Automatické spuštění BOINCu pod Linuxem/KDE

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Automatické spuštění BOINCu pod Linuxem/KDE

Příspěvek od LiborA »

Zdravím všechny linuxáky. Chtě bych vědět, co mám nastavit, aby se mi boinc spustil automaticky po startu Linuxu. Standardně mi startuje KDE, četl jsem, že má KDE jakýsi autostart aplikací, ale v linuxu se skutečně moc nevyznám. Díky za pomoc.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Nejlepsi je to neresit pres KDE, ale jako beznou sluzbu. Pak to bude nezavisle na tom jestli se spusti grafika nebo textovy rezim.
Jakou mas distribuci Linuxu?
Ja mam script, ktery funguje na RedHatu, Fedore, CentOSu a podobnych. Pak ho staci nakopirovat do /etc/init.d a spustit :
chkconfig --add boinc
Pak uz by se mel spoustet vzdy po startu.
U me bezi boinc pod uzivatelem boinc a BOINC adresar je /home/boinc/BOINC/
Libor
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Mám SUSE 10.1 x86_64. Je mi vcelku jedno, zda to budu spuštěť přes KDE či jako službu - Linux mi stejně rovnou nabíhá do KDE.Můj Boinc adresar je /home/libor/boinc_linux.

Mám vytvořený nějaký script, který obsahuje řetězec:

Kód: Vybrat vše

cd "/home/libor/boinc_linux" && exec ./boinc $@
Už ani nevím, kde jsem ho vyštrachal :) a stejně nevím jak ho spouštět, takže v současné době po startu systému/KDE ručně nakopíruji tento řetězec do konzole (bez těch znaků "$@") a odentruji, čímž spustím BOINC
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Pokud to chces udelat jednoduse a nebudes chtit vyuzivat start a stop boincu, tak si ten svuj radek pridej na konec do /etc/init.d/rc.local. Pripadne si nech najit init.d (locate init.d) a tam nejaky takovy soubor bude. Pak se Ti to spusti po startu.
Pokud chces vyuzivat moznosti rucniho nebo automatickeho spusteni, vypinani, restartu a podobne, tak se podivej na zacatek tohohle vlakna. Tam jsem postnul svuj scriptik.
Musel by's tam zmenit BOINCDIR=/home/boinc/BOINC na svuj adresar. Program pocita s vyrobenym uzivatelem boinc. Pokud se ve scriptu moc nevyznas, tak ho bud muzu upravit na Tve podminky nebo jednoduse udelej
useradd boinc, coz by melo udelat home adresar v /home/boinc. Tam pak vyrob adresar BOINC, kam presunes svuj BOINC (po zastaveni). Po dokonceni by Ti melo fungovat service boinc start a service boinc stop.
Libor
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

díky vejpuste,

nakonec jsem použil ten skript, protože soubor rc.local v počítači nemám a do těch ostatních rc souborů jsem nevěděl kam to dát. Už to ale běhá takže díky :)
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

To jsem rad. Taky je to jako sluzba lepsi reseni. Muzes jednoduchym scriptem udelat treba zalohovani.
Libor
Odpovědět