BOINC 5.x - Optimalizace/modifikace
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
2 Rampa: kompilator je nastaven spravne, ale nemohu vyloucit, ze jsem se pri nahravani souboru prehmatl a dal do adresare p3_sse spatnou verzi. Soupnul jsem to tam pro jistotu znovu.
Naposledy upravil(a) trux dne úte pro 20, 2005 12:57 am, celkem upraveno 3 x.
Konecne jsem se dostal k tomu vyzkouset novy truxuv vytvor.trux píše:Zkompiloval jsem novou optimalizovanou verzi - zase nejnovejsi vyvojarksou - tentoktrat 5.3.2. Krome puvodnich uprav (konfigurovatelny RPC port + return_results_immediately), jsme pridal jeste dalsi zmeny...
Upgradnul jsem na BOINC 532 a k tomu dal optimalizaci. Zatim chodi. Chodi i nova funkce set_cpu_affinity, ze kterou truxovi dekuji. Je to opravdu sikovna vec...ackoli zatim nevim, kolik se to projevi na vykonu.
Predpokladam, ze hlasky typu (viz dole) jsou novinkou BOINC 5.3.x
19/12/2005 17:10:01||Rescheduling CPU: Resuming activities
19/12/2005 17:10:49||Rescheduling CPU: files downloaded
Jedná se jen o jinou formulaci hlášek, který sou v magorovi už odnepaměti. Určitě něco podobnýho bylo už v první pětce, možná ještě i ke konci čtyřkový verze:Honza píše:Predpokladam, ze hlasky typu (viz dole) jsou novinkou BOINC 5.3.x
18.12.2005 12:07:53||request_reschedule_cpus: Resuming activities
18.12.2005 12:15:09||request_reschedule_cpus: files downloaded
18.12.2005 12:31:22||request_reschedule_cpus: process exited
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Pentium D ma SSE3, takze jsem pouzil nejvyssi dostupnou - SSE2.Rampa píše:2honza ne myslel jsem verzi pro sse èi sse2 èi co?
K set_cpu_affinity: v soucasnosti to bude pouzitelne pouze tehdy, pokud jedete pouze jeden projekt. Pri prepinani projektu, resp. samotnych WUs ci jeste lepe jejich aplikaci se affinita nemeni, takze klidne pak jedou dve aplikace na CPU 30 a druhe jadro se flaka
EDIT: Statistics tab v 5.3.x uz neni takovy maglajz, tako drive - pokud jste meli nejaky projekt zapojen dele. Casova osa - 238 dni a prekryvajici se cisla vedle byla nahrazena smysluplnou casovou osou s realnym datumem a primerenosti poctu popisu obou os.
Naposledy upravil(a) Honza dne úte pro 20, 2005 12:26 am, celkem upraveno 1 x.
2 Honza - jo, pokud nepouzivas dve ruzne instance BOINCu, tak by to by melo fungovat taky, a popravde receno jsem si myslel, ze to funguje. Normalne se ID procesoru uklada do pameti a pri kazdem spusteni (nebo prepnuti) noveho procesu se kotroluje, ktere procesy jsou jeste v behu. Novy proces se pak strci na CPU, kde nic nebezi. Trochu me udivuje, ze to nefunguje se dvema ruznymi projekty, protoze by v tom nemel byt zadny rozdil.
EDIT: videl jsi to na vlastni oci, nebo to byl jen teoreticky predpoklad?
EDIT: videl jsi to na vlastni oci, nebo to byl jen teoreticky predpoklad?