v tom furt vezu :D
dejv
Jenycek
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jenycek »

Ja jsem se k SETI a posleze k BOINC dostal diky tomu, ze v televizi jednou davali film s J. Foster - Kontakt. Obsah filmu me zacal velice zajimat, tak jsem zacal hledat a nasel jsem SETI@home. V zari 2000 jsem zacal pocitat moje prvni WU. Tehdy na Celeronu 166 MMX s 16 MB RAM. Protoze jsem se chtel zacit podilet na nejakem vetsim vysledku tak jsem se po dvou letech pripojil k tymu My.Self a tam jsem zustal az do prazdnin roku 2005. To uz jsem pocital na Celeronu 1300 MHz s 512 RAM. V prosinci 2005 jsem se doslechl, ze SETI@home prechazeji pod BOINC. Tak jsem zacal patrat a ciste nahodou jsem nasel tyto stranky a registroval jsem se do projektu.
Blackhat
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackhat »

Kamos na to narazil kdesi v zacatcich,,typuju ze tak ten 99. Byl malinko z podnikatelsky rodiny, takze uz v ty dobe mel Dial-up, a mel v ty dobe uz nejaky MMX CPU. Ja v ty dobe nemel ani internet, ale ani vhodnej kompik. Mohl jsem mit tak P 120 MHz :) A tak pocital, a kdyz jsem videl ty casy v radu dnu/WU, tak jSem o to nejevil zajem, ale jakozto SCIFI fanda, jsem tomu fandil.
Leta bezeli, a ja pak nastoupil do prace, no a tak jsem na inet kavarne + na svym a sefovim stroji rozjel Seti classic. To mohlo bejt tak pul roku pred prechodem na BOINC. Prisel prechod, ale jelikoz BOINC nemel v ty dobe jednotky, a zlobil, tak me to znechutil, a dal jsem pocital classica a o boinc se nezajimal. Az asi po roce, jsem nemel co delat a sednul k tomu. No a ted uz jsem rok na boinc.cz tu :) Jinak, driv jsem pocital za hrusici.cz
Duha
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duha »

Já začal SETI klasika počítat od května 1999, data přes disketu z práce (dialup), už ani nevím co to bylo za PC konfiguraci, ale vím že to WU (dřív se tomu říkalo data chunk) počítalo cca 3 dni :)
Rampa
Expert
Expert

Příspěvek od Rampa »

SEX,DROGY,ROCKandROLL
Obrázek
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Koukám že se to zvrhlo spíše na téma co vás přivedlo k Seti@Home a né BOINC :lol:
Takže k Seti mě přivedl můj zájem o sci-fi a vesmír. Když jsem jednou takhle koukal na seriál Akta-x a Mulder tam jel vavštívit radioteleskop v Arecibu kde lezly z PC data o mimozemském signálu a nakonec tam i přiletělo UFO a navštívili ho mimozemšťani, hned jsem sedl k internetu a hledal jestli něco takového vůbec existuje.
Jaké bylo mé překvapení když jsem zjistil že ano a že se do toho hledání mohu zapojit i já. Registroval jsem se 19.7.2001.
Když jsem pak nalezl prográmek který převedl signál na audio, tak jsem z toho byl tak unešenej, že jsem pár dní chodil s diskmanem a poslouchal a poslouchal.

Pár dalších dat uvedu jen tak pro doplnění 16.10.2003 jsem založil tým Hrusice CZ který nakonec dle poslední aktualizace a smazání podvádějících ukončil svou činnost jako nejlepší Český tým na 76 místě na světě.
http://setiathome2.ssl.berkeley.edu/sta ... ype_0.html

11.1.2004 jsem založil tým Hrusice CZ na testovacím provozu BOINC kde jsme byli na 17 místě

22.6.2004 Hned při ostrém startu BOINC jsem se já a celý náš tým do něj vrhnul
17.8.2004 Podařilo se spojit tým Hrusice CZ s dejvidkovým Area 51 a vznikl tým CNT

No a v něm jsme nyní a docela nám to jde :lol:

Když tak nad tím uvažuji, vrhnu se na sepsání historie týmu a doufám že mě s tím pomůže i pár údaji (hlavně o týmu Area 51) dejvidek, protože všechno si opravdu už nepamatuji a některá data také chybí.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Kajulka2
Nováček

Příspěvek od Kajulka2 »

K BOINCu mě přivedl v srpnu 2005 kamarád. V tý době byl v systému sám s jedním kompem, dneska máme v týmy T.Ruffy a spol. celkem 16 strojů víceméně nonstop v provozu, počítáme SETI, Predictora, Climu a Rosettu. Pořadí v CNT je sice hezká věc, ale snad ten strojový čas kvěnovaný BOINCu bude hlavně k něčemu užitečnej.
Honza

Příspěvek od Honza »

Kajulka2 píše:Poøadí v CNT je sice hezká vìc, ale snad ten strojový èas kvìnovaný BOINCu bude hlavnì k nìèemu užiteènej.
To je mi sympaticky pristup :wink:
VIRCom.cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VIRCom.cz »

Kdysi jsem pocital Seti.... nekdy koncem roku 99... potom jsem nejak z toho vypadnul, preslo se na boinc, kterej mi byl nesympatickej, takze jsem nepocital.... a az nedavnojsem si rekl, ze ta moje ludra doma stejne bezi porad, tak at dela neco uzitecnyho... k tomu jsem pripojil i nase pocitace ve firme, par znamych a nakonec zapojil i svuj notebook, kterej mi lezi v pokoji a bezi nonstop.... takze tak... 8)
Obrázek
...zivot a procesorovy cas plyne dal...
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

Honza píše:
Kajulka2 píše:Pořadí v CNT je sice hezká věc, ale snad ten strojový čas kvěnovaný BOINCu bude hlavně k něčemu užitečnej.
To je mi sympaticky pristup :wink:
Tak se snažím BOiNC prezentovat. Když už komp běží, tak elektriku stejně žere, tak ať se aspoň za ty peníze udělá něco užitečného pro všechny, ne jen pro ČEZ, jenž si namastí kapsu.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Odpovědět