Jak přenést výpočty na PC, které není připojeno na internet?
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Prosím o pomoc či konzultaci:
Tento projekt mě velmi zaujal, takže se snažím využít všech výpočetních prostředků které se mi nabízí.
Domácí PC (Athlon 1700+) mám připojené na síť stále,
ale v práci mi zahálí dvě PC která bych rád využil (protože na nich každý den 8 hodin běží jen nenáročný ovládací SW na měřící přístroje
(1x Intel P4 3GHz HT a 1x Celeron 2GHz, na obouch mám admin práva)
Někde v článcích jsem četl, že například u Climateprediction, lze výsledky odeslat i z jiného PC než na jakém byly počítány, je toto pravda?
Předem moc děkuji za jakoukoliv odpověď zde na fóru nebo na
petr-22(zavináč)volny(tečka)cz
Tento projekt mě velmi zaujal, takže se snažím využít všech výpočetních prostředků které se mi nabízí.
Domácí PC (Athlon 1700+) mám připojené na síť stále,
ale v práci mi zahálí dvě PC která bych rád využil (protože na nich každý den 8 hodin běží jen nenáročný ovládací SW na měřící přístroje
(1x Intel P4 3GHz HT a 1x Celeron 2GHz, na obouch mám admin práva)
Někde v článcích jsem četl, že například u Climateprediction, lze výsledky odeslat i z jiného PC než na jakém byly počítány, je toto pravda?
Předem moc děkuji za jakoukoliv odpověď zde na fóru nebo na
petr-22(zavináč)volny(tečka)cz
- thales
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
já mám to samý, je to jedndochuchý, nainstaluj si čistej Boinc, stáhni si model, pak stopni výpočet celej ten adresář zabal. V práci si opět nainstaluj boinc, stopni ho , překopíruj ho tím boinc se staženou WU a nastartuj a jeď.

***Nikdy nepřemýšlím o budoucnosti, protože přichází přiliš rychle.***
Albert Einstein

Albert Einstein

- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
Přenést výpočet z jednoho PC je jednoduché. Stačí na daných PC nainstalovat BOINC. celý adresář zálohovat na dané médium (DVD-RW, Flash, SD...) přenést na PC s netem tam ho spustit (z HDD a předtím stopnout BOINC co běží na tom PC
) Přihlásit se do projektu(ů) počkat na počkat, až se stáhne práce. A adresář s BOINC přenést z5. Nechat počítat, přenést na PC s netem odeslat WU stáhnout nové, a....
Jde to dělat se všemi projekty, ale věčina jich má deadline 14dnů a BOINC a práce se musí odesílat každý týden. Clima je vhodné tím že stačí BOINC přenášet jednou za měsíc.
edit a Thales byl rychlejší
Jde to dělat se všemi projekty, ale věčina jich má deadline 14dnů a BOINC a práce se musí odesílat každý týden. Clima je vhodné tím že stačí BOINC přenášet jednou za měsíc.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
díky
díky, už kopíruju na flashku, zítra to zkusím a poreferuju jak se mi to povedlo.
azor666 píše:Přenést výpočet z jednoho PC je jednoduché. Stačí na daných PC nainstalovat BOINC. celý adresář zálohovat na dané médium (DVD-RW, Flash, SD...) přenést na PC s netem tam ho spustit (z HDD a předtím stopnout BOINC co běží na tom PC) Přihlásit se do projektu(ů) počkat na počkat, až se stáhne práce. A adresář s BOINC přenést z5. Nechat počítat, přenést na PC s netem odeslat WU stáhnout nové, a....
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Re: díky
Nemusíš se bát, že by se to nepovedlo, já už takhle jedu řádku měsícůpetr-22 píše:díky, už kopíruju na flashku, zítra to zkusím a poreferuju jak se mi to povedlo.
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.ph ... :6082/.png
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Doporučuji ze stránky download ztáhnout soubory BOINCu bez nutnosti instalace a rozbalit na příslušné médium. Pokud k tomu ještě přikopíruješ soubory konkrétních projektů, které chceš počítat acount_....xml z počítače na kterém ti BOINC (s těmi projekty) běží, tak už se pak ani nemusíš připojovat k projektu a po spuštění se ti automaticky ztáhne práce (tedy pokud nemusíš nastavovat proxy apod.)azor666 píše:Přenést výpočet z jednoho PC je jednoduché. Stačí na daných PC nainstalovat BOINC.
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
JJ to je asi lepší řešení. Na PC kde se pak bude počítat je třeba BOINC pridat do prog. pospuštění nebo ho rovnou nastavit jako službu Návod(pokut to nevadí ostatním userum)LiborA píše:Doporučuji ze stránky download ztáhnout soubory BOINCu bez nutnosti instalace a rozbalit...
PS.: trochu OT-BOINC lze (v nouzi) spouštět i s USB klíčenky není to sice vhodné s ohledem na životnost, ale je to vhodné řešení pro PC s omezeným přístupem (diskuze-zde)
PPS: OT chtelo by to sestavit bodový návod sem do FAQ ať mohu diskuzi přesunout do složky BOINC
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
Už mi to počítá, děkuji
Už mi to počítá, děkuji.
Před hodinou jsem to podle vašich rad nainstaloval a po přenesení z domu (kde jsem si jen z netu stáhl práci) zapnul a už to jede.
Jen nevím jestli je normální, že to využívá jen 50 procent kapacity procesoru (to mi ukazuje správce úloh ve Win2000), asi to bude tím hyperthreadingem, ale zase se díky tomu vůbec nepřehřívá a tak nebude nikoho rušit hlučením větráku.
Takže zatím díky a hurá do boje o lepší příčky CNT.
Před hodinou jsem to podle vašich rad nainstaloval a po přenesení z domu (kde jsem si jen z netu stáhl práci) zapnul a už to jede.
Jen nevím jestli je normální, že to využívá jen 50 procent kapacity procesoru (to mi ukazuje správce úloh ve Win2000), asi to bude tím hyperthreadingem, ale zase se díky tomu vůbec nepřehřívá a tak nebude nikoho rušit hlučením větráku.
Takže zatím díky a hurá do boje o lepší příčky CNT.
azor666 píše:JJ to je asi lepší řešení. Na PC kde se pak bude počítat je třeba BOINC pridat do prog. pospuštění nebo ho rovnou nastavit jako službu Návod(pokut to nevadí ostatním userum)LiborA píše:Doporučuji ze stránky download ztáhnout soubory BOINCu bez nutnosti instalace a rozbalit...
PS.: trochu OT-BOINC lze (v nouzi) spouštět i s USB klíčenky není to sice vhodné s ohledem na životnost, ale je to vhodné řešení pro PC s omezeným přístupem (diskuze-zde)
PPS: OT chtelo by to sestavit bodový návod sem do FAQ ať mohu diskuzi přesunout do složky BOINC
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
OT: petr-22
50% je u HT mašin normální. Boinc by měl pustit 2 jednotky najednou (2x50%). Problém bude asi vtom že pc bez netu je jednojádro nonHT a jestli jsi připojil CPDN tak se stáhne jen jeden model (u ostatních projektů je to jedno WU je většinou staženo dost a BOINC si jich pustí kolik může). Řešení je při dalším stahování práce BOINC ručně přesvědčit, aby stáhl i 2.
Počet procesorů (jader) které může boinc využít na dané mašině se dá nastavit i v profilu na webu projektu (originál jsou tam 2 )
50% je u HT mašin normální. Boinc by měl pustit 2 jednotky najednou (2x50%). Problém bude asi vtom že pc bez netu je jednojádro nonHT a jestli jsi připojil CPDN tak se stáhne jen jeden model (u ostatních projektů je to jedno WU je většinou staženo dost a BOINC si jich pustí kolik může). Řešení je při dalším stahování práce BOINC ručně přesvědčit, aby stáhl i 2.
Počet procesorů (jader) které může boinc využít na dané mašině se dá nastavit i v profilu na webu projektu (originál jsou tam 2 )
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
HT
Na nastavení počtu jader jsem se díval, ale byl tam jeden procesor, tak jsem to tak nechal, protože vlastně mám v PC jen jedno jádro, ikdyž má dvě vlákna. Takže kdybych tady v PC měl Core 2 Duo, které je fyzicky opravdu dvoujádrové a ještě u něj byl HT, tak bych pro plný početní výkon musel nastavit v profilu na webu 4 procesory, je to tak?
Až to příště zase ponesu domu na aktualizaci dat z internetu, tak to zkusím přenastavit.
Jak často bych to měl přenášet k aktualizaci domů, bude stačit každých 14 dní?
předem díky za odpovědi.
Až to příště zase ponesu domu na aktualizaci dat z internetu, tak to zkusím přenastavit.
Jak často bych to měl přenášet k aktualizaci domů, bude stačit každých 14 dní?
předem díky za odpovědi.
azor666 píše:OT: petr-22
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Re: HT
To závisí na tom, jaký projekt počítáš, pokud CPDN, tak stačí klidně i delší doba, pokud však jedeš projekt s deadline 14 dní, tak bych doporučil přeci jen kratší úsek. Vezmu-li v potaz, že doma máš HT mašinu a třeba bude přes den počítat na obě jádra a v noci jen na jedno kvůli tomu tichu (bohužel to musíš ručně přenastavovat pomocí souboru global_prefs_override.xml) tak bych počítal skutečně s kratším termínem.petr-22 píše: Jak často bych to měl přenášet k aktualizaci domů, bude stačit každých 14 dní?
předem díky za odpovědi.
//upravena phpBB syntaxe-azor666
Tak jsem to v souboru "global_prefs_override.xml" ručně přepsal z 1 procesoru na 2 a už mi jedou souběžně dva výpočty CPDN na sto procent (každý 100 proc ve svém threadu) Ještě že to nemám mezi těma PC tak daleko, jinak už bych si dnes prošoupal cvičky 
Trochu se zvedly otáčky větráku, ale teplotu CPU zatim nevim a SW od desky na měření teploty teď nemám po ruce.
Ještě bych měl dotaz, kde najdu nějakou přehlednou tabulku s délkou termínů pro odevzdání výpočtů pro jednotlivé projekty Boinc, ať to nemusím hledat zvlášť pro každý projekt.
díky.
Trochu se zvedly otáčky větráku, ale teplotu CPU zatim nevim a SW od desky na měření teploty teď nemám po ruce.
Ještě bych měl dotaz, kde najdu nějakou přehlednou tabulku s délkou termínů pro odevzdání výpočtů pro jednotlivé projekty Boinc, ať to nemusím hledat zvlášť pro každý projekt.
díky.
//upravena phpBB syntaxe-azor666LiborA píše:To závisí na tom, jaký projekt počítáš, pokud CPDN, tak stačí klidně i delší doba, pokud však jedeš projekt s deadline 14 dní, tak bych doporučil přeci jen kratší úsek. Vezmu-li v potaz, že doma máš HT mašinu a třeba bude přes den počítat na obě jádra a v noci jen na jedno kvůli tomu tichu (bohužel to musíš ručně přenastavovat pomocí souboru global_prefs_override.xml) tak bych počítal skutečně s kratším termínem.petr-22 píše: Jak často bych to měl přenášet k aktualizaci domů, bude stačit každých 14 dní?
předem díky za odpovědi.
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
5tý sloupec z pravakde najdu nějakou přehlednou tabulku
Naposledy upravil(a) azor666 dne čtv zář 07, 2006 6:47 pm, celkem upraveno 1 x.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
mam jeste jeden zpusob jak donutit boinc haby nastahoval vic jednotek...... po stazeni se zacnou pocitat a kdyz je dash pozastavit (a pozastavish vcecky ktery mash) a dash update tak si comp stahne dalsi haby mohl pocitat, nikde nic neprepisujesh..... prisel jsem na to kdyz jsem zastavil einsteina jako celek a u CPDN rucne pozastavil jeden vypocet a pripojil se tak se mi stahnul treti.... musel jsem ho abortnout......petr-22 píše:Tak jsem to v souboru "global_prefs_override.xml" ručně přepsal z 1 procesoru na 2 a už mi jedou souběžně dva výpočty CPDN na sto procent (každý 100 proc ve svém threadu) Ještě že to nemám mezi těma PC tak daleko, jinak už bych si dnes prošoupal cvičky
díky.LiborA píše:To závisí na tom, jaký projekt počítáš, pokud CPDN, tak stačí klidně i delší doba, pokud však jedeš projekt s deadline 14 dní, tak bych doporučil přeci jen kratší úsek. Vezmu-li v potaz, že doma máš HT mašinu a třeba bude přes den počítat na obě jádra a v noci jen na jedno kvůli tomu tichu (bohužel to musíš ručně přenastavovat pomocí souboru global_prefs_override.xml) tak bych počítal skutečně s kratším termínem.petr-22 píše:Jak často bych to měl přenášet k aktualizaci domů, bude stačit každých 14 dní?
předem díky za odpovědi.
tedkon mi zmenily prava v praci takze budu muset spocitany jednotky nosit domu
//upravena phpBB syntaxe-azor666