Tuhnutí BOINCu při připojení k netu

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Tuhnutí BOINCu při připojení k netu

Příspěvek od Necroman »

Uz delsi dobu se potykam s problemem, ktery se poprve objevil u BOINCu 4.45. Pokud mam zaskrtnuto "Zakazat pristup BOINC k siti", spustim BOINC (ktery dosud nebezi) a jsem v ten okamzik priojen k internetu, tak boincmgr vytuhne a jde jen vypnout, boinc bezi a aktualni vypocet take. Pokud vypnu zatuhleho boincmgr a opet zapnu Boinc Manager, tak boincmgr je opet zatuhly a boinc i vypocet stale bezi.
Pokud jsem ale odpojen od internetu, tak vse beha v pohode.
A pokud pri pripojeni k netu spustim Boinc Manager s povolenym pristupem k siti, tak taky vse bezi v pohode.
Jedina moznost v tech problemovych pripadech byla ta, odpojit se od netu, vypnout boincmgr zapnout BoincManagera (jsem offline-vse nabehne v pohode) a pripojit se.
Setkal jste se s tim taky nekdo? Nevite, co s tim ? Diky
Honza

Příspěvek od Honza »

Jeste jsem se s tim nesetkal. Urcite jsem pustil BOINC Managera bez pripojeni k siti (a tedy i internetu), za chodu ruzne LAN kabel pripojoval a zase odpojoval - testovaci pocitac momentalne bez monitoru a klavesnice a tak ho obcas pripojim, odeslu trickle a podivam se na nej BOINCView. Vse bez problemu.
Spise bych to videl na problem antiviru nebo firewallu. Mozna proxy? Jak to pripojujes?
Honza

Příspěvek od Honza »

Tak co - zjistil jsi cim to bylo?
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

Nezjistil, jen pro info pouzivam WinXP SP2, Zone Alarm, NOD32, Connection Meter a pripojeni ADSL 256/64 od Tiscali (asi dva tydny :) ) . Mozna uz mam reseni, jak na to, proste necham porad povolen pristup k netu... ted, kdyz uz nemam vytacene spojeni je to vicemene jedno :wink: .
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

Typoval bych to na problem Zone Alarm; jinak Connection Meter uz je zbytecnej, ne?
Win XP SP2 a NOD pouzivam v pohode, Firewall mam ale HW na ADSL modemu, navic pres dva switche.
Zamčeno