výkon CPU vs. doba počítání
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
-
DaMaSig
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
výkon CPU vs. doba počítání
Zdravím,
někde na netu jsem narazil na tabulku délky výpočtu jednotky u Rosetty na různých CPU a překvapilo mě že AthlonXP 2600+ tam měl uvedený čas kolem 30 minut, ale mě to počítá jednotku lehce přes 3 hodiny, mám někde něco špatně nastavené ? paměti mám taky dost (2GB) nebo je problém někde jinde ?
někde na netu jsem narazil na tabulku délky výpočtu jednotky u Rosetty na různých CPU a překvapilo mě že AthlonXP 2600+ tam měl uvedený čas kolem 30 minut, ale mě to počítá jednotku lehce přes 3 hodiny, mám někde něco špatně nastavené ? paměti mám taky dost (2GB) nebo je problém někde jinde ?
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
Nikde nic špatně pravděpodobně nastaveného nemáš, podle Honzovo tabulky je aktuálně doba výpočtu na Rosettě okolo tří hodin.
dejv
Nikde nic špatně pravděpodobně nastaveného nemáš, podle Honzovo tabulky je aktuálně doba výpočtu na Rosettě okolo tří hodin.
dejv
U Rosetty je to trosku jinak nez u ostatnich projektu, tam se da v profilu nastavit nejaka doba vypoctu, potom se vypocet pohybuje zhruba nekde kolem tehle hodnoty, je to tak, ze on na jednu jednotku pocita nekolik modelu, cim delsi cas das, tim vic modelu na jednu jednotku spocitas a naopak, vyhoda je v tom, ze si muzes zvolit jakou bys chtel narocnost, pokud treba potrebujes minimalni prenos dat, pak je nejlepsi nastavit co nejdelsi dobu vypoctu, naopak, pokud to mas nekde na stroji, kterej bezi malo, tak je lepsi kratsi doba vypoctu. Pokud prave dobu vypoctu nenastavis, tak ta je aktualne prave ty tri hodiny.
Statistiky
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
-
Xenostellar
- Pokročilý

Mozna kecam, ale ta volba je tam jen pro to, aby rosetta usetrila bandwidth. Pokud je nektera WU spocitana pro ucely projektu nedostatecne, tak WU generator vygeneruje novou WU ktera dopocita ten zbytek.Xenostellar píše:S tou kvalitou se mi to ňák nezdá. Kdyby bylo možný odevzdávat nekvalitní výsledky, tak by tam ta volba asi nebyla
Pokud se Vam to zda prilis laicke, tak mi nekamenujte, jestli kecam, tak mi opravte.
Private (old) + CCU stats.
-
k6
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Udelal jsem experiment. Stahl jsem WU, kdyz jsem mel v preferencich projektu na netu nastaveny TARGET CPU TIME na jednu hodinu. Jednotku jsem nechal par minut rozpocitat. Pak jsem na netu prestavil TARGET CPU TIME na 6 hodin a nechal projekt v BOINCmagoru syncnout s netem. Najednou TA SAMA jednotka mela odhadovany cas do skonceni o 5 hodin delsi. Cili, nestahla se dalsi, "delsi" jednotka. Takze jsem dospel k nasledovnimu zaveru: Projekt posle jako jednotku urcitou "modelovou situaci". Podle nastaveni TARGET CPU TIME se pak spocita urcity pocet konkretnich modelu priblizne odpovidajici nastavenemu casu. Delsi cas = vice modelu = vetsi kredit. Jinak receno, nastaveni TARGET CPU TIME nesouvisi s tim, jak "podrobne" je model spocitany. Modely co nespocita vase pc tim padem spocita nekdo jinej, protoze jestli ma byt "modelova situace" kompletni, tak system nesmi nektere modely postradat. TARGET CPU TIME by tedy mel byt volen s ohledem na to, jak je konkretni pc pouzivano. Kdyz jede nonstop, je patrnne lepsi nastavit jednotky vetsi a usetrit tak traffic predevsim na strane servru samotneho projektu. A taky asi zabere min casu serverum priradit jeden "velky" vysledek do systemu, nez rekneme 15 malych.
Ano, v podstate je to tak.
Viz citace z minuleho roku:
Doporucuji se juknout na grafiku Rosetty a sledovat inicializacni fazy a pote vypocty modelu, kde ma kazdy jiny initial seed.
Viz citace z minuleho roku:
Puvodne slo o vysvetleni mechanismu jak je prisuzovan kredit.Honza píše:Rozdily jsou tedy vice na vrub rozdilech v procesorech a rozdilne rychlosti aplikaci pod ruznymi OS, nez podle hratek s BOINC core verzi a benchmarkem. A navic je tato metoda plne kompatabilni s moznosti uzivatelsky zvolit delku vypoctu, ktery ve finale setri internet traffic a v podstate i dela vypocet efektivnejsi (mene casto inicializacni faze).
Doporucuji se juknout na grafiku Rosetty a sledovat inicializacni fazy a pote vypocty modelu, kde ma kazdy jiny initial seed.