Emulator bych moc nedoporucoval. Samozrejme existuji (napr. CygWin), ale spis si nainstaluj Linux k Windows. To neni zadny velky problem, pri bootovani se te to zepta, co chces spustit. Jina moznost je bootovat z diskety nebo jineho prenosneho media. Mel jsem takto kompletni SETI Classic cruncher na jedne diskete - dalo se to spustit na jakemkoli pocitaci s disketovou jednotkou, ani nemusel mit disk. Navic to cele bezelo na RAM disku. Ta instalace Linuxu jako dual-boot nebo na vymennem disku je ale nejjednodussi. Na bootovacim USB klici by to taky urcite slo nainstalovat, ale ne kazdy pocitac umi bootovat z USB klice.
Tu su blilzsie udaje v tomto prispevku. Sorry, nechce sa mi to cele znova pisat, do druhej rano som setupoval prostredie na skompilovanie Windows verzie. HP-UX uz mam, testovaci WU tiez, mozem to ladit a testovat offline.
Honza píše:Ano, zitra mohou byt ty udaje neaktualni, ale presto by to mohlo lidi zajimat.
BURP je projekt narocny na pamet i traffic (z hlediska provozovani) a to autor asi podcenil a ted shani penouze.
Lattice je uspany, protoze jsou proste prazdniny. Tezko rici, jestli se rozjede. Alife se uz asi nerozjede.
Hodnotit uspechy Orbit je znacne predcasne...ale souhlasim s tim, ze je to uzitecny projekt. Pro mne urcite uzitecnejsi a realnejsi nez SETI. Ale to je jina debata....
slavko.sk píše:Tu su blilzsie udaje v tomto prispevku. Sorry, nechce sa mi to cele znova pisat, do druhej rano som setupoval prostredie na skompilovanie Windows verzie. HP-UX uz mam, testovaci WU tiez, mozem to ladit a testovat offline.
Diky za odkaz, diskuzi jsem si precetl. Pokud mam cas, ctu i primo fora danych projektu - na Orbit si vetsinou cas najdu.
Uz kdyz jsem zkousel ORSA for Wndows (non-BOINC versoin), bylo mi jasne, ze je to uzitecny projekt s konkretni aplikaci (obdobne jako CPDN) a ze bude patrit mezi oblibene (cim se SETI posune opet o dalsi pricku dolu )
Se tesim na Win aplikaci. Az bude, tak bude - masinu pripojenou mam, nema smysl na to zbytecne chvatat.
Myslím si že zrovna u tohoto projektu by se hodilo to pozvolné uvolňování limitu počtu uživatelů jako u LHC. Jinak dojde k jeho zahlcení a nebudou stíhat ani dělat WU.
Také si myslím že o tento projekt bude velký zájem, osobně mu uvolním část svého výkonu
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
forest píše:Myslím si že zrovna u tohoto projektu by se hodilo to pozvolné uvolňování limitu počtu uživatelů jako u LHC. Jinak dojde k jeho zahlcení a nebudou stíhat ani dělat WU.
Také si myslím že o tento projekt bude velký zájem, osobně mu uvolním část svého výkonu
Já taky.Účet mám vytvořen už hodně dlouho.Ale čekám na win32 aplikaci,linux kvůli tomu instalovat nechci.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.
Honza píše: .... (cim se SETI posune opet o dalsi pricku dolu )
Zas tak cerne se Seti bych to nevidel. Seti uz ma svy skalni priznivce, spis Orsa muze prilakat nove potencialni poctare
Ale aby ses Honzo nedivil, to spis Climka, tam bych videl vetsi odliv poctaru diky Orsa
Na home page Orbitu se v News objevily nějaké nové zprávy, ale protože English moc neovládám tak jsem z toho moc nepochytil. Ale myslím že tam bylo něco o tom že už brzo bude aplikace i pro Win a Mac. Prosím kdo z vás umí dobře anglicky, juknětě na to a dejte sem info (výcuc) v češtině. tenhle projekt mě zajímá a hned do něj půjdu jak pojede i pro Win.
V minulém měsíci se z různých důvodů nepracovalo na Orbit@home, ale některé důležité výsledky byly dosaženy. Spousta důležitých vylepšení na Orbit jsou výsledkem spolupráce s vědci z Pan-STARRS.
Orbit jede (testuje) zatím jenom pod Linuxem. Klienti pod WIN a Mac budou uvolněni (někdy v 2006. možná i dříve) a to až v případě, že klient pod Linuxem bude považován za dostatečně stabilní. Všichni klienti budou uvolněni a testováni v alfa fázi. Alfa fáze by měla odstranit všechny důležité bugy ještě před náběhem na beta provoz.