Zdravim,
jeste bych mel jeden dotaz. Vyjadril se nekdy nekdo k tomu,
zda je pro Rosettu vyhodnejsi, abychom pocitali dele jednu
jednotku anebo kratsi dobu a odevzdali vice jednotek?
Nebo je to uplne jedno? Me je to celkem jedno net mam rychly,
zajima me to jen z hlediska prinosu projektu.
Dik
Doba vypoctu jednotky
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Na to jsem tento tyden uz tusim odpovidal.
Nemaji ten mechanismus vypracovany tak, ze by delsi cas prinasel lepsi/presnejsi vysledky napriklad vetsim poctem iteraci ci podobne. Tento datoz jsem mel pred nekolika mesici na foru Rosetty. Nebo to byl Ralph?...ach ta pamet
Delsi vypocet znamena vice nahodnych behu na stejnem resultu.
Tudiz "kvalita" odevzdane prace je zatim prakticky stejna.
Vyhodou delsich jednotek je, ze se setri traffic projektu i usera.
"nevyhodou" je, ze nove typy jednotek clovek dostane s mirnym spozdenim, ale stejne tady neni nikdo, kdo by byl schopen podrobneji sledovat jednotlive proteiny, takze to za nevyhodu ani nepovazuji.
Nemaji ten mechanismus vypracovany tak, ze by delsi cas prinasel lepsi/presnejsi vysledky napriklad vetsim poctem iteraci ci podobne. Tento datoz jsem mel pred nekolika mesici na foru Rosetty. Nebo to byl Ralph?...ach ta pamet
Delsi vypocet znamena vice nahodnych behu na stejnem resultu.
Tudiz "kvalita" odevzdane prace je zatim prakticky stejna.
Vyhodou delsich jednotek je, ze se setri traffic projektu i usera.
"nevyhodou" je, ze nove typy jednotek clovek dostane s mirnym spozdenim, ale stejne tady neni nikdo, kdo by byl schopen podrobneji sledovat jednotlive proteiny, takze to za nevyhodu ani nepovazuji.
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Projektům je obecně jedno, jestli spočítáš jednu jednotku za deset hodin, nebo deset jednotek za stejný čas. Z hlediska nároků na přenos dat je výhodnější, aby projekt měl náročnější jednotky - menší zatížení serverů, atd. S ohledem na princip projektů je to ale dost specifické (LHC, CPDN atd.)
dejv
dejv