Klient maká ale neupdatuje se kredit

Fórum o projektu Climateprediction

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

mz98
Nováček

Klient maká ale neupdatuje se kredit

Příspěvek od mz98 »

Na jednom PC mi donedávna CPDN chodilo OK, ale za posledních 9 dnů nebyl tomuto PC připsán žádný kredit. PC samozřejmě normálně počítá, manuálně updatnout to normálně jde, ale kredity nikde. Ne že by to vadilo, ale není někde chybka?
forest
Kontaktovat uživatele:

Re: Klient maká ale neupdatuje se kredit

Příspěvek od forest »

Co máš za PC?
Pokud máš nějaký pomalejší stroj a nejede ti třeba celý den, je možné že jsi opravdu nic nedostal, protože Credit se CPDN připisuje až po dokončení Trickelu to znamená 72*v průběhu výpočtu jedné jednotky :idea:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
zod
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zod »

A nemas na disku vetsi mnozstvi souboru trickle_up_*.xml k odeslani? jestli to nebude problem popsany ve FAQ uuuplne dole.
Kdyztak sem hod link an tvoje PC a vypisy z klienta. NA druhou stranu jsem ted taky byl asi 3-4 dny bez pripsaneho kreditu ale pak se na webu najednou vsechny objevily i se spravnym datem odeslani.
Obrázek
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Problém může být taky změněné nastavení přepínání projektů, pokud je tam nízká hodnota (méně než 1hodina) tak slabší stroj to prostě nestačí spočítat a vrací se pořád zpátky, tudíž nic nedostaneš.
dejv
TheBurn
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TheBurn »

Mensi priorita ale odpada kdyz ma zustavat cpdn v pameti, ne? ;]...Teda aspon to ma logiku:]...

Jinak nevim kdy se ukladaj vysledky, ale vzhledem k tomu, ze nekdo na to psal scriptik, tak by to nemelo bejt zas az tolik :]
mz98
Nováček

Příspěvek od mz98 »

forest píše:Co máš za PC?
Pokud máš nějaký pomalejší stroj a nejede ti třeba celý den, je možné že jsi opravdu nic nedostal, protože Credit se CPDN připisuje až po dokončení Trickelu to znamená 72*v průběhu výpočtu jedné jednotky :idea:
PC je Athlon 2500+@nonstop run, trickle*.* žádný, ale teď jsem si všiml nesrovnalosti v procentech dokončení aktuální rundy: boinc 4.19 ukazuje 26.67%, ale pokud se koukneš na http://climateapps2.oucs.ox.ac.uk/cpdnb ... stid=82916 tak je tam poslední trickle z třetí fáze, timestep 75614 z 19.4.

Tak mě napadlo jestli ten muj klient nezačal počítat odznova a cpdn server na něj nebude reagovat dokud mu nepošle data s fází+timestepem větším než které už má???
Honza

Příspěvek od Honza »

mz98 píše:PC je Athlon 2500+@nonstop run, trickle*.* žádný, ale teï jsem si všiml nesrovnalosti v procentech dokonèení aktuální rundy: boinc 4.19 ukazuje 26.67%, ale pokud se koukneš na http://climateapps2.oucs.ox.ac.uk/cpdnb ... stid=82916 tak je tam poslední trickle z tøetí fáze, timestep 75614 z 19.4.
Tak mì napadlo jestli ten muj klient nezaèal poèítat odznova a cpdn server na nìj nebude reagovat dokud mu nepošle data s fází+timestepem vìtším než které už má???
Teoreticky je to mozne. Podle mojich odhadu ti ta masina pocita jeden model cca 700-750 hodin a na tech 25% by jsi se dostal za 7 dni. Tedy je mozne, ze ti model spadnul ve treti fazi a zacal se pocitat jiny. Doufam, ze to tak neni.
Snadno se to da overit pohledem do \projects\climateprediction.net Pokud tam bude folder novejsi nez ten "17n8_000077151_1" (coz je onen rozpocitany model), tak to znamena, ze zacal pocitat novy.

Kdyz se podivat ma svuj ucet, tak tam nove trickles mam.
Blackkarel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackkarel »

Zdá se mi, že s novou aplikací udělali změnu. V případě chyby klienta se netahá nová WU, ale počítá se stará od začátku.
Obrázek
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Blackkarel píše:Zdá se mi, že s novou aplikací udělali změnu. V případě chyby klienta se netahá nová WU, ale počítá se stará od začátku.
To už dělala i starší aplikace, typicky když se došlo k nereálným hodnotám, tak se to pokusilo vrátit a pokud i přesto to spočetlo nesmysly tak si to stáhlo novej model.
dejv
mz98
Nováček

Příspěvek od mz98 »

Honza píše:Teoreticky je to mozne. Podle mojich odhadu ti ta masina pocita jeden model cca 700-750 hodin a na tech 25% by jsi se dostal za 7 dni. Tedy je mozne, ze ti model spadnul ve treti fazi a zacal se pocitat jiny. Doufam, ze to tak neni.
Snadno se to da overit pohledem do \projects\climateprediction.net Pokud tam bude folder novejsi nez ten "17n8_000077151_1" (coz je onen rozpocitany model), tak to znamena, ze zacal pocitat novy.

Kdyz se podivat ma svuj ucet, tak tam nove trickles mam.
17n8_000077151_1 souhlasí, takže jede, kokos, odznova :( To šedesátisekundové ukládání výsledků na HDD zřejmě není všemocné a bude třeba občas to backupnout :roll:

Cituj jen to na co reaguješ. Dejv
Honza

Příspěvek od Honza »

mz98 píše:17n8_000077151_1 souhlasí, takže jede, kokos, odznova :( To šedesátisekundové ukládání výsledkù na HDD zøejmì není všemocné a bude tøeba obèas to backupnout :roll:
Bez ohledu na interval ukladani se progress uklada u CPDN po 144 timestepech.
Automaticke vraceni vypoctu se vraci o den, mesic a rok a pak se model ukonci a jede novy.

Je vsak mozne, ze se BOINC nejak nekorektne ukoncil pri restartu atp. a tim to jede odznovu.
To je mozne dohledat v stdoutdae.txt kde jsou vypisy Messages. Nebo mozna v stderrdae.txt, kde jsou jenom chypisy chyb.

EDIT: Jo, obcas udelat backup BOINCu neuskodi :wink:
mz98
Nováček

Příspěvek od mz98 »

Honza píše:Je vsak mozne, ze se BOINC nejak nekorektne ukoncil pri restartu atp. a tim to jede odznovu.
To je mozne dohledat v stdoutdae.txt kde jsou vypisy Messages. Nebo mozna v stderrdae.txt, kde jsou jenom chypisy chyb.
Že jsem v rámci malého OT tak zvědavý:
To je dobře když nemám žádné soubory jako stderrdae.txt? Místo "dae" mám soubory obsahující v jméně "_um" a "_se"...
Honza

Příspěvek od Honza »

mz98 píše:Že jsem v rámci malého OT tak zvìdavý:
To je dobøe když nemám žádné soubory jako stderrdae.txt? Místo "dae" mám soubory obsahující v jménì "_um" a "_se"...
stderr.txt nebo stdout.txt jako taky mozny. Proste .txt soubory v \BOINC, neni to zadny z .xml
Michael
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael »

Updatuje se vam ted kredit, nebo tam mam problem jen ja????
Obrázek
'bosh
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od 'bosh »

Michael píše:Updatuje se vam ted kredit, nebo tam mam problem jen ja????
Ano, vubec zadnej kredit nikdo nedostal od 15 èervna :)...tak to nevypada moc dobre...CPDN stralila uz 5,000 aktivních clenu za poslednich 2 mesicech!!!
Naposledy upravil(a) 'bosh dne ned čer 19, 2005 6:14 pm, celkem upraveno 2 x.
Odpovědět