BOINC - ORSA/Orbit

Diskuse k ostatním BOINC projektům (beta, alpha verze atp.)

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
® Radim ... ®
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ® Radim ... ® »

Existuje nejaky emulator Linuxu pro windows ? Rad bych zkusil neco spocitat :wink:
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Emulator bych moc nedoporucoval. Samozrejme existuji (napr. CygWin), ale spis si nainstaluj Linux k Windows. To neni zadny velky problem, pri bootovani se te to zepta, co chces spustit. Jina moznost je bootovat z diskety nebo jineho prenosneho media. Mel jsem takto kompletni SETI Classic cruncher na jedne diskete - dalo se to spustit na jakemkoli pocitaci s disketovou jednotkou, ani nemusel mit disk. Navic to cele bezelo na RAM disku. Ta instalace Linuxu jako dual-boot nebo na vymennem disku je ale nejjednodussi. Na bootovacim USB klici by to taky urcite slo nainstalovat, ale ne kazdy pocitac umi bootovat z USB klice.
slavko.sk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slavko.sk »

Tu su blilzsie udaje v tomto prispevku. Sorry, nechce sa mi to cele znova pisat, do druhej rano som setupoval prostredie na skompilovanie Windows verzie. HP-UX uz mam, testovaci WU tiez, mozem to ladit a testovat offline.
Honza píše:Ano, zitra mohou byt ty udaje neaktualni, ale presto by to mohlo lidi zajimat.
BURP je projekt narocny na pamet i traffic (z hlediska provozovani) a to autor asi podcenil a ted shani penouze.
Lattice je uspany, protoze jsou proste prazdniny. Tezko rici, jestli se rozjede. Alife se uz asi nerozjede.

Hodnotit uspechy Orbit je znacne predcasne...ale souhlasim s tim, ze je to uzitecny projekt. Pro mne urcite uzitecnejsi a realnejsi nez SETI. Ale to je jina debata....
Honza

Příspěvek od Honza »

slavko.sk píše:Tu su blilzsie udaje v tomto prispevku. Sorry, nechce sa mi to cele znova pisat, do druhej rano som setupoval prostredie na skompilovanie Windows verzie. HP-UX uz mam, testovaci WU tiez, mozem to ladit a testovat offline.
Diky za odkaz, diskuzi jsem si precetl. Pokud mam cas, ctu i primo fora danych projektu - na Orbit si vetsinou cas najdu.
Uz kdyz jsem zkousel ORSA for Wndows (non-BOINC versoin), bylo mi jasne, ze je to uzitecny projekt s konkretni aplikaci (obdobne jako CPDN) a ze bude patrit mezi oblibene (cim se SETI posune opet o dalsi pricku dolu :lol: )

Se tesim na Win aplikaci. Az bude, tak bude - masinu pripojenou mam, nema smysl na to zbytecne chvatat.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Myslím si že zrovna u tohoto projektu by se hodilo to pozvolné uvolňování limitu počtu uživatelů jako u LHC. Jinak dojde k jeho zahlcení a nebudou stíhat ani dělat WU.
Také si myslím že o tento projekt bude velký zájem, osobně mu uvolním část svého výkonu :wink:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

forest píše:Myslím si že zrovna u tohoto projektu by se hodilo to pozvolné uvolňování limitu počtu uživatelů jako u LHC. Jinak dojde k jeho zahlcení a nebudou stíhat ani dělat WU.
Také si myslím že o tento projekt bude velký zájem, osobně mu uvolním část svého výkonu :wink:
Já taky.Účet mám vytvořen už hodně dlouho.Ale čekám na win32 aplikaci,linux kvůli tomu instalovat nechci.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

® Radim ... ®
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Honza píše: .... (cim se SETI posune opet o dalsi pricku dolu :lol: )
Zas tak cerne se Seti bych to nevidel. Seti uz ma svy skalni priznivce, spis Orsa muze prilakat nove potencialni poctare :wink:
Ale aby ses Honzo nedivil, to spis Climka, tam bych videl vetsi odliv poctaru diky Orsa :Honza_naughty
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

® Radim ... ® píše:Existuje nejaky emulator Linuxu pro windows ? Rad bych zkusil neco spocitat :wink:

Příspěvek od Honza »

@ Radim - mluvil jsem o svych preferencich, ne obecne. V kazdem projektu jsou skalni priznicvi, kteri drzi komunitu atp. coz je v poradku.
Urcite uz jsme nad problemem prelivu lidi pri novem projektu diskutovali - snad v pripade LHC.
Honza

Příspěvek od Honza »

Mate nejake novinky o tomto svym zamerenim velmi realnem a uziticnem projektu?
Obavam se, ze to tak trochu usnulo...snad ne na dlouho.
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

Na home page Orbitu se v News objevily nějaké nové zprávy, ale protože English moc neovládám :? tak jsem z toho moc nepochytil. Ale myslím že tam bylo něco o tom že už brzo bude aplikace i pro Win a Mac. Prosím kdo z vás umí dobře anglicky, juknětě na to a dejte sem info (výcuc) v češtině. tenhle projekt mě zajímá a hned do něj půjdu jak pojede i pro Win. :P
Kapros
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kapros »

V minulém měsíci se z různých důvodů nepracovalo na Orbit@home, ale některé důležité výsledky byly dosaženy. Spousta důležitých vylepšení na Orbit jsou výsledkem spolupráce s vědci z Pan-STARRS.
Orbit jede (testuje) zatím jenom pod Linuxem. Klienti pod WIN a Mac budou uvolněni (někdy v 2006. možná i dříve) a to až v případě, že klient pod Linuxem bude považován za dostatečně stabilní. Všichni klienti budou uvolněni a testováni v alfa fázi. Alfa fáze by měla odstranit všechny důležité bugy ještě před náběhem na beta provoz.

Tak jsem to pochopil. Jinak mě opravte :Honza_think
® Radim ... ®
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

A ja jsem se tak do Vanoc moc tesil :cry: Ale do dvou mesicu bych chtel uz vyzkusit Linuxik :roll:
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

Taky je nato tesim, uz aby konecne pustili aplikace pro Win. :) :)
Obrázek
Obrázek
JVc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od JVc »

Vytvareni novych uctu je ale stale zakazano :cry:
Kdo hleda, najde... ||| PC Gygabite 8I945PL-G Pentium D 805 2.66GHz - Bus Speed 533MHz - 2x512MB Dual DDRII 533MHz
Obrázek
Odpovědět