Tady je o tom fórum:
PC Tuning :: Obsah fóra PC Tuning -> Paměti :: Zobrazit téma - Dual Chanel 256+256+512
Sorry, že nedávám přímý link, ale s mým heslem do fóra by stejně nefungoval.
Tady je výcuc:
a ako ze preco by to nemohlo behat v DUAL ? je to aj v maunaly
3sloty 1xoranzovy 2xfialove
oranzovy 512 fialoveve po 256
potom keci o tom ako to ma byt zapojene ako dual.
Pri starte PC pise BUAL mode enabled.
a vo win deto
v testoch to da zo zapnutym dual o 300bodov viac na mojej zostave
tie dva rovnake sloty je jeden kanal a ten farebny je druhy kanal
teda tie dve 256 su ako jedna 512 + druha 512
dva dual 512MB
vsetky softy tvrdia ze to ide dual
a ked pustim testy tak to da o nieso viac ako ked v biose vypnem DUAL.
PS: a pre mudrlantov preco by nemohol byt dual 256+256 a jedna 512
ked su dosky aj zo styrmi slotmi a tam bezi dual napr 512+512+512+512
jasne ze ti ide DUAL. Ved rozmyslajte oranzovy slot reprezentuje 1 kanal a fialove druhy. Ak ma tri ramky, teda 512mb na jednom kanali a 256+256 na druhom kanaly tak dual ch. moze predsa fungovat. S ramkou 512mb pracuje jeden kanal a pri 256mb sa zas pristupuje vzdy len na jednu ramku naraz. Teda najprv sa plni jedna ramka a az potom druha. Teda ak by ste chceli nahrat do ram 512MB dat, tak sa nahra 256mb do 512mb ramky a 256mb do prvej z tych dvoch
ramiek, pri dalsom nahravani dat by sa plnila 512ka a zacala plnit druha ramka
Je to ten isty princip ako ked zapojis 4 ramky do DCH. Teda princip toho, len akoby ste este aj tu 512ku rozbili na dve 256ky. Takze neznamena ze dual kanal = 2 ramky na jeden kanal mozu byt pripojene aj dve ramky spravajuce sa ako jedna (teda ako dve ramky bez dual ch.) a na druhom kanaly to iste. A vo vysledku sa pracuje s dvoma kanalmi naraz, cize Dual channel
alespon nekdo kdo se tomu rozumi se tu najde a pak dava rady samozrejmne ze to jede dual nekdo ti to tady ihezky rozepsal aty co tvrdi ze to neni mozny by si nejdriv mneli ujasnit jestli o dane problematice neco vedi a pak tlapat nesmysli totizot sluvko dual nespecifikuje dve pameti ale dva radice pameti(neboli dva kanali)jak to tady hezky rozepsal kolega predemnou:)
Mě odpověděli:
mno tady se jedna konkretne o desku se socketem A a ty maji jen tri sloty pro pametove moduly pro jeden kanal 2 a pro druhy 1 ty mas P4 poku se jedna o sestavu vtvem popisu a tudiz tam mas asi sloty 4 tzn. 2 pro jeden kanal a 2 pro 2. jelikoz teda presne nevim jak to funguje u pentii bych ti radeji doporucil jeste dokoupit 2*256 kuli kompatibilite nejlip stejny nebo nejlepsi reseni je prodej ty pameti co mas a kup si rovnou dve stejny 512
a kdyz teda bys to chtel provozovat tak jak rikas tak jeste si musis dat bacha na to kterou pamet kam strcis (nejspis asi 2 256 do stejny barvi a 512 do barvi jiny tak by to jit mnelo podotykam ma prakticka skusenost je ohranicena na socket A)
Nevíte jak je to u Asus P4P800-E Deluxe (PE865)?