padání procesů

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

padání procesů

Příspěvek od Howard »

Nezaznamenal jste nikdo potíže při práci, když boinc začne počítat cpdn?

Mě už se poněkolikáté stalo, že mi najednou přestalo jít spouštět nové programy, ani blbá kalkulačka, nebo notepad, vždycky se ozve s repráků akorád takový standardní varovný tón a nic se nestane, v takových chvílích nejde spustit ani task manager. Musím vždy něco ukončit (většinou outlook), bohužel často nějaký program neukončuji já, ale něco prostě spadne....často Opera. Jako by prostě nebylo dostatek paměti, přitom mam 512 MB a vitruálky je taky dost...když něco ukončim a nahodim taskmgr, tak je paměti dost a dost, ale vždycky tam vidím běžet cpdn...ono to možná s tou pamětí nějak souvisí, protože jediný cpdn žere 100 MB (RAM + VM).

Toto se děje na P4 celeronu 2,4 GHz, deska ňáká intel s integ.grafikou, XP SP2 - před týdnem zinstalovaný systém, předtím to ale dělalo to samé, i když jsem neměl SP2 (pouze 1).
Have you tried to turn it off and on again?
Honza

Příspěvek od Honza »

HasSM4.04 zere do 50MB, novejsi verze 4.10 jeste mene. Wow - ted jsem zjistil ze na W2K to zere vic nez na Win XP, no mozna je to necim jinym.
Vim, ze v posledni dobe byl problem s CPDN po Linuxem - tam by ted mela byt verze 4.12 (opet problem kompilatoru). Mozna byly chybove i nejake WUs, ale osobne nic nepozoruji.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Taky sem takovej problém nezaznamenal. Příčinu bych hledal v kombinaci BOINCu a nějaké aplikace, pokud je to jev nahodilý, bude zdlouhavé ho identifikovat. Každopádně bude chyba někde v systému, to že nejde nahodit task manager, není problém boincu ani opery.
dejv
Naposledy upravil(a) dejvidek dne stř bře 30, 2005 5:27 pm, celkem upraveno 1 x.
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Kdyz se to stane, tak nejde spustit vubec nic dalsiho, dokud neco neukoncim, pokud to neudelam, tak zacne neco nahodne padat samo.

Jak rikas, identifikovat problem bude dost zdlouhavy proces a ja uz nad tim patram nejakou dobu - proveruju vsechno. Nyni prisel na radu boinc/cpdn a proto se ptam - protoze posledni dobou kdykoliv to zacalo a dostal jsem se do taskmgr, tak bezel vzdy cpdn.
Take jsem si rikal, ze tady asi problem nebude - problem proste nastane, nebot cpdn sezere 100 MB pameti a teprve to, spolu s ostatnima zroutama (procesama) zpusobi, ze "neni dost" neceho, asi pameti, nebo ja nevim ceho, a zacnou mi padat procesy.

Ja vim, ze je na me aplikovatelna univerzalni rada, zkousim mlatit programy, ktery bezi po spusteni, sluzby, atp... zatim se mi jeste nepodarilo identifikovat problem.
Have you tried to turn it off and on again?
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Howard píše:Ja vim, ze je na me aplikovatelna univerzalni rada, zkousim mlatit programy, ktery bezi po spusteni, sluzby, atp... zatim se mi jeste nepodarilo identifikovat problem.
Neběží ti dva procesy CPDN najednou? Jeden zabere cca 50MB a tak mi 100MB přijde jako když dca běží vedle sebe. Zkus přeinstalovat Operu, případně jí vymazat cache a nastavit jí diskovou a RAM cache ručně, ne na automaticky. Třeba na 200MB resp. 40MB
dejv
Honza

Příspěvek od Honza »

Hele, nemuze to byt HW problem - typicky prehrivani procaku... Pak zacne P4 trotlovat a zpomalovat a nic nebezi a...?
Michael
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael »

Mam ten samej problem, ale BOINC za to nemuze (pocitam necelej mesic a delalo to i pred tim - jsem linej reinstalovat Win)
Driv to bylo jeste horsi, musel jsem jedine natvrdo restartovat... Znamej mi pak jen tak nahodou poslal odkaz na Bullguarda (antivir-sice dost zabrzdil system a nemel jsem po 15 hodinach jsem nemel ani nervy aby dokoncil tes), nasel za tu dobu tri viry a chovani pocitace se o 50% zlepsilo...
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

Tak pak bych to typoval na nekvalitni pameti a zksuil to poradne poprudit memtestem. Jestli to zatuhava nebo dela samovolny reset, nejspis to budou pameti.
Nedela to taky obcas CRC chybu pripakovani velkych souboru?
Michael
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael »

spis nejaka chyba v registrech, nebo nejakej Trojan/ Worm popr.jiny svinstvo (pocitac se chova podobne jako by mel Dialera)
Obrázek
Zamčeno