Nedostávám práci resp. velmi málo

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Dericcaster
Nováček

Nedostávám práci resp. velmi málo

Příspěvek od Dericcaster »

Zdravím.

Poslední dobou mi to nějak zlobí. Počítám SAH, EAH a rosettu v poměru 1/1/1. A přesto už asi týden nedostávám práci pro Rosettu a Einsteina, Seti jede normálně. Když projekt EAH nebo Rosetta ukončím a znovu spustím tak se stáhnou dvě, tři jednotky ty se zpočítají a dál zas nic. Ani když dám projek aktualizovat tak se žádné jednotky nestáhnou. U SETI se jednotky stahujou, ale málo. Mám nastavenou zásou na 5 dní a přesto mám práci vždy sotva na den.

Vypadá to takhle:
23.7.2006 18:12:41|rosetta@home|Sending scheduler request to http://boinc.bakerlab.org/rosetta_cgi/cgi
23.7.2006 18:12:41|rosetta@home|Reason: Requested by user
23.7.2006 18:12:41|rosetta@home|(not requesting new work or reporting completed tasks)
23.7.2006 18:12:46|rosetta@home|Scheduler request succeeded
23.7.2006 18:12:51|Einstein@Home|Sending scheduler request to http://einstein.phys.uwm.edu/EinsteinAtHome_cgi/cgi
23.7.2006 18:12:51|Einstein@Home|Reason: Requested by user
23.7.2006 18:12:51|Einstein@Home|(not requesting new work or reporting completed tasks)
23.7.2006 18:12:56|Einstein@Home|Scheduler request succeeded
23.7.2006 18:14:36|SETI@home|Sending scheduler request to http://setiboinc.ssl.berkeley.edu/sah_cgi/cgi
23.7.2006 18:14:36|SETI@home|Reason: Requested by user
23.7.2006 18:14:36|SETI@home|(not requesting new work or reporting completed tasks)
23.7.2006 18:14:41|SETI@home|Scheduler request succeeded
23.7.2006 18:17:01|Einstein@Home|Sending scheduler request to http://einstein.phys.uwm.edu/EinsteinAtHome_cgi/cgi
23.7.2006 18:17:01|Einstein@Home|Reason: Requested by user
23.7.2006 18:17:01|Einstein@Home|(not requesting new work or reporting completed tasks)
23.7.2006 18:17:06|Einstein@Home|Scheduler request succeeded
23.7.2006 18:17:11|rosetta@home|Sending scheduler request to http://boinc.bakerlab.org/rosetta_cgi/cgi
23.7.2006 18:17:11|rosetta@home|Reason: Requested by user
23.7.2006 18:17:11|rosetta@home|(not requesting new work or reporting completed tasks)
23.7.2006 18:17:16|rosetta@home|Scheduler request succeeded
23.7.2006 18:17:21|SETI@home|Sending scheduler request to http://setiboinc.ssl.berkeley.edu/sah_cgi/cgi
23.7.2006 18:17:21|SETI@home|Reason: Requested by user
23.7.2006 18:17:21|SETI@home|(not requesting new work or reporting completed tasks)
23.7.2006 18:17:26|SETI@home|Scheduler request succeeded
Nenapadá vás v čem by mohl být problém?
Honza

Příspěvek od Honza »

Zdravim vespolek,

Dost mozna to bude problem dluhu projektu. Doporucuji si pustit BOINCView nebo BOINCDebtView, ktere takove udaje umi zobrazit.
(BOINCDebtView umi i tyto dluhy nulovat, ale predtim doporucuji zalohovat).
Ani aktualizace nezada o praci...

Co na tom bezi za verzi BOINC?

EAH a Rosetta bezi narozdil od SETI spolehlive a bez pravidelnych i nepravidelnych vypadku, takze chyba na strane projektu asi nebude.

Jeste je moznost spatneho odhadu casu na vypocet jednotky, respektive casove korekce na strane klienta.
Konkretne udaj <duration_correction_factor> v client_state.xml
(idealne by mel byt kolem hodnoty 1).
Dericcaster
Nováček

Honza píše:Zdravim vespolek,

Co na tom bezi za verzi BOINC?

Jeste je moznost spatneho odhadu casu na vypocet jednotky, respektive casove korekce na strane klienta.
Konkretne udaj <duration_correction_factor> v client_state.xml
(idealne by mel byt kolem hodnoty 1).
No používám BOINC Manager 5.4.9 na AMD Sempron64 3100+

Ten factor je:
EAH
<duration_correction_factor>0.513974</duration_correction_factor>

SAH
<duration_correction_factor>0.663724</duration_correction_factor>

Rosetta
<duration_correction_factor>1.082170</duration_correction_factor>

Stáhnul jsem si ten BOINC view 1.2.5

A ukázalo mi to toto:
Obrázek

Přitom BOINC Manager mi ukazuje toto:
Obrázek

Můžete mi, prosím poradit jak dál v tom BOINC View, anglicky moc nevládnu a češtinu se mi nepodařilo stáhnout. Dík
Honza

Příspěvek od Honza »

Diky za doplnene informace, velmi dobre.

BOINC 5.4.9 je fajn, posledni oficialni verze.
Result druration factor je taky OK - Rosetta by mela mit prakticky 1, protoze delka vypoctu se vlastne voli predem. EAH a SAH maji hodnoty nizsi nez 1, tudiz BOINC predpoklada, ze stihne praci rychleji, nez ma jednotka zakodovane (a podle benchmarku), tudiz by mel vlastne stahnout vice prace.

BOINC View ukazuje, ze ma masina praci na hodne dni - celkove na pozadovanych 5, ale jeden projekt (asi SAH) ji ma na 15 dni. To je dost divne.
Slo by poslat celou tabulku?
Pokud vyrez, tak me zajima Long Term Debt. Jestli na zalozce Project neni, je treba jen vybrat pravim tlacitkem na pojmenovani sloupecku.

ad. cestina. Asi je to pro starsi verzi BoincView. Cestinu - pokud to jde - v zadnych programech nepouzivam, takze v tom neporadim. Pokud je treba neco prelozit nebo vysvetlit, v tom pomoci mohu.

EDIT: Jeste je varianta resetovat projekty, ktere nemaji praci, ale to je "reseni" dusledku, ne lecba priciny.
Dericcaster
Nováček

Tady je ta tabulka:
Obrázek
Vynechal jsem akorát sloupce User, Team, Host a Registred. Jinak by se mi to nevešlo na monitor.

To resetování těch projektů co nemají práci jsem zkoušel. Nejdřív u obou tím tlačítkem "Restartovat projekt" to bylo bez účinku a pak u rosetty jsem zkusil "opustit projekt" a znova se přihlásil a výsledek byl že si stáhla dvě jednotky a víc nic.

edit: P.s. Dík za tu češtinu.
Honza

Příspěvek od Honza »

Ano, tyhle udaje staci.
(diky HostID si muzu datum registrace dane masiny odecist a navic lze zjistit, ze masina je to stabilni, pocita dobre atp.).

Rekl bych, ze problem je s dluhem. Dluh 2 miliony sekund je fakt hodne, nejakych 25 dni. Neni divu, ze ti jede pouze SETI.
Navic mas buffer pouze na 5 dni, ale BV hlasi, ze je tam prace na vic jak 2 tydny. A pritom podle SETI ma dana masina k pocitani stazenou pouze 5 WUs.

Jestli jede masina 1:1:1 pro vsechny projekty od kvetna, kdy byla registrovana, tak to stejne ve vysledku nadrzuje Einsteinu.
Nebyla spise pozastavena prace pro SETI + Rosettu a ze by masina pocitala prevazne Einstein?

Doporucoval bych zazalohovat a udelat nulovani tech dluhu a melo by se to srovnat...

re. cestina. Rado se stalo.
btw, nahraj.cz se zda byt uzitecna sluzba.
Dericcaster
Nováček

Honza píše:Ano, tyhle udaje staci.
Jestli jede masina 1:1:1 pro vsechny projekty od kvetna, kdy byla registrovana, tak to stejne ve vysledku nadrzuje Einsteinu.
Nebyla spise pozastavena prace pro SETI + Rosettu a ze by masina pocitala prevazne Einstein?

Doporucoval bych zazalohovat a udelat nulovani tech dluhu a melo by se to srovnat...
No, co se týká té práce nejdřív když jsem začal tak jsem počítal jen EAH, pak jsem zkoušel SAH , jenomže to vykazovalo chyby (možná i proto že jsem tenkrát pomalu ani nevěděl na co kliknout) stejně jako CPDN - to zas asi kvůli přetaktování. Pak jsem nějaký čas počítal jen EAH, a od 5.8 jedu i SETI a Rossetu asi od 17.8. Od 17.8 jsem měl také LHC, ale nikdy jsem nedostal žádné jednotky tak jsem ji asi po týdnu ukončil. Co se týká těch poměrů, tak jsem to měl nastavený EAH 30, SAH 25, Rosetta 25, LHC20. Samozřejmě s těmi poměry jsem si ze začátku všelijak hrál. Ten poměr 1/1/1 mám asi týden.
Tak to bylo trochu historie

Teď jak provedu to "nulování".
Pav Lucistnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pav Lucistnik »

Suspendovanym a no-more-work projektum nenabiha dluh! Dluh nabiha, jen kdyz projekt pocita, nebo pokud projekt nepocita z duvodu nepritomnosti prace na serveru.
Dericcaster
Nováček

Honza píše:Doporucoval bych zazalohovat a udelat nulovani tech dluhu a melo by se to srovnat...

To "nulování", pokud jsem to pocjopil správně, provedu tak, že vynuluji položky <short_term_debt> a <long_term_debt> v Client_state.xml. Je to tak?
Honza

Příspěvek od Honza »

Ano, tak nejak. Staci nulovani <long_term_debt> , coz jsou v podstate dluhy projektu. <short_term_debt> je spis dluh scheduleru pri prepinani jednotlivych projektu a jeho hodnoty byvaji male nebo nulove.
Zamčeno