Potřebuji 4 modely

Fórum o projektu Climateprediction

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Potřebuji 4 modely

Příspěvek od dejvidek »

Potřebuji stáhnout najednou 4 modely, jak donutit magora, aby to na projektu nárokoval? Vždy se mi stáhnou jen dvě a to laboruji s nastavením (pozastavením) projektu, mažu případné dluhy, ale prostě sosnu dva modely, přes Vánoce mám možnost hodit to na čtyřjádro a ty dva využijou polovinu potenciálu té mašiny....Jinak potřebuju to stáhnout doma na dvoujádru, to čtyřjádro není online, přenesu to tam na flash disku.
dejv
marpes
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marpes »

Najjednoduchsia cesta je presunut si cely adresar na zalozny disk mimo PC a prihlasit sa s prazdnym managerom. Po presunuti jednotiek na nesietovany stroj, na povodnom PC sa prihlasis s povodnym managerom. Ak pri tom nebudes mat inu konfiguraciu PC, nebudes musiet potom ani zlucovat tie dva dokopy. Kedysi davno stacilo pozastavit WU a server poslal novu, ale to je uz velmidavno, neviem, ci to neboli este verzie 4.x.
Iba musis dat bacha na denny limit jednotiek/CPU. Ked tak musis pockat do dalsieho dna.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Ja tohle delal na nove instalaci a fungovalo to:
Pokud si nainstalujes novou (rychlo)instalaci + account_climate*.xml spustis to a suspendnes prvni 2 downloadovane modely a das update projektu jeste nez budou ty prvni 2 modely downloadnute, tak se ti zacnou stahovat dalsi 2.

Dalsi moznosti je pouzit BS core a jeho "Get work" i kdyz ti zmrsi deadline. Neni problem ji rucne upravit na nodnotu now()+900day. (Dnes to dela 1275726366.0000)
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

2Bubak: Dělal sem asi chybu v tom, že sem modely pauzoval až po stáhnutí a to pak nefunguje... No mám na to dneska celej den, tak to nějak musím stáhnout :D
dejv
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Potřebuji 4 modely

Příspěvek od LiborA »

Řeším teď něco podobného, CPDN mi dává pouze jednu jednotku (na 4 procesorovou mašinu). I když pozastavím ostatní projekty, tak se mi stejně další práci od CPDN napodaří stáhnout, a to ani tehdy, když ten rozběhnutej model pozastavím. Nevíte někdo jak si s tím poradit?
Honza

Příspěvek od Honza »

Které modely? Jak velkou máš cache, RS pro CPDN, DCF, activ_frac atd., resp. nebyl by problém s deadline? Žádá klient práci a nedostane od CPDN nebo vůbec nežádá?
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Nastavil jsem, že mohu přijmout všechny modely, potíže s deadline ani RAm by být neměly (4 GB RAM, CPU Intel Q6600) - pouze HADAM3 by mohl mít problém, ale momentálně mám stažený jen HADAM3P. Preferences mám nastaveny:

Computer is connected to the Internet about every (Leave blank or 0 if always connected. BOINC will try to maintain at least this much work.) - 0 days
Maintain enough work for an additional Enforced by version 5.10+ - 4 days

Klient další práci nežádá, ty ostatní položky cos chtěl momentálně nevím co značí (budu se muset zase sebevzdělávat :) )

Nakonec jsem všechny projekty pozastavil, nastavil v preferences Maintain enough work ... 10 days a teď se mi 3 další modely HADAM3P stahují, takže po stažení vrátím Maintain enough work zpět na 4 dny a pustím ostatní projekty.
Honza

Příspěvek od Honza »

Aha, tak6e to vypad8 na probl0m klienta, ne serveru.

DCF je duration corrector factor - jestli nejsou odhady délky výpočtu mimo...což by třeba znamenalo, že má více práce než ve skutečnosti a proto nežádá práci.
RS je resource share, tj. kolik procent se dostane na CPDN.
activ_frac určuje kolik času je komp zapnutý (1 znamená 24/7/365, 0,25 znamená 6 hodin denně). Od toho se zase odvíjí, kolik práce si má žádat.
Odpovědět