Článek o BOINC

Diskuse týkající se boinc.cz

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

To házení do schránek jsem myslel jen jako lepší variantu, než to lepení, to je dokonce trestný :lol:

Jinak pár redakcí jsem již kontaktoval a momentálně čekám na ohlasy :wink:
Naposledy upravil(a) forest dne stř čer 22, 2005 6:13 am, celkem upraveno 1 x.
Bugi
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bugi »

Já to vylepování myslel nadneseně. Můžu to například pověsit na pár nástěnek etc.
Jsem členem CNT. Kdo je víc?
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

To v co jsem včera doufal že vyjde, se nakonec potvrdilo a máme první odkaz na tento souhrnný článek o BOINC.
Jedna z redakcí, kde jsem tento článek nabízel byla redakce časopisu 21.století (který mám náhodou i předplacený) a právě tam jsem sklidil první úspěch!
Narazil jsem na moc ochotnou redaktorku, která se ihned po přečtení článku pro BOINC nadchla a dokonce se pokusí protlačit BOINC na PC u nich v redakci.
Článek bohužel prý nemohou vydat přímo v časopise, proto že před třemi měsíci vydali článek o World Community Grid a distribuovaných výpočtech a tak by to bylo prý moc brzo na podobné téma, ale i jí samotné to bylo líto, proto že se jí článek opravdu moc líbil.

Jediné co pro nás tedy mohla udělat, je umístění zkráceného textu do novinek přímo na jejich web http://www.21stoleti.cz/ a to dnes v 6:00 ráno.
Text je sice hodně zkrácený, ale pod něj jsem umístil odkaz na kompletní článek na našem webu a jak tak na ty novinky koukám, tak asi týden by to na té úvodní stránce mohlo být.
Naposledy upravil(a) forest dne pon črc 25, 2005 7:17 am, celkem upraveno 1 x.
'bosh
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od 'bosh »

forest píše:... ale i jí samotné to bylo líto, proto že se jí èlánek opravdu moc líbil.

Jediné co pro nás tedy mohla udìlat, je umístìní zkráceného textu do novinek pøímo na jejich web http://www.21stoleti.cz/ a to dnes v 6:00 ráno.
Congratulations, well done!
Honza

Příspěvek od Honza »

super, tak to tam nakonec dali :Honza_clap
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Článek o BOINC

Příspěvek od Higgi »

Další článek bude v Klánovickém Zpravodaji 7-8/2005.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Bugi
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bugi »

2 Forest: mám kontakt na web, kterej by měl zájem o Tvůj článek o BOINC. On teda teprve vzniká, ale je (bude) přidruženej k webu pro chlapy. Můžou ho vydat? Jo a webmastr má nízkonákladnový tiskařství v Brně. Prý by to chtělo zkrácenou verzi.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Není problém, pokud to budou chtít nějak upravit či zkrátit, tak stačí napsat požadavky a já to upravím.
Nerad bych ovšem aby to zkracoval a upravoval někdo kdo o BOINC toho moc neví a udělal z toho něco co by nemělo hlavu a patu :wink:

Nebo to můžeš upravit ty sám, myslím si že pro to jsi také docela kompetentní :wink:
Naposledy upravil(a) forest dne pon črc 25, 2005 12:23 pm, celkem upraveno 1 x.
Bugi
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bugi »

Bylo mi řečeno, že ten článek je pro lidi, které to zajímá, ale že člověk, který to nezná, si to nepřečte, protože je to moc dlouhý. Na tom něco bude. A do zkracování sa mi veru moc nechce. Přece jen to není moje práce.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Psal jsem to právě pro lidi co BOINC a prakticky žádný DC projekty neznají a proto je to asi i tak dlouhý aby to všichni pochopili.
Jaká je jechich představa?
Předpokládám že pokud by se to proškrtalo víc jak o 1/3 už by to bylo dost o ničem :?
Naposledy upravil(a) forest dne pon črc 25, 2005 1:56 pm, celkem upraveno 1 x.
Bugi
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bugi »

Možná to bude tím, že je to v takovým docela úzkým sloupci a navíc to nabobtnalo těma obrázkama. Ty se z toho můžou (až na loga) vytáhnout. Nejsou rozhodující pro text. Když to bude na šířku celý obrazovky, tak to zase tak dlouhý není. A máš tam chybu. V Mýtu č. 2 máš uvedeny jednotky Kb. Správně má být kB. Nebo se snad mýlím? Další omyl je tohle:
zakladatelé dvou z největších týmů na Seti@Home u nás (Hrusice CZ a Area 51)...
Viz Dejvidkova reakce na můj dotaz:
2Bugi: Tým CNT vznikl sloučením týmu Hrusic a týmu Czech Republic - boinc.cz Team. Lidi se přesunuli vždy do silnějšího týmu, takže slabší zůstal a v něm lidé, kteří někdy projekt nahodili, ale pak už změnu nepodchitili.
Nikdo síly neštěpí, boinc.cz tým za měsíc "získal" cca 400 kreditů, mno to je tragédie. Na rovinu - psal sem lidem z týmu asi 3x, že se mají přehodit do jiného, to samé udělal forest, pokud někomu ale jede boinc setrvačností, tak tam bude přibejvat kredit pořád.
dejv
Pravopisná chyba:
Jak si vede Česká republika?
Je až z podivem jak dobře si ve...
Je divný, že si toho nikdo nevšiml.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

2Bugi: Těch chyb tam bylo víc, něco se opravil. Jenže je to psaný ve wordu a to je pak v notepadu hrůza v tom něco hledat :-/
Pokus o co nejkratší článek může být i na škodu, koho to nezajímá, nezaujme ho asi 5 řádek, natož 50.....s tím, že po 50 řádkách vyvstanou další otázky..... a odpovědi...
dejv
Bugi
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bugi »

To jo. Vždyť jsem psal, že asi nejlepší bude vyhodit ty obrázky a roztáhnout to na celou šířku monitoru. Pak už to tak dlouhý nebude. Navíc si většina lidí přečte začátek a když je to bude zajímat, tak se vrhnou i na projekty. Ale ty chyby, co jsem je citoval, by fakt chtělo opravit. A že zrovna Forest neví, s kým slučoval Hrušice? :shock:
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Ty dvě chyby už jsem opravil, o dalších co v článku byly po uvedení na web nic nevím, ale nevylučuji to. I když článek před tím uvedením četlo pár lidí, i tak se v tak dlouhém textu mohou vyskytnout, není to nic ojedinělého :wink:

S tím slučováním nechápu čemu nerozumíš.
Tu citaci co jsi uvedl je správná, ale bylo by ji třeba doplnit o to, že dejvídekův původní tým s názvem Czech Republic - boinc.cz Team byl na Seti/Clasik tým ,, Czech Republic - SETI X34 - Area 51,, dávno před tím než byl BOINC či jeho Beta testování a to sloučení se začalo domlouvat již právě při přechodu na BOINC kam nás všechny projekt Seti/Boinc automaticky přesunul.
Náš tým tam chvilku dále pokračoval jako Hrusice CZ a dejvídek název týmu přejmenoval.

Takže se skutečně spojily dva z největších týmu ze Seti/Clasik, ikdyž né zcela největší aby pokračovali společně na BOINC.

Zde jsou k náhledu naše oba Seti/Clasik týmy:
http://setiathome2.ssl.berkeley.edu/sta ... 70148.html
http://setiathome2.ssl.berkeley.edu/sta ... 21443.html

To co zbylo z původních týmů Hrusice CZ na BOINC jsem přejmenoval na ,, tým bude zrušen,, a aby bylo každému jasné proč a aby se již další lidi do něho neregistrovali, tak jsem to vysvětlil i v popisech týmů.

Ty zbytky obou týmu vznikly jak bylo popsáno. Prakticky na každém z tehdy existujících projektů zůstal tým s menším Creditem a ten se přesunul do toho většího.
Naposledy upravil(a) forest dne pon črc 25, 2005 7:42 pm, celkem upraveno 1 x.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Nevim co se pořád máte potřebu rejpat v zombie SETI classik.... je snad jedno co se s kým slučovalo, co do koho a co zbylo.... vnikl CNT a to tu snad jde ne? Kdo neví co je to BOINC, ten tuplem neví co to byly předchozí týmy, jen zase budou otázky typu; Jak se zapojím do toho SETI? Mám klienta 3.08 .... atd.
A jestli někoho strašně moc zajímá, kterej tým byl zrušenej a ponechán osudu a kterej byl "nástupnickym" nechť si to na boincsynergy dohledá. Osobně to beru tak, že bylo nějaké SETI, tlustá čára a jede se na novo a vše co je okolo,CNT,další projekty, atd.
dejv
2Bugi: Pokud na ten článek koukáš v Opeře, tak se ti zdá opravdu dlouhý, důvodem je že Opera si jaksi nerozumí s "html" z Wordu. FF i IE (aby ne) to přelouskají dobře. Článek je tedy v Opeře skoro 2x tak dlouhý (opticky).
Odpovědět